3ds Max : 3dsmax 2012 Arch&Design yok...

3dsmax 2012 Arch&Design yok...
emax3Emrah YALÇINAvatar

arkadaşlar ben 3dsmax 2012 sürümünü yükledim. yapmaz olaydım. eskisini de silmiştim. ne reactor var ne materialler. reactoru çözemiycem zaten onu anladım da. bu metaryeller neden yok. ya da var da başka bi sorun mu var. 2012 yükleyen arkadaşlar bi yardımcı olursanız sevinirim.


2012-02-23 14:02:20
  • Offline
  • Erkek
Render motoru olarak MentalRay
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Render motoru olarak MentalRay ayarla büyük bir ihtimal materyalleri görürsün şaye direkt olarak 3dMax2012 ise materyellerin tamamı bulamazsın, hazır ayarlı materyaller max desigen ile birlikte geliyor diye biliyorum. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.

İyi çalışmalar...


http://deman3d.blogspot.com/
2012-02-23 14:31:41
  • Offline
  • Erkek
render konusunda inanılmaz cahilim.
emax3Emrah YALÇINAvatar

render konusunda inanılmaz cahilim. oyüzden yanlış bişey söylersem kusura bakmayın :).. mentalray daylight filan render setup bölümünde seçiyorum. eğer aktiflik dedğiniz oysa. ama benim onunla problemim yok. ben, materyal seçme-ayarlama kısmında standart filan diye seçim yapıyoruz hani, o kısımda önceden arch&design altında çeşitli nesnelerden faydalanıyordum. ama şimdi 2012 metaryellerinde o yok. hatta standart dışında hiç bi başlık yoktu. internette araştırma yapıp öğrendim ki materyallibrary de varmış. ama oradakileri de 3dsmax`e atınca (3 tane vardı-biri arch&design idi) diğer 2sinde materyaller gözükürken arch&design`a tıklayınca bişey çıkmıyor. sadece yanındaki + yok oluyor. alt menü çıkmıyor yani. benim sorunum o. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ayrıca :)


2012-02-23 19:05:25
  • Offline
  • Erkek
benim sorunum dediğiniz gibi
emax3Emrah YALÇINAvatar

benim sorunum dediğiniz gibi mentalray olabilir ama. bikaç video izledim de arch&design filan hepsi mentalray`in altmenüsüneeydi... nasıl aktif hale getirileceğini anlatabilir misiniz. ben nette araştırcam yine de ama buradan okuyan arkadaşlarda faydalansın. ayrıca yanlış bişey yaparsam yardımcı olur bana.


2012-02-23 19:15:42
  • Offline
  • Erkek
Render Menüsüne giriyorsunuz eğer
sinanonatSinan OnatAvatar

Render Menüsüne giriyorsunuz eğer o menüye girmeyi bilmiyorsanız.Bir kutu var üst tarafda kutunun içinde çaydanlık var onu seçtiğinizde yada onun sağ tarafındakini seçtiginizde bir menü gelir oradan en alta inin 3 adet seçme yeri olması lazım yok ise en alttaki kutucuğa tıklayın.3 adet belirecek 1. sine metal rey i seçeceksin.Sonra m ye basarak bakabilirsin.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-02-23 20:30:24
  • Offline
  • Erkek
bende aktif o :))....
emax3Emrah YALÇINAvatar

bende aktif o :)).... ayrıca problemimi de çözmüş bulunuyorum. arch&design mentalray ile geliyormuş seyhan bey. yani dediğiniz gibi :).. ama görünmemesinin sebebini hala bilmiyor olmakla beraber slot moduna geçince kaplama menüsünde gördüm ki mentalray menüsü altında aradığım kaplamalar. ama diğer halinde görünmüyor :S. ama ben böle kullanmayı seviyorum zaten. sorun yok yani. ilgileriniz için tekrar teşekkürler :)


2012-02-23 20:48:06
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!