3ds Max : 3dmax Güneş modelleme yardım

3dmax Güneş modelleme yardım
BOTEE

Arkadaşlar iyi geceler. Güneş ve Ay tutulamsı ile ilgili bir projemiz var 3dmax üzerinde hazırlanacak. Ben çok basit bir şekilde şöyle birşey yapmaya çalıştım:

http://www.youtube.com/watch?v=HDZ6CP-XFag

Bu videonun üzerine seslendirme yapacağız arkadaşım Güneş tutulması nedir hangi şartlarda oluşur gibi bilgiler verecek. Neyse o işin kolay kısmı ben sizde bir kaç yardım almak istiyorum,

1. Güneşi gerçek bir güneşe nasıl benzetebilirim bu şekilde küre üzerine materyal ekledim alttan üstten ışık fln vurdurdum ama pek bişeye benzemedi.
2. Dünya ve Ayın ışık vuran yüzeyleri aydınlıkken ışık vurmayan yüzeyler zifiri karanlık o bölgelerin gölge düşmüş gibi görünmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
3. Videonun sonlarına doğru Dünya ve Ay sabit kaldığında(çalışma tamamlandığında kendi etraflarında dönmeye devam edecekler) Ayın gölgesini Dünyanın üzerine düşürme gibi bir şansım var mı?

Yani kısacası bu çalışmayı daha güzel hale getirmek istiyorum isteyen olursa çalışmanın max. halini de mail olarak atabilir veya buraya yükleyebilirim bu belirttiklerimden başka üzerine koyabilecek farklı görüşleriniz varsa onları da alabilirim şimdiden teşekkür ederim :)


2012-05-02 00:42:51 Edit:2012-05-02 00:43:08
  • Offline
Teşekkür ederim hocam cevabın
BOTEE

Teşekkür ederim hocam cevabın için. Güneşin üzerine değil zaten ay ve dünyanın ışık vurmayan taraflarından bahsetmiştim :) 3dmaxte yeniyim fumefx bilmiyorum malesef


2012-05-02 01:32:57
  • Offline
öncelikle güneş yerine bir
izzetizzet ALŞAN

öncelikle güneş yerine bir adet omni oluştur.Ardından atmosfer effectler den lens effecti eklemen gerek.Bunu omninin modifier panelindeki yerden yapabilirsin.Daha sonra lens effect seçince setup a bas o seni environment kısmındaki effect e götür daha sonra ise alttan glow ekle renkler i sarımtırak ve turuncu renklerde ata.bu arada omni nin ışık rengi ve şiddetide etkiler


https://www.3dokulu.com Türkiye`nin 3D Eğitim Platformu
2012-05-02 02:56:28
  • Offline
  • Erkek
Teşekkür ederim hocam yarın
BOTEE

Teşekkür ederim hocam yarın kalkar kalkmaz deniyeceğim :)


2012-05-02 03:17:33
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!