3ds Max : 3D Tasarım ve Animasyon ücreti hakkında

kajax atakan şıkoğlu
altıneldiventaşkın altınelAvatar

kajax
atakan şıkoğlu


orta halli yada sektöre yeni girmiş bir freelancer "bizim" fiyatlarımıza bu işi alamaz! alamaz çünkü bu seviyede ki bir freelancer a iş götüren müteahit yada işveren kimse artık vereceği para bellidir 10 yılı geçti sektördeyim müsade edin de bileyim az çok :) sen 20 ben 5 esprisi bu yüzdendi.

Çok dogru fazla söze gerek yok



http://www.taskinaltinelmimaritasarim.com/
2015-09-16 01:35:41
  • Offline
  • Erkek
Ben lumionu, iyi bir
kazaamhakan bos

Ben lumionu, iyi bir max animasyonu ile karşılaştırmam bile, aynı kefeye bile koymam, ekleme yapayım dedim :D


2015-09-18 17:33:32
  • Offline
  • Erkek
fiyat analizi
PMBlntBülent Taşdelgen

Arkadaşlar bu işi ticari yapmaya başlayalı 2 yıldan ziyade oldu, edindiğim tecrübeye göre bir işe fiyat verirken maliyet analizi çıkarmak ve işi çok dikkatli analiz etmek gerekiyor. maliyeti belirleyen anahtar soru; iş bir kişinin çalışmasıyla ne kadar zaman alacak? bu zamanı kestirdiğimizde gerisi kolay, 1 kişi çalıştıran atölye gibi düşünüp maliyet üzerine %25-40 kar koyarsak gerçekçi bir rakama ulaşmış oluyoruz. İşin çok karmaşık olmadığını, tek başımıza altından kalkabileceğimizi varsayarak çalıştığımız il koşullarında eleman maaşı(ssk yemek vs. dahil) üzerine büro ve diğer giderlerimizi koyup %25-40 kar koyarak verebiliriz. Freelance çalışıyorsak daha güzel, bürolara göre maliyet avantajımız olur fakat bu da kayıtdışı çalışmak oluyor.

Ha çevreniz vardır işi illa size verirler, marka değeriniz vardır, butik tasarım hizmeti veriyorsunuzdur bunlar başka en gerçekçi fiyat analizinin bu olacağını düşünüyorum.


2015-09-19 20:03:25 Edit:2015-09-19 20:12:13
  • Offline
  • Erkek
kardeş benim galerime bakın
ertugrul_ardicErtugrul ARDIÇ

kardeş benim galerime bakın birde www.egproje.com sitemizi inceleyin ben bu iş kalitesine göre konuşacak olursam ,


animasyon hariç en fazla 5.000 tl. lumionda animasyonu yaparım onunda fiyatı 2.000 tl yi geçmez.

sakaryadaki fiyat bu tabiki , ancaaaaaak istanbulu pahalı bilirdim neyazık ki belki 5-6 kez fiyat teklifi verdim hepsinde de adamlar güldüler ...biz bu fiyatların yarısına bile yaptırmıyoruz dediler (fiyatlarımı aynen yukarıdaki ayarda tuttum)

Geçen 6 katlı bina yaptım mimar arkadaşımın ricası üzerine , ben dosta hatırı 1.500-2.000 tl çekerim dedim , arkadaş bana ben cepheyi 350-400 tl ye yapıyorum dedi ve ben istanbul defterini kapattım :)))


kıssadan hissemiz şu

kimseye inanma dostum aldığın eğitim , kattığın değer ve realite bunları ancak sen bilirsin , berbat çalışmalar yapıp çok para kazananlar da var , çok iyi iş çıkartıp bedavaya çalışanlar da var...


2015-09-21 11:38:36
  • Offline
  • Erkek
doygun piyasa
PMBlntBülent Taşdelgen

3D çalışmaların kalitesi de işi çok değiştirmiyor artık. Piyasa yeniyken, bilen kişi sayısı azken kazananlar kazanmış ve pozisyonlarını almışlar. Şimdi durum çok farklı... Bilgiye ulaşmak kolay ve buna bağlı bilen kişi sayısı çok daha fazla, piyasa doymuş bir piyasa olmuş.

Birkaç ekstrem pozisyon hariç durum bu. 3D Birçok firmanın bünyesinde çözülüyor artık yada çeşitli ekonomik sebeblerden ve sevk idare kolaylığı açısından taşeron-patronlar kullanılarak (işçilerin başında duran işçi-patron olanları kasdediyorum). 3D Stüdyolarına yaptırılıyor.

3D işini seviyorsak yapmalıyız en son ekleyeceğim, yoksa çok para kazanmanın bir yolu değil bu sektör. Bu sektörde dayak var ekmek yok kaçın! :D


2015-09-21 16:30:56 Edit:2015-09-21 16:33:16
  • Offline
  • Erkek
Değerli yorumlarınız ile beni
perganonEmre ÇETİNKAYA

Değerli yorumlarınız ile beni

Değerli yorumlarınız ile beni aydınlattınız arkadaşlar. Hem bir birimizin fikirlerini dinleme, konuyu iyice irdeleme fırsatı bulduk. Buna benzer konular daha önce çok kez tartışılmış. Bu işi Freelance olarak yapmıyorum. Bir Bilgisayar firmam var, asıl mesleğim Elektronik Hab.Müh.liği. 1996 Yılından beri ise Bilgisayar ve BT konusunda bir çok çalışma yaptım. Linux, Unix gibi işletim sistemlerine bir çok Ağ platformlarında geliştirmeler yaptım. (Bülent Taşdelgen) üstadın imzasında bulunan "“Eğer içinizden ‘sen resim çizemezsin’ diyen bir ses duyarsanız, herşeye rağmen çizin. O ses susacaktır.” Vincent van Gogh" bu kelimeler beni o kadar net anlatır ki o kadar olur. Asıl mesleğimi çok severek icra ediyorum. Bunun dışında ise çok sıkı bir (Arcade) Bilgisayar oyuncusuydum. Karakter tasarımı, mekan tasarımları vb. konuların ilgimi çekmesi üzerine tasarım ve animasyon konularına merak duymaya başladım. 3D ile tanışıklığımız buradan oldu gelişti. Herkes gibi bir kare ile başladı :) Sonra da bu iş Ek gelir amacı ile devam etti. Yarı profesyonel bir iş yaptığımı sanıyorum bu taktir tabii ki siz değerli arkadaşlarındır. Diğer bir husus; Ticari olarak yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum, galerimde olmayan bir çok çalışma mevcut. Genelde fiyat teklifi sunarken, projenin büyüklüğüne, işin kalitesine, sadece ruhsat projesi olup olmadığına bakıyorum. Buna göre de fiyat veriyorum. 4 Katlı düz bir binayı iş kalitesine bağlı olarak 650 - 700 bazen 1200 civarında fiyatlar dengesinde gidiyorum. Sizlere çok pahalı, diğer profesyonel çalışan arkadaşlara çok ucuz gelebilir. Ancak elimden geldiğince hakkını sonuna kadar vermeye çalışıyorum. Son tasarladığım halini de siz değerli dostlar ile paylaşmayı uygun buldum. Allah herkesin işine, ekmeğine kolaylık versin. Kimse kimsenin payını yiyemez, yiyen ise haram yer. Burada ki herkes çok değerli ve bir çoğunuz işinde çok başarılı çizerlersiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Selamlar.

2015-09-21 23:39:07
  • Offline
  • Erkek
Emre iş hayırlı olsun
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

Emre iş hayırlı olsun daha önce de söylediğim gibi. Umarım aldığın para emeğine değmiştir.

Ertuğrul Bey;

Sitenizi inceledim. Çok değerli çalışmalarınız var ellerinize sağlık.
Meslektaşınız olarak şunu söylemek isterim ki verdiğiniz fiyatlar gerçekten çok düşük. Fiyat konularına bakarsanız genelde yaptığım yorumları görebilirsiniz. Kaliteniz emeğiniz o fiyatların gerçekten çok üstünde. İstanbul fiyatları diye genelleme yapmışsınız ama Türkiye`nin heryerinde durum bu çok düşük veren de var çok yüksek veren de. Ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki düşük fiyat vermeniz hiç bir zaman değerinde fiyat veremeyeceğiniz anlamına gelir. Çok iş yapmak az kazanmak zorunda kalırsınız.

Sektöre yeni giren arkadaşlara söylüyorum; Sürüm mantığıyla çalışmayın az iş yapın hakkınızı alın.


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2015-09-22 11:03:14
  • Offline
  • Erkek
Sekan Bey teşekkür ederim
ertugrul_ardicErtugrul ARDIÇ

Sekan Bey teşekkür ederim

aslında fiyat konusunda istanbula genelleme yapmak değil ama bir mimarın bu fiyatlara yaptığını özellikle altını çizmek istedim ve bir çok kez başka firmalara 3-4 bin lira fiyat verdiğimde 1000 tl ye bu işi yapan var daha ucuza yaptırabilir miyim mantığını güden müteahhitlere de şaşırdım , ben 8 yıldır bu işi yapıyorum başka bir iş yapmadım , bu iş sayesinde güzel bir ev ve ortalama bir arabaya sahip oldum .Sadece bu işi bu fiyatlara yaptığım halde bir şeye sahip olabildiğimizi de anlatmak isterim...ortada çok acemi varken onların sayesinde şimdi fiyatımı artırdım daha az iş daha fazla gelir stratejisini oluşturdum.zamanında ekipte kurdum 7 kişiydik , animasyon oyun ve interaktif video olayınada girdim ancak kerameti kendinden bilen yeni yetmeler hemen sonuca odakalndıkları için devam ettiremedik , yine tek başıma freelance olarak devam etmekteyim...8 yıllık tecrübemi tasarım ve uygulanabilir projeler üreterek yerimi biliyorum belki daha fazla kazanabilirim ancak piyasanın alışkanlığını ben artık bu işi çok iyi biliyorum diyerek bir cepheyi 500 tl den 1.500 tl ye çıkarabildim bundan daha fazlası çok zor .Belkide daha fazlasına gerek te yok.1.500 tl nin hakkını verebiliyor ve karşılığında teşekkür alabiliyorsam beni en çok mutlu eden şey bunlardır.



2015-09-22 19:02:11
  • Offline
  • Erkek
doygun piyasa
PMBlntBülent Taşdelgen

Piyasanın doygun olduğu görüşümde ısrarcıyım. Bugün bile gerçekten bir animasyon yada görselleştirme için çok yüksek rakam alan arkadaşlar vardır ama bu çok devam etmeyecek. Bilgiye ulaşmak, kuvvetli bilgisayarlara ulaşmak bugün daha kolay. Donanımlar eskiye nazaran çok gelişti, yazılım piyasasında önemli gelişmeler var. Zaten kaliteyi belirleyen de donanım ve render yazılımları, geri kalan photoshop yeteneği.
Herhangi bir piyasa için geçerlidir bu kural; piyasaya ilk girenler her zaman daha çok kazanır. Sonra sektöre yatırımlar artar, piyasa belli bir doygunluk seviyesine ulaşır, kar oranı azalır. Kar etmiş olanlar ya piyasadan çekilir yada farklılaşarak faaliyetlerine devam ederler. Mesela 3d piyasasında belli bir yer edinen çok kişi eğitimcilik yapmayı dener, yapar yada yapamaz.


2015-09-22 21:43:02 Edit:2015-09-22 21:44:16
  • Offline
  • Erkek
Ertuğrul Bey;
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

Ertuğrul Bey;

Hikayelerimiz belli bir yere kadar paralel aslında. Benim de tek işim bu. Fakat halihazırda ekibim devam ediyor. Ha dediğiniz sebeplerden dolayı çok kişi değişti ama şimdi kemikleştik.

Tek farkımız ben hiç düşük fiyat vermedim, veremedim aslında. Renderfarm, lisanslar maaşlar falan derken veremem o fiyatları. Tek başıma olsaydım daha düşük fiyatlarla çalışır mıydım? Açıkcası bilmiyorum. Çünkü insanların gözünde verdiğin fiyat kadarsın ne yazık ki.

Ben Ankaradayım, burada da çok düşük fiyatlara yapanlar işi. Müteahitler daha ucuza yaptırırım dediği an masadan kalkıyorum. Ama inan hepsi geri geliyor. Freelance arkadaşlar - sizleri tenzih ederim- genel olarak ön ödemeyi alıp ortadan kaybolmayı tercih ediyor. E bir süre sonra adam da değerini öderim işi alırım mantığıyla benim gibi firmalara geliyor.

Kısaca sabırlı olmak lazım, yılmamak lazım. Sanıyormusunuz ki her teklif verdiğimiz iş bizim olacak. Bende oran %10. Ama 10 iş yapacağıma 1 iş yapıyorum maddi anlamda.

Bülent Bey;

Sektöre ne zaman girdiğin elbet önemli. Fakat katma değeriniz de önemli. Ben sadece 3D render animasyon üzerinde değil, Mobil ve Sanal Mimari görselleştirme sistemleri yazılımları da geliştirdim. Ha bunlar neye yaradı; 3D Render ve Animasyon işleri yaparken muhattaplarıma işi ne kadar profesyonel yapabileceğimi kanıtlama şansım oldu ve tercih sebebi oldum. Yani kaliteyi sadece yatay anlamda anlamayın. Evet photoshop render fln önemli ama sizin/şirketinizin de ne kadar donanımlı olduğu da çok önemli.

İş, teknolojiyle kolaylaşıyor. Fakat siz de teknolojiyle yarışıp sektörünüze bir şeyler katabiliyorsanız o zaman kazanç devam edecektir.

Sevgilerimle..


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2015-09-23 12:31:06
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!