3ds Max : 3d max programı ile grafik tablet

3d max programı ile grafik tablet
potreömer nuri tuğutlu

arkadaşlar 3D bölümünde çok acemiyim forumlarda soruma cevap aradım ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim:)
ilk olarak 3D programlarında grafik tablet ile çizim yapıp tüm projelerimi kendi elimle çizp gerekli düzenlemeleri programdan yapabilirmiyim ? yaparsam nasıl ?
2-bir nesne üzerinde çalışıcam ancak o neseneyi tam olarak istediğim gibi programda çizemedim internet indirp koymak gibi şansım varmı?
kullanmaya çalıtığım şuanki program wings 3D programıdır.
şimdiden teşekkürler :)


2011-10-20 10:13:39
  • Offline
  • Erkek
Benim tavsiyem grafik tabletten
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Benim tavsiyem grafik tabletten önce kullanmak istediğin program üzerine biraz çalış.. Programın sana ne tür esneklikler sağladığını, nelerde yardımcı olduğunu, nerelerde eksik kaldığını görmeye çalış.. Modellemenin nasıl yapılacağını öğrendiğin zaman grafik tablet kullanıp kullanmamaya sen karar verirsin. Mimari mi çizeceksin, low poly mi, organik mi vs vs....

"3D programlarında grafik tablet ile çizim yapıp tüm projelerimi kendi elimle çizp gerekli düzenlemeleri programdan yapabilirmiyim ? yaparsam nasıl?" diye sormuşsun, bu soruda ciddi bir mantık hatası var.. Programa hakim olmadan sonuca nasıl ulaşırım gibi bişey olmuş..

Benim tavsiyem bolca çalış, programa hakim olmaya, kurgularını gerçekleştirmeye çalış önce, takıldığın yerlerde de buradan her türlü yardımı alabilirsin.. Ama çaba sarfetmeden bana baştan sona anlat demekle olmuyor malesef..

Kolay gelsin..


21 Volts Creative
2011-10-21 02:20:45
  • Offline
  • Erkek
cevaplar için teşekkürler
potreömer nuri tuğutlu

cevaplar için teşekkürler :)


2011-10-21 17:30:02
  • Offline
  • Erkek
ben şöle yaptım
akercikpossibleAvatar

grafik tb aldım, süper bişey, PS yi öğrendim, canavar yaptım, portre yaptım, Tablette çalışmadan önce ekranını ince bir filmle kaplamalısın, yoksa tablet ekranın kolayca çizilir, iğrenç bişi olur (bu tüyomu hep hatırlayacaksın), yetmedi 3dsmaz a merak saldım, şu an 3ds max taki modelleri PS ile süslemeye geldi..böle bişi işte..sonra yaptığım işleri basıp evimin duvarlarını süsleyeceğim:)) ha bu arada güzel sanatlar lisesindeki çocuklara digital sanatlara eğilmeleri için bildiklerimi de aktaracağım, belki bu dönemde olur..


"İyilik yapma işini yap, beni soracak olursan hem iş hem iyilik yapıyorum:))"
2011-10-21 23:49:40
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!