3ds Max : 3d max in Autocad dosyalarında zorlanma nedenleri

3d max in Autocad dosyalarında zorlanma nedenleri

Autocad var olan bir projeyi 3d max attığımızda neden hareket zorlukları yaşanır bunu en aza indirmek için yöntem olarak neler kullanıyoruz.(Projeyi işe yaramayacak olan her seyi temizlemek, x,y,z de sıfır noktasına taşımak ,blokları patlatmak ,projeyi guruplamak vb.) bir çok yöntem denemedim ama autocad gelen bir çizgi ile max de çizilen bir çizgi arasında fark var gibi iki programda Autodesk firmasında çıkmasına rağmen yine bir sıkıntı var gibi. Meseleyi daha iyi izah etmek adına söyle söyleyim. Autocad temizlyeip çağırdıgım projede (toplamda 5 kat 3 ayrı plan) max attıkdan sonra her kat planını gurupladım ve max üzerlerinden çizgi çizerek modelleme yaptım . dosya boyutu 8 mb çivarında model bitti altdan planları sildiğimde dosya boyutu 3 mb çivarına düştü yani autocad gelen çizgiler 5 mb burada bir sıkıntı varmı.


2015-06-16 06:54:50
  • Offline
  • Erkek
Ben kat planı yada
izzet_7502

Ben kat planı yada autocad ten cıkan herhangi bir projeyi farklı maxte açıp ölçülerine bakarak diğer maxte ciziyorum .Yani pc de 2 max sayfası açıyorum en garanti yol :)


2015-06-16 10:02:16
  • Offline
AutoCad dosyasında Spline ve
sehircy

AutoCad dosyasında Spline ve elipse varsa bunları polyline ile tekrar çizip atınız. 3ds max bu formatları dönüştürürken sorun çıkabiliyor ve çok fazla nokta atıyor.


2015-06-17 08:52:35
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!