3ds Max : 3d max ile tasarlanan dolabı imalat için parçalamak mümkünmü?

Mobilya için bir program,
ulasdenizulaş deniz

Mobilya için bir program, bence en kullanışlısı. Devrim`in dediği gibi bir programa yönlen bence. Belirli bir alanı hedefleyen programlar, o alan için en verimli hizmeti verecektir. Zaten Max kullanıyorsunuz, işiniz için başka dolambaçlı bir yol seçmenize gerek yok bence, Solid ya da Inventor gibi. O programların kullanacağınız özellikleri programın mevcut özelliklerinin yüzde onu bile olmayacaktır. Oysa bir mobilya programında, programın tüm özelliklerini kullanmanız mümkündür. Buı da o programın tam olarak hedefe yönlendirdiğinin bir göstergesidir.


2011-11-03 21:15:16
  • Offline
  • Erkek
Bence inventor ( enventor
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Bence inventor ( enventor değil ! ) tabi bir başkası için bu solidworks olabilir. Hepsi aynı işi yapmak için aynı özelliklere sahip farklı arayüzlere sahiptir. İnventörde aradığın herşey solidworksta var tek fark düğmelerin yerleri ve şekilleri değişik. Autocad kullanıyorsan diyer programlarıda kullanabilirsin.


http://deman3d.blogspot.com/
2011-11-03 21:20:58
  • Offline
  • Erkek
Bu konu banada yaradı
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Ömer Genç Kardeş Çok şanslısın.
Dolu dolu cevaplar aldın bana birşey kalmadı yazmaya

max tan solide solidtten max sa dosya atma cevaplarını ayrı cevaplar olarak 6 ayda buldum.ben

çizimi max te stl olarak export et solidworsk ta açar.
solid te dosyayı wrml olarak kaydedince max ta açar

yukardan da ek bilgiler öğrendim.solidle ilgileniyorum.
İmos ve inventor e de bir bakacağım.

Bütün arkadaşlara teşekkür ederim.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2011-11-04 10:42:41 Edit:2011-11-04 11:08:49
  • Offline
  • Erkek
Ben ufak bir ekleme
ArkondeRAlper SözenAvatar

Ben ufak bir ekleme yapmak istiyorum.

Solidworks ya da benzeri başka bir CAM programı kullanacaksanız, Max de hazırlanmış tasarımı o programa alıp imalat şeması çıkartmayı umut etmeyin.

Evet bazı formatlarda dosyayı o programa aktarmanız mümkün, fakat aktarılmış dosyalada programın imalata yönelik avantajlarından mahrum kalırsınız. CAM programları modellemede max ve benzeri programlardan farklı olarak feature denilen parametrik işlemlerle çalışırlar. Import edilen modeller ise bu parametrik adımlardan yoksun olarak programa aktarılır. Bu durumda model üzerinde ölçü almaktan fazlasını yapmak pek mümkün olmaz. En iyi koşulda hazır obje üzerinde feature ları yeniden oluşturmak için feature recognition gibi özellikleri kullanarak briaz vakit harcamanız gerekir. Ama benim tecrübelerim o programda objeyi sıfırdan modellemenin çok daha pratik olduğunu gösteriyor.

Tavsiyem; isterseniz tasarımınızı tamamen max de hazırlayabilirsiniz, tasarım esnasında imalat adımlarını göz önünde bulundurursanız olmayacak bir iş değil. İsterseniz de işinize yönelik uygulamalardan birini öğrenip tasarımınızı bu uygulamada hazırlarsınız. İşe görsellik katmak istediğinizde buradan dosyanızı max e aktarıp tasarımı detaylandırır ve tamamlarsınız. Biraz deneme yanılmayla hangi yöntemin sizin için daha pratik olduğuna karar vermeniz gerekecek. Bunda birlikte çalıştığınız imalatçıların iş akışının da etkisi olacaktır elbette.

Kolay gelsin...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-11-04 11:45:08
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür
polydesignÖmer GençAvatar

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.

Ben solidworks ile bir deneme yapmaya karar verdim ilk önce max ile basit bir masa çizeceğim ve solid te açacağım eğer parametrik bir hata olursa tamamen solid te tekrar çizmeye çalışacağım bakalım solidi çözebilecekmiyim:)

Evet şahin biraz şanslıyım eskiye nazaran özellikle max ile alakalı bilgili arkadaşımız çok hepinize tekrar teşekkür ederim.


www.magazatasarimi.com.tr 05434587489
2011-11-04 14:19:57
  • Offline
  • Erkek
İmosu öneremem çok fazla
gasiyanDevrim ErdalAvatar

İmosu öneremem çok fazla yoğunsan,çünkü herşeyi kendi üretimine göre tanımlaman gerekiyor.Kulladığın hammaddeden aksesuara kadar buda inanılmaz bir emek ve zaman harcamak demek,birde programın maliyetini eklediğince iyice uzaklaşıp soğuyabilirsin:)
Fakat seri üretim yapıcam diyorsan kesinlikle öneririm.


www.dvamimarlik.com
2011-11-04 16:49:06
  • Offline
  • Erkek
İmos!u merak etmeye başladım
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

İmos`u merak etmeye başladım.İmalatcı olduğumdan bulursam indirip inceleyeceğim nette derslere baktım biraz


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2011-11-04 17:20:16 Edit:2011-11-04 20:20:20
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!