3ds Max : 2d çizimleri 3ds max`e atıp yükseltme

2d çizimleri 3ds max`e atıp yükseltme
arcumitümit sucu

ben kısa süre önce max kullanmaya başladım. birçokları gibi autocad kullanıcısıydım. şimdi bana autocad de çizdiğim 2d çizimleri max e atıp sonra da ükseltmem gerekiyor. hatta daha da açacak olursam eğer, autocad de layerlı olarak çizdiğim çizimleri (örneğin duvar) yükseltmek istiyorum. bunun ile ilgili bir konut vardı. fakat hatırlaymıyorum. extrude yapıyorduk sanırsam ama layerları seçerek nasıl oluyor tam olarak hatırlayamıyorum. yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. (3ds Max 2012 kullanıyorum)


2012-03-02 16:32:21 Edit:2012-03-02 16:32:52
  • Offline
  • Erkek
Import sırasında açılan pencerede,
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Import sırasında açılan pencerede, import ettiğin nesneleri Layer`larına, Block`larına göre alabilirsin ya da One Object diyerek tamamını tek bir obje olarak import edersin..

Autocad`den max`e import ettikten sonra editable spline`a çevirip istediğin kısımları seçip detach edip, extrude uygulayabilirsin..

Extrude etmeden hemen önce, spline`ın bütün vertexlerinin kapalı olmasına dikkat et. Yani birbiriyle bağlı olmayan vertex`ler varsa extrude`u yalnızca yüzey olarak uygulayacaktır. Eğer üstüste gelmiş ama birbiriyle bağlı olmayan vertex bulursan, vertex`leri seçip Weld komutuyla birleştirebilirsin..


21 Volts Creative
2012-03-02 16:38:31
  • Offline
  • Erkek
mimari modelleme yapacaksın sanırım..
AledinAlaaddinAvatar

mimari modelleme yapacaksın sanırım.. ben de ilk başta bu şekilde yapıyordum. max e atarken yaşadığım en büyük sorun yükseltmem gereken duvarların kapalı olması gerektiği idi.. ya en başta çizime başladığında kapalı kutucuklar şeklinde çizim yapacaksın ya da çizimi bitirdikten sonra maxe atabilecek şekilde çizimini tekrar düzenlemelisin..

benim yaptığım kendime göre en hızlı şekilde autocad projemi çizmek.. çizdikten sonra import ile dosyayı maxe aktarmak.. daha sonra snap açarak projenin üzerinden boxlar çizmek.. duvarların hepsini bu şekilde çizip sonra editablepoly e çevirmek. sonra hepsini birbirine attach etmek. daha sonra kapı pencere boşlukları için benim önerim connect komutuyla oluşturmak ama istersen probolen kullanabilirsin. probolen kullandığın zaman absurt edgeler çıkıyor ve kaplama sırasında sorun çıkarıyor bazen..

bu işin sırrrı sana kolay geleni kendin geliştirmen. bununla ilgili birçok ders var hem türkçe hem ingilizce binlerce video bulabilirsin.. çok izleyip çok uygulama yaptıktan sonra sana uygun olanı bulabilirsin.


Gigabyte GTX770 OC 4GB 256Bit GDDR5 16X Intel Core i7 4770K 3.5 GHz 8MB 1150p HD 4600 Zalman CNPS11X Performa Intel/AMD CPU Soğutucu Zalman MS800 Plus Mid Tower Kasa/Siyah Samsung 24" C24B550US LED Monitör Siyah 5ms Corsair Force GS 128 GB SSD D
2012-03-07 13:08:55
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!