3ds Max : 15 projeye bu fıyat nedır ?

berker; 1500 2000
3ddesigner3d designer

berker;

1500 2000 tl ye profesyonel iş yapanlar var diye sen kalitene göre 700 diyecekmişsin.Ama yanlış düşünüyorsun. Sende aynı fiyatı ver.Hatta daha fazla ver. Serbest ticaret?Haram paramı söz konusu burada ? Olyaı yanlış değerlendirme. Kalite görecelidir,kıstasları kitaplara konu olur. Okurken ömrün yetmez. Bu işi iyi kötü karsı tarafın alayabileceği kadar yapıyorsan,yani kısaca bu işi yapıyorum diyosun...O halde,kalitesine erişemedigim 1500 ise ben yarısını diyebilirim kendime göre diye düşünme. Sende aynı fiyatı ver. Müşteri şunu söylesin kendine; yaw aynı fiyatı öteki yapıyor ama hangisi daha iyi yapıyor? ona göre işi vereyim. Hem iş alınması çabası var fiyat kırarak hemde kalitesiz işle müşteri kandırılması var. Şimdi asıl soru şu.Müşteriye kalitesiz iş düşük fiyatla işmi yapılmalı ? yoksa yine işi iyi yapanlar gibi fiyatı yüksek tutup şansını denemekmi daha mantıklı. Eğerki sen kalitem bu fiyatımda bu eder diyorsan kendine haksızlık edersin. Ama bu işi bu şekilde yapıyorum ve serbest piyasa olarak şu kadar fiyat talep ediyorum isteyen alır isteyen almaz dersen daha doğru ve stabil ilerlersin piyasada. Bir çok kişi bunu yaptığı için kırım üstüne kırım ve bir bakıyoruz bu komik rakamlar heryerde uçuşuyor. Bırakın artık kaliteyi kalitesizi müşteri ayırt etsin. O istiyorsa herşey olur. Sen hem kaliteye hemde fiyata yorum yapma. Sen sadece fiyatını belirt.Gerisi akar gelir..


2012-07-13 18:55:20
  • Offline
  • Erkek
fiyat konusunu anladığına göre
novaStd

fiyat konusunu anladığına göre daha önemli olan diğer konuyu da ben hatırlatayım;
1- %30-50 civarında peşinat almadan işe başlama (asla, asla asla!!!)
2- paranın kalanını almadan işi teslim etme. (asla, asla asla!!!)

kesinlikle anlattığın gibi mail atan birinden paranı alamazsın. bedavaya çalışırsın:)))


2012-07-13 19:30:02
  • Offline
"İşte bu yüzden bu
limitVolkan ÇalışkanAvatar

"İşte bu yüzden bu işleri yapacak insanların en azından bilgisayar bölümü mezunu olması. Meslek belgesi alması. Seviye olarak lisanslandırılması ve ciddi bir süreçten geçtikten sonra iş hayatına başlaması gerekiyor." denmiş yukarıda.

Düzgün şekilde ticaretle uğraşabilmek için bunlar gerekliyse ben yıllardır ticaret yapmamışım, hep piyasayı öldürmüşüm sanırım. Bu kadar şekilci olmayın arkadaşlar. Tecrübe belge ile edinilmez. Gerçekten bu işi "hakkıyla" yapmak isteyen birini görüyorsanız öncelikle paylaşın bilginizi, tecrübenizi.


Revo Endüstriyel Tasarım - CNC İmalat Çözümleri - Prototipleme https://www.youtube.com/channel/UCv9rVGrOM7W_QlhBrci0mig
2012-07-13 23:11:46
  • Offline
  • Erkek
:)))
novaStd

:)))


2012-07-14 10:28:15
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!