Genel Konular : [Yardım] Animasyon yapma

[Yardım] Animasyon yapma
HerodisHeros ValorAvatar

Merhaba sayın tr3d üyeleri
forum sayfanıza yeni üye oldum.
Ben animasyon yani çizgi film tarzında çalışmalar yapmak istiyorum
Hangi programı öğrenmeliyim.Hangi yazılımdilini bilmeliyim.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür eder iyi bayramlar dilerim.

İyi akşamlar.


2011-09-01 00:07:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
animasyon yapman için önce
meto007metin karakayaAvatar

animasyon yapman için önce modelleme öğrenmen gerekir ondan sonra kaplama,ışık,render ayarları vs... önünde yürümen gereken o kadar çok yol varki

sorunun cevabına gelince max programı ile istediğin animasyonu yapabilirsin ve yeterince ders ve dökümanda bulabilirsin netten

hadi kolay gelsin


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-09-01 02:08:45
  • Offline
  • Erkek
  • http://metokarakaya007.wix.com/metin-design
{islemler}
öncelikle şunu soylim, animasyon
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

öncelikle şunu soylim, animasyon çok genel bir başlık bunun içinde animasyon içinde bulunacak karakter`ler hareketsiz objeler hareketli objeler karakterlerin iskelet sistemleri bu iskelet sistemlerinin çeşitleri ve bu iskelet sistemlerine verilen hareketler vs. bunlar sadece karakter animasyonu için olan başlıklar veya iş basamakları diyim ben sana.
sen çizgi film`den bahsettiğin için seni ilgilendiren başlıklar bunlar.

beni yanlış anlama gözünü korkutmak için böyle sıralamadım bunları :)
aksine bilgim doğrultusunda yol göstermek için. bunların hepsi birbirini tamamlar.ilk önce bir karakter modellersin ardından bu karaktere uygun bi iskelet sistemi çizersin sonra bu iskelet sistemine karakterini oturtursun ve son olarak iskelet sisteminden faydalanarak karaktere animasyon verirsin.bildiğim kadarıyla karakter animasyonunun kaba olarak işleme mantığı budur ve internette istemiyeceğin kadar ders mevcut.gerçekten bu işi yapabilmek istiyorsan vakit kaybetmeden çalışmaya başla derim :)
çalışırken takıldığın yerler olucaktır elbet araştır internetten çok fazla çözüm var olduki çözüm bulamadın yaz foruma usta`lar illaki yardım edecektir :)

ve 3dsmax bu konuda yeterlidir maya`da iyi diyolar bilmiyorum ben :)
yazılım olarak`ta maya`da uç noktalarda artık mel script diye bi programlama dili vardı galiba emin deilim o kullanılıyo.max içinde max script var ama karakter animasyonuna ne kadar katkısı var bilemiyorum...

kolay gelsin...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2011-09-01 02:50:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu işi profesyonel olarak

bu işi profesyonel olarak yapmak ise derdin .. sadece animasyon çalışmalısın , internette pek çok hali hazırda riglenmiş karakter bulman mümkün . dilersen sana linkte verebilirim ama google ı çok iyi kullanmak ta öğrenmen gereken şeylerin başında haberin olsun .

arkadaşlar sanıyorum tek başına bir çizgi film yapmak istediğini düşünerekten bütün süreçlere vakıf olman gerektiği konusunda yönlendirmeye çalışmışlar .. amacın topyekün kişisel bir çalışma ise tamamen haklılar .

fakat amacın studio ortamında hazırlanmakta olan bir proje için animasyon yapmaksa kesinlikle sadece ve sadece karakter animasyonu konusunda yol almalısın sektör bu konuda yeterince branşlaşmış durumda ben bir animatörden arada model yapılması beklendiğine şahit olmadım hiç şahsen ..

peki animasyona nerden başlıycaksın ? animasyonun 12 prensibi denen bir hadise var önce bunla bir miktar aşina olman gerekiyor "the animator survival kit" bu işin kutsal kitabı bu dvd si de çıktı ; ingilizce bilmesen dahi resimlerine bakıp anlam vermeye çalışmalısın .. pozdur , arapozdur , timing dir , overlap tir var bunlardan bir miktar daha :) hepsine aşina olmalısın doğru uygulamak ve güzel sonuç almak zaten zaman işi ..

ancak bunlara hiç vakit ayırmadan yapacağın deneme genelde saçma sapan olur :) nadiren de olmaz ama yinede o kitap animatörün başucu kitabıdır o yüzden hemen tanışıp samimi olmaya çalış :)

umarım faydalı olmuşumdur .. iyi bayramlar .


2011-09-01 10:05:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu arada bilmen gereken

bu arada bilmen gereken çok ciddi bir şey yok program konusunda , önceki mesajımda belirttiğim kaynaktan gerekli teorik alt yapıyı benimsemişsen şayet , bilgisyar ortamında yaptığın şey aslında masa üstü simgelini mouse ile sürüklemekten farksız , youtube a 3d character animation tutorial yazarsan tam olarak netleşicektir zihninde ...


2011-09-01 10:25:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
efendim hepinize değerli yorumlarınızdan
HerodisHeros ValorAvatar

efendim hepinize değerli yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Ben tek başıma belirli bir kitlenin izleyeceği projeler yapmak istiyorum.Bütün yorumları dikkate alıyorum ve 3ds max derslerini izlmye ve uygulamaya koyuyorum kitap bulursam çevremden onuda alıcam.ingilizcem yok ve hiç 3ds maxı açmadım.katil fasulye,ben 10 tarzı bilindik çizgi filmlere yakın çalışmalar yapmak istiyorum.herneyse bakalım ne olucak hepinize çok teşekkür ederim.


2011-09-02 00:43:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
taner, sen 2d animasyon
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

taner, sen 2d animasyon istiyorsun ancak burada sana 3d animasyon için yorumlar yazmışlar. Öncelikli ikisinin arasındaki farkı araştır derim. Konuyu daha daraltıp soru sorarsan daha net cevaplar alırsın.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-09-02 00:51:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
efendim 2d yada 3d
HerodisHeros ValorAvatar

efendim 2d yada 3d konuya hakim değilim fakat şunu diyebilirim benim ihtiyacım olan çizg filmler yapmak arabalar filmi gibide olur ben10 gibi de hani ondan yapıcam deemiorm ama çizgi film olsun diyorum.bu konuda yanlış yerden gitmek istemiyorum.3ds max bu işi görürmü.


2011-09-02 10:34:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Killer bean (katil fasülye)
koccAdnanAvatar

Killer bean (katil fasülye) , Cars (arabalar) bunlar 3D' dir bu nedenle 3Ds max bu örnek verdigin filmler yapilabilinir ancak tek basina altindan kalkmakta baska bir mesele. örnegin CARS'a ugrasilan saatler ve projeye çalisan insan sayisi bihayli çoktur, filmin sonunda yazilan isimleri sayarsan ne kadar insanla yapilmis anlarsin. öteyandan Killer Bean ise herseyi tek kisi tarafindan yapilmistir sadece ses verenler ile müzik olayinda arkadaslari yardimci olmustur. Film 5 yil sürmüstür 20.000 saat ugrasmis arkadas, bunu herkes basaramaz... Ama görüyoruzki olmayacak birsey degil istenilirse hersey yapilir. Killer bean yapilma asamasi ve tüm bilgi burda : http://www.killerbeanforever.com/about.html   

Basarilar...


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2011-09-03 03:47:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !