Bilgisayar Donanım : Ssd disk ve render hızı

Gerçekten 5-10 dk lık

Gerçekten 5-10 dk lık bir kısalma söz konusu ise ssd kullanmanın ve o parayı vermenin ne anlamı kalıyor ki...


2011-12-12 15:48:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Programların açılması, dosya transferleri
shineseeHakan BabarAvatar

Programların açılması, dosya transferleri vs. konusunda oldukça iyi performans gösteriyor. Özellikle aynı anda birden fazla dosya işlemlerinde ve after effectste çoklu layerlarda çalışırken performans oldukça iyi.


2011-12-12 16:01:37
  • Offline
  • Erkek
  • http://hakanbabar.com
{islemler}
sanal bellek
PMBlntBülent Taşdelgen

Bilgisayarda herhangi bir program yada işlem(render gibi) yaparken, ram yetersiz kaldığında hdd de sanal bellek oluşturulur. işlemci verileri burdan okuyup buraya yazar. ssd böyle durumlarda muhakkak işe yarar, render işleminin dahada uzamasının önüne geçer, ancak tecrübe ettiğim kadarıyla max sanal bellek kullanmıyor. ram yetersiz kaldığında max, run out of memory gibi bir hata vererek render ı ve kendini kapatıyor.
bilgisayar ilk açılışı, programın açılması gibi konular için bir nimet... :)


2011-12-12 16:23:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
http://www.youtube.com/watch?v=pJMGAdpCLVg Burdan daha iyi
black_iceFırat BeşerAvatar

http://www.youtube.com/watch?v=pJMGAdpCLVg
Burdan daha iyi anlaşılacağından eminim


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2011-12-13 08:47:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
SSD yi anlamak lazım:)
tiriditurkBurhan KarakayaAvatar

arkadaşım ssd in render de daha hızlı çalıltırması için render ayarlarını
hdd paylşımlı ram veya ek ram olarak değil,ssd ye göre yapmalısın, arkadaşların bu konuda fazla bilgisi olmadığını farkettim, eğer mentalray motorunu kullanıyorsan bunun faydasını daha fazla görebilirsin, ( mayada 8 saatlik animasyon renderi 4 saat 42 dk aldım) ancak vray kullanıyorsan puling yüklemen gerekiyor.


Sabır sabır sabır....
2012-08-13 00:10:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar merhaba, Forumdaki bütün
rotfireCemil T.Avatar

Arkadaşlar merhaba,

Forumdaki bütün SSD ile ilgili olan yorumları inceledim bir kaçı dışında gerisi sistem konfigürasyonu hakkında. 

 

Gelelim soruma, şimdi malumunuz üzere yeni geliştirilen ve neredeyse artık eskiyen Solid disklerin (SSD) performansı azımsanmayacak kadar çok. Ama benim şöyle bir sorunum var ki, ülkemizde SSD lerin fiyatının yüksek oluşu nedeniyle makul düzeyde alınabilecek 120GB lıklar dan aldım ki o da %100 kullanılamıyor. Her diskte olduğu gibi o da sanırım 1024X1024X1024 ... ten dolayı 111-112GB gibi bir değer görünüyor. Şimdi malum grafik işiylede uğraştığımızdan programların hızlı çalışması için hepsini SSD ye kurdum. Yalnız sadece ana programlar olan Adobe, Autodesk, Vray , ofis vs. dışında da SSD ye birşey kurmadım ıvır zıvırlar başka diskte kurulu. 

 

Ancak kurduğum programların Windows işletim sistemi dahil dosyaların toplam boyuru 43Gb iken geriye kalan 68GB lık kısım ortada yok ve alert veriyor sistem diskiniz sınırda diye. Boş olarak 8-9GB gösteriyor. Bu kaybolan değer nerede bilginiz varmı?

 

2. sorum ise şu, ben acaba bütün programları başka diske kursaydım da sadec SSD de windows mu kurulu olsaydı. Dahamı iyi performans alırdım ve diskimde sıkıntı yaşamazdım???

 

 

Aşağıda sistem bilgilerim mevcut;

 

İ7 3770K işlemci

ASUS P8Z77-V PRO anakart

32 GB (8X4) CL9 G-Skill Ram 1600Mhz

NVIDIA GeForce GTX 670 2GB Ekran kartı

SSD 120GB

500 GB HDD + 1TB HDD

 

Windows 8 Pro işletim sistemi

SSD (111GB toplam alan görünüyor, 11,6GB boş. Ayrıca bu diskte kurulu program ve sisteme ait dosya klasör sayısı 38765 klasör, 250581 dosya. )


Rotfire
2013-10-04 11:33:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
@rotfire SSD`din muhtemelen
rocker_trTuran BabacanAvatar

@rotfire

SSD`din muhtemelen 2 parçadır ve ikinci parça biçimlendirilmemiştir. Disk Yönetiminden SSD`nin kaç parça olduğuna bakın 2. parça ise biçimlenmeyen yeri biçimlendirin. Tek parça olduğu halde görünmüyor ise SSD yi başka bir bilgisayarda deneyip toplam boyutunu kontrol edin gene görünmüyor ise arıza olma ihtimali var. Ama bu tarz arızalarda sisteminiz düzgün çalışmaması lazımdı.


SSD render da bir faydası yok ama bilgisayar kullanırken seri çalışmayı ve işi hızlı bitirmeni sağladığı bir gerçek. SSD im aşırı ısınma nedeniyle teknik serviste ve arkadaşla gelince bilgisayar daha masaüstüne bile gelmemişken arkadaş ile şu muhabbet geçti "SSD`im arızalı olmasaydı şimdi 3ds max de çalışmaya başlamıştım." Bir süre çalıştın ve arada bilgisayar rahatlasın diye 3d programının kapattın ve bilgisayarı resetliyorsun bilgisayar kapanırken 3d se yi açmış oluyorsun. Baya ciddi bir hızı var. Diablo 3 oynayanlar bilir. Bir yere gireceğin zaman kapıya tıklarsın anlık biraz bekleme yapar. SSD de bu yok. Tıkladığın gibi açılır. Özellikle hızlı çalışan kişiler için ssd iyi olur. Auto Backup dosya sayısını artırıp backup süresini daha kısabilirsiniz. HDD de böyle bir şey yaptığında yazmaya çalışırken duraklatmalar sinir bozucu oluyor.

Bilgisayar kullanırken HDD nin veri okumaya çalışıyor ve bekletiyor ise SSD iyi bir çözüm olacaktır.

HDD içinde disk temizleme ve disk birleştirme araçlarını düzenli olarak kullanın. HDD performansını etkileyecektir.


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-10-12 00:11:41
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.toronaga.net
{islemler}
Disk birleştirme işini her
rotfireCemil T.Avatar

Disk birleştirme işini her ay yapamasamda 3-4 aya bir en geç yapıyorum. Bayram sonrası sistemi bir elden geçireceğim tekrar. Zaten bu aralar ikide bir CPU fan error alıyorum daha önce de olmuştu fan değiştirildi ama aynı hata devam ediyor yanılmıyorsma anakartta sorun var.


Rotfire
2013-10-12 23:54:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !