Bilgisayar Donanım : Lütfen yardmcı olabilirmisiniz. Toplama pc sorunlu sanırım

windows 7 nin kullandığı
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

windows 7 nin kullandığı sistem kaynaklarını minimuma çekmek sistem hızını ve windows puanını etkiler, tüm görsel öğeleri ve arka plan resmini kapatırsanız 7 küsür puanları görürsünüz.


MODO, rhino
2012-06-20 08:48:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar
mimayAbdullah

Ya ben sıkıntıyı dün buldum tabiki kendi başıma değil bir arkadaş yardımıyla. anlatayım özet olarak. Öncelikle işlemci soğutucusu montajında hata bulduk işlemci üzerine tam oturmuyordu fan. bunu kendimiz giderdik ve normalleşti işlemci ısısı. Diğer sıkıntınında anakartın bios ayarlarında işlemciyi max 1200mhz de çalıştırdığını gördük. Cpu-z programında yaptığım denemelerdede işlemci sürekli 1200 de çalışıyor yani çıkması gereken 3200-3800 aralığına ulaşamıyor. sistem puanlamasında diğer bütün özellikler 7 üzerindeyken işlemciye bu özelliğinden dolayı 6,4 veriyor. Şuanda pc aldığım yerde bios ayarlarını düzeltecekler.
Sonucu tekrar bildirecem arkadaşlar.
Bu arada ilginizden dolayı hepinize özellikle Şener kardeşime çok teşekkür ediyorum.
Şener bu arada asus rampage 4 benim anakartımın modeli. Bunun kurulumunda overlock panelleri falan geliyor biraz araştırırsan biosa girmeden masa üstünden istediğin ayarları yapabilirsin. Ben bulaşmak istemediğim için götürdüm sonuçta pc yi alalı 1 gün olmuş adamlar yapsınlar işleri ne.


a.y
2012-06-20 14:30:47
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yine yapamadılar
mimayAbdullah

Arkadaşlar bugün servis biosu ayarlayamadı :( istanbula çizgiye gönderelim diyorlar. Benim farkettiğim bir nokta bus speedi (100) benim pc 12 ile çarpmış durumda bu yüzden 1200mhz çıkıyor hız. Bu buss speed çarpanını nasıl arttırabilirim yada neden 12 ile çarpıyor bios ayarlarında neresi burası bulamadım yardımcı olabilirmisiniz?


a.y
2012-06-20 20:21:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !