Bilgisayar Donanım : Dış cephe işine başlamak için sistem ve bilgi

Dış cephe işine başlamak için sistem ve bilgi
coskukskcosku sen

İzmirde öğrencilik dönemim evam ederken para kazanmak için 3dsmax`i öğrenip inş mühendisi arkadaşımla 2 boyutlu projeyi 3 boyuta çevirip dış cephe yapmak istiyorum bunun için üç aşağı beş yukarı bu sistemlerin beni idare edebileceğini düşündüm ama çokta bi bilgim olmadığından ve elimde bilgisayar olmadan 3dsmaxi öğrenemiyeceğimi pratik yapamıcağımı bildiğimden önce pc yi çıkartmak istiyorum. Bugün tekmara ve vatana gittim altta resimler de parçalar ve fiyatları yazılı lütfen fikirlerinizi bilgilerinizi benimle paylaşın ve neyin gerekli neyin gereksiz neyin yeterli neyin yetersiz olduğunu benimle paylaşın.

http://imgim.com/vatanpc.jpg
http://imgim.com/tekmarpc.jpg



not: vatandaki arkadaş tekmar ın koyduğu anakartı beğenmediğini kendi yazdığının daha iyi olduğunu söyledi o anakarttan 2x8 ramle maksimum fayda alamıyacağımı kendi söylediği anakartta ise 4x4 almam gerektiğini 4 ram slotunun dolu olması gerektiğini söyledi(yani 16 yı 2x8 almam %30verim almam anlamına gelirmiş).

not2:vatan ın hdd si biraz gereksiz pahalı gibi geldi


yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.


2013-03-01 23:09:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
İlk önce i7 işlemci
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

İlk önce i7 işlemci serisinden bir işlemci almalısın.Ram miktarını 12-16 gb`lık kitlerden alıp takabilirsin.Ramler şu sıralar ucuzladı.Ram olarak 8gb*2 olarak alırsan ilerde ram artırman gerekirse yine 8 gblık kitler ile yapmış olursun.

Harddisk olarak 1 tane 120 gb veya üstü ssd almalısın.Yanına 2 tb`lık green serisi hardisk tavsiye ederim.2 tblık harddisk veri depolama ve yedekleme için kullanacağın için hiçbir sıkıntı yaratmaz.Ben öyle kullanmaktayım.Performans yüksek olan harddisklerin fiyatlarıda yüksek oluyor.

Ekran kartı konusu biraz karışık.Nvidia cuda ve pyhs-x teknolojileri sayesinde şimdilik biraz daha önde gibi.Onun dışında max vb programlarda ati ve nvidia`nın performansı tartışılır.

Anakart olarakda asus,gigabyte gibi modellerin orta seviye anakartlarını alabilirsin.

Bilgisayarı almadan önce hangi firmadan alıcaksan internet üzerindeki sitelerinden almak istediğin parçaların listesini yapıp götür.Fazla kafanı karıştırmalarına izin verme.Genelde oradaki kişiler çok fazla bilgili olmayabiliyor.


2013-03-02 03:15:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
aynen öyle bi tekmarla
coskukskcosku sen

aynen öyle bi tekmarla vatana gittm ikiside kafamı fena karıştırdı ekran kartımın 3dsmax te render da sorun yaşayacağına dair düşüncelerim var bi kaç gündür araştırma yapıyorum bi işe başlıyacaksam doğru düsürt başlamak isterim ama yeterli bilgiyi edinemiyorum bi türlü


2013-03-03 16:15:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !