Bilgisayar Donanım : 16 GB Ram`mi kullanamıyorum

ya nedir bu insanlardaki
black_iceFırat BeşerAvatar

ya nedir bu insanlardaki ram takıntısı 16 var ama hepsini kullanmıyor - 8 var 3 ünü kullanıyor ya kardeşim progeam gerektiği kadarını zaten kullanıyor neden bunu takıntı yapıyorsunuz...


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2012-03-16 16:03:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ram takıntımız var demedik
EmreDeniz_DnzEmre DenizAvatar

ram takıntımız var demedik sayın fırat bey.makinamızın performansını arttırmanın yöntemini ararken konu açıldı buraya geldi.ekran kartını ve ramı nasıl verimli kullanabiliriz derdindeydim.Belki aynı dertte olan arkadaşalrda vardır diye yazdık.

diğer arkadaşların soruma verdikleri güzel ve saygı çerçevesindeki cevapları için ayrıca teşekkür ederim..
mesaj iletilmiştir...


Kalp dediğin atıyor zaten. Marifet ritmi değiştirebilende...
2012-03-16 16:18:29
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.emredeniz.net
{islemler}
Tamam pc kendi kullanıyor
pehepeİbrahimAvatar

Tamam pc kendi kullanıyor gerekli olduğu kadar rami. ama benim 16 gb ramim var ve pc bunun hepsini kullanmayacak 3-5 gb ram kullanacaksa benim ne işime yarar 16gb ram? ayrıca 5gb ram kullanıp 20dk da yapacağı işi 16 gb kullanıp 1 dk da yapmasıda ayrı bir olay..


Yazılım Bir Sanattır..
2012-03-16 16:32:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ram bilgilerin geçici olarak
akcamuhammetmuhammet akçaAvatar

ram bilgilerin geçici olarak tututulduğu bir yer, işlem yapmaz, maxte sahneyi açtığınızda, sahne harddisk üzerinden değil ram üzerine depolandıktan sonra açılır, ve anlık olarak yaptığınız değişiklikler ramin üzerinde değiştirilir... hard disk ile işlemci arasında kurye görevide diyebiliriz belki, harddiskler hantal yaratıklar, o yüzden işlemci ile dosya arasında hızlı veri akışı olması için ram`leri kulanırız.. save yaptığınızda ram üzerindeki bilgiler harddiske kopyalanır.
sahneniz çok yoğun olursa, dosya boyutuda yüksek olacağından ram`i ve veriyolu hızını yüksek tutmak lazım.. bazen tek bir salonda bile 8gb ram zorluyor beni, 12`de bile ram yetmezliği yaşadığım bir sahnem oldu, 16 kafayı rahat tutar, sıkıntı yaşamazsın sahnem büyük diye.. 24 fuzuli, 48 israf :P


2012-03-16 17:15:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Eğer sistemin 64 bit
ozgurtarÖzgür Tarımcıoğlu

Eğer sistemin 64 bit ise mutlaka 16 gb ram inin tamımını kullandığını görebileceksiin ama bunu bütün render süresi boyunca göremezsin. Render alırken makinan bazı zamanlarda full işlemciye odaklanırken bazende full ramine yüklenir bunu prepasslarda veya render sırasında gözlemleyebilrisin.


2012-03-17 00:02:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Haddimiz değildir ama 12
ETezerErgin TEZERAvatar

Haddimiz değildir ama 12 GB boş duracağına bi MAx daha aç ve sahnenin yarısını da orada render ettir....

Saygıalrımla,


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-03-17 01:10:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Merhaba.Öncelikle renderi yapan esas
firatturkelfiratturkel

Merhaba.Öncelikle renderi yapan esas donanım işlemcidir,bazı üstdüzey ekran kartları da render sırasında işlemciye destek olabilir.rami ise sahnedeki bilgilerin render edilmek üzere işlemciye geçis yaptıgı bir ara durak gibi düşünebiliriz.şöyle bir örnekle anlatmak uygun olacak.

Diyelim ki 8 şeritli bir otoyolumuz var ( işlemci),
bu otoyola giriş için 8 gişemiz var ( ram) ve
bu yolda 8 de arabamız var ( render edilecek sahnenin yogunlugu)
bu durumda herbir araba bir gişeden gecerek otoyolun bir şeridinden bekleme yapmadan gidecektir.Yani ideal konfigrasyon/sahne

otoyolumuz :4 şeritli(işlemci)
gişe sayısı :8(ram)
araba sayısı:8 (sahne yogunlugu)
bu durumda herbir araba bir giseden rahatca geçtigi halde otoyola gelince 2li sıralarda gitmeleri gerekecektir bu da hızı yavaşlatacaktır.yanı bu konfigrasyonda işlemciyi güçlendirmek gerekiyor.

otoyolumuz :8 şeritli(işlemci)
gişe sayısı :8(ram)
araba sayısı :16(sahne yogunlugu)
bu durumda araba sayısı yanı render edilecek sahnenin yogunlugu hem gişe sayısı hem de yoldaki şerit sayısının 2 katı oldugu için arabalar hem giselerden hem yoldan 2li sıralar halınde gidecekler.yanı sahnemiz ,bilgisayar konfigrasyonumuza büyük geldi.Muhtemelen render sırasında bilgisayarda tıkanmalar/kitlenmeler yasanacak ya da renderimiz 2 kat daha uzun sürecek.

gelelim sizin durumunuza.
otoyolumuz :8 şeritli(işlemci)
gişe sayısı : 8(ram)
araba sayısı :4(sahne yogunlugu)
bu durumda ise gişe sayımız ve otoyoldaki şerit sayımız fazlasıyla yeterli ama araba sayımız (yani sahnemizin büyüklügü )az oldugu için ve bir araba aynı anda 2 gişeden geçemeyecegi için gişelerin 4 tanesi boş kalacak.

Sizin durumunuz tam bu şekilde.sahneniz küçük oldugu için render esnasında ihtiyac duyulan rem miktarı sizin makinenizdeki fiziksel ram miktarından küçük bu yüzden fazla kalan kısım kullanılmıyor.Eger herzaman küçük sahnelerde çalışıyorsanız çok büyük ram almaktansa büyük işlemci almak daha mantıklıdır.Ama büyük ram kullanarak yarın öbürgün büyük projelerde sıkıntı yaşamamış olursunuz.Örnegin bana birçokzaman 24gb ram bile yetmiyor.
Tabi şunu da söylemek gerek.ram bilgilerin işlemciye aktarılmadan önce geçici bir depo alanı oldugu için gereginden fazla ram olması renderi hızlandırmaz.sonuçta render hızını belirleyecek olan ana kriter işlemcinin gücüdür.ram miktarının yeterli olması sadece bu geçiş sırasında tıkanmayı önler.
*Bahsettiğim bütün bilgiler ve örnekler tamamen 3dsmax çalışma prensipleriyle dogru orantılıdır..farklı platformlarda dogruluk göstermeyebilir.


www.aft-design.com / https://www.facebook.com/#!/pages/AFT-Design/177023015733041
2012-03-17 11:18:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
böyle detaylı ve güzel
EmreDeniz_DnzEmre DenizAvatar

böyle detaylı ve güzel bir cevap vererek zaman ayırdığınız için teşekkür ederim firatturkel. şimdi tüm sorun çözüldü.teşekkür ederim tekrar.iyi çalışmalar.


Kalp dediğin atıyor zaten. Marifet ritmi değiştirebilende...
2012-03-17 11:35:38
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.emredeniz.net
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !