Diğer 3D Programları : After Affects Hakkında

After Affects Hakkında
Querorz

Arkadaşlar merhaba;

Elimde After Effects`le ilgili pek çok tutorial var fakat bu tutoriallerde hep videolar üzerinde düzenlemeler yapılmış. Bense aldığım tek karelik renderlar üzerinde düzenlemeler yapmak için öğrenmek istiyorum bu programı. Acaba tek kare üzerinde düzenlemeler yapan tutorialler arayışına mı girmeliyim yoksa bunları bu haliyle öğrenmek zorunda mıyım? Ben açıkcası photoshop dersleri gibi dersler bekliyordum. Video işini görünce biraz şaşırdım.

Aslında kafamdaki karışıklık, After Effects programının tam olarak ne amaçla kullanıldığını bilmiyor olmamdan kaynaklanıyor.

AE`yi öğrenme süreciyle ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler.


2012-03-04 11:09:44
  • Offline
{islemler}
Bildiğim kadarı ile açıklıyım
TalikaOkan EyüpAvatar

Bildiğim kadarı ile açıklıyım After Efects programı bir video edit vfx programıdır. Bu program ile filimlerde görmüş olduğunuz effectlerin birçoğu verilir. Ayrıca renk ayarları yapılır, introlar hazırlanabilir, sizin hayal gücünüze bağlı olarak değişir. Sadece video düzenlemez 3d sahne kurgulayıp kameranız ile gezebilirsiniz içerisinde reklam filimleri, jeneriklerde after effects programı ile yapılabilir. Daha birçok kullanım alanı vardır tabi ama şuanlık aklıma gelen bunlar.


- Hiç...
2012-03-04 11:16:14 Edit:2012-03-04 11:17:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Tesekkurler Okan. Gayet bilgilendirici
Querorz

Tesekkurler Okan. Gayet bilgilendirici oldu benim icin. Yalnız ben sadece 2 boyutlu kareler uzerinde duzenlemeler yapmak amaciyla kullanacagim bu programi. Ancak dersler hep videolar uzerinden anlatiliyor. Bunlari izlememin bana bir faydasi olacak mi benim kullanacagim alanda? Yoksa benim başka ders materyalleri mi arastirmam gerekiyor? Boşa kurek cekmek istemiyorum :). Dersler konusunda bir yonledirmeye ihtiyac duyuyorum.


2012-03-04 11:51:10 Edit:2012-03-04 11:51:51
  • Offline
{islemler}
Sonuçta mantık aynı sen
TalikaOkan EyüpAvatar

Sonuçta mantık aynı sen renk düzenlemeleri filan yapmak istiyorsun sanırım ona göre dersler izle video 2d sonuçta yapılan işlem aynı compozitleme yapmak istiyorsan aynı şekilde ona göre videolar izle :) Yani ne yapmak istediğini yazarsan 2d üzerinde ona göre yardımcı olmaya çalışalım :)


- Hiç...
2012-03-04 13:29:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sanırım after effect ile
kenokenanAvatar

Sanırım after effect ile yapılan efektlerden etkilenip sadece tek bir kare (resim) üzerinde de aynı efekti uygulamak istiyorsunuz. ama unutmamanız gereken bir nokta var after effect ve benzeri programlarla yapılan çalışmalarda bir çok efektin görselleştirilebilmesi için tıpkı 3d programlarındaki gibi "render" edilemsi gerekir.


2012-03-04 16:33:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
eğer after effect öğreneceksen
50c3ntsercan ağbabaAvatar

eğer after effect öğreneceksen bir çok kişi gibi "www.videocopilot.net" sitesine bak ve 1. derseten itibaren izleyerek öğrenmeye başla bütün dersleri yaparsan ileri derecede after effekt bilgisine sahip olursun ;)


http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2012-03-04 16:53:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Çok teşekkürler arkadaşlar(Videocopilot`u
Querorz

Çok teşekkürler arkadaşlar(Videocopilot`u aklıma yazdım). Benim anlayamadığım olay şu. Ustalar bazı çalışmalarında(ki Türkiye`den Pitposum`u örnek verebilirim) After Effects kullandıklarını söylüyorlar. Bu adamlar ne yapıyorlar After Effects ile? Photoshop`un yapamadığı neyi yapıyorlar? Ben hep AE öğrenmem gerektiğine odaklanmıştım ancak şimdi sizden duyduklarımla dumur oldum :) .


2012-03-04 17:42:02
  • Offline
{islemler}
Bülent Bey, ilginize
Querorz

Bülent Bey, ilginize çok teşekkür ederim. Gerçekten hemen hemen bütün soru işaretlerim cevap buldu sizin mesajınızla.

Kesinlikle öğrenmem gereken bir program olduğu kanısına vardım şimdi. Ancak biraz acele ediyor olabilirim.

Gerçekten çok teşekkür ederim.

Saygılar bizden... :)


2012-03-05 10:33:02
  • Offline
{islemler}
After Effects
nilay82nilayAvatar

Merhaba Fatih bey,
Öncelikle gerçekten benim kafamda da böyle bir soru vardı saolun :) siz sormuşsunuz ve cevaplarda yeteri kadar tatmin edici oldu benim içinde...
Burda yazılanları okuduktan sonra şöyle birşey aklıma gelmeden edemiyorum Acaba Photoshop`u daha fazla irdelesem ve plugın lerıne hakim olsam acaba After Effects`e gerek kalır mı?


Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır.. Ama dostun başarısına sempati duyabilmek; sağlam bir karakter gerektirir...
2012-03-05 12:18:21
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
Serdar Bey, benim
Querorz

Serdar Bey, benim araştırmalarıma bakılırsa Photoshop`da gerçekten uzman olmadan After Effects ile boğuşmanın bir anlamının olmayacağı. Ustaların çalışmalarının üretim süreçlerine baktığımda her anında photoshop var. Ben ya da benim seviyemde insanlar photoshop`u sadece renkler ve ışıklarla göz kararı oynamak için kullanıyorlar Photoshop`u ama aslında yapabilecekleri bunun çok çok ötesinde. Rastgele ışık ve render ayarlarıyla alınmış bir görüntüyü tabiri caizse baştan yaratabiliyorsunuz Photoshopla. Üstelik texturing aşamasında da Photoshop`a muhtaçsınız :) . Photoshop`suz 3D olamıyor.


2012-03-05 12:37:37
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !