3ds Max : 3Ds Max`ta Fizik Dersi Anlatımı

3Ds Max`ta Fizik Dersi Anlatımı
wowninjaaGökhan KaragözAvatar

Merhabalar, yaklaşık 1 yıldır 3Ds Max kullanıcısıyım. Lise 3. sınıf öğrencisiyim. Başlıkta da belirttiğim gibi Fizik dersinden proje ödevim var. Ve ben bu proje ödevini Max`ta hazırlamak istiyorum.

Mesela, en basitinden 1+1=2 animasyonu nasıl yapabilirim. Veya 1+1=2 işlemini görsel olarak nesnelerle yapmak istersem..

Bana yalnızca bu temel bilgileri içeren bir makale ders yada video rehberi ile yardımcı olabilirseniz üzerine kat çıkabilirim. Yardımlarınız için teşekkürler.


2012-10-03 15:02:24
  • Offline
  • Erkek
1+1
ereen2Eren KayaAvatar

1+1 nasıl olacak.

iki elma mı gelecek, yoksa gizli birşeyler mi ima ettin ?


2012-10-03 16:43:28
  • Offline
  • Erkek
2+1 daire gibi oldu...
kenokenanAvatar

2+1 daire gibi oldu... yahu kardeşim doğru düzgün anlatsana sen şu meseleyi ne bilelim senin 1+1`ni


2012-10-03 17:06:28
  • Offline
  • Erkek
http://tinypic.com/player.php?v=16j0imu&s=6 Sanırım
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

http://tinypic.com/player.php?v=16j0imu&s=6

Sanırım bunun gibi birşey istiyosunuz.Sahnedeki nesnelerin hepsine SLICE modifier´i uygulayarak yapabilirsin.Fakat bunun için öncelikle çok temel de olsa keyframe animasyon hakkında bilgi edinmelisiniz.Gerisi dediğim gibi yapılabilir.


EEM
2012-10-03 17:42:29
  • Offline
  • Erkek
bunun için 3d kullanılır
ulasdenizulaş deniz

bunun için 3d kullanılır mı ya? gerek var mı? Pover point yeter de artar bile. Fizik yasalarını irdelemek için olsa makul derim. yansıma kırılma, elektromanyetizma ya da termodinamik astronomik fizik gibi konular işleyeceksen güzel şeyler yapılabilir. ama bence hocanın istediğini ver, Fizikçiler konunun içeriğine bakarlar, basit bir ödevi şova dönüştürürsen tepki alma olasılığın da var.


2012-10-03 18:57:00
  • Offline
  • Erkek
ulasdeniz, e katılıyorum :D
3ddesigner3d designer

ulasdeniz, e katılıyorum :D

Ayrıca kimse fırlayıp tepki göstermesin ama, şahsi fikirim,bence fizik dersine ödev için 3d kullanmak , 3d sektörünü tamamiyle baltalayan ve küçülten bir yaklaşım olur ve gereksiz olur diye düşünüyorum. Powerpoint bencede iyidir :)


2012-10-03 19:21:12
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar abiler, yanlış anladınız
wowninjaaGökhan KaragözAvatar

Arkadaşlar abiler, yanlış anladınız beni. 1+1 sadece basit bir örnekti.
@ulasdeniz in dediği gibi fizik yasalarını anlatmaya çalışacağım, misal basınç, sıvılarda ve gazlarda basınç, bir kaç deneylerin tek tek işlenmesi. Basite indirgencek bir şey değil. Benim demek istediğim bu tarz bir animasyon işlevlerine nereden başlamam gerek. 1+1 sadece örnekti, onun üzerine kat çıkabileyim diye

Powerpoint konusuna gelince, yıllardır sunularımı bunun üzerinde hazırlamak monotonlaştırdı beni. Pekala ödev yapmak öğrenmektir ama okulda teknoloji konusunda en üst düzeyde ben varım. Öyle zamanlar oluyor ki öğretmenler yeni gelen Fatih projesi ile "akıllı tahtalar" a programlar, dokun yazılımlarını ben yüklüyorum hatta bazı branş ders öğretmenleri benden slayt hazırlamamı istiyorlar.

Açıkçası yalnızca ödev için değil 3Ds max`ta animatik sunum, kişisel gelişim için de uygun buluyorum.

Sizden talebim, eğitim animasyonu hakkında bir eğitim, rehber kaynak diyebilirim.
Örneğin bir güneş sistemindeki gezegenlerin dönüş hızlarıyla orantılı olarak 1 yıllık hareketlerini hızlandırılmış şekilde anime etmek. Anlatabilmişimdir umarım


2012-10-03 19:58:30 Edit:2012-10-03 20:02:05
  • Offline
  • Erkek
Önce projeni bir belirle,
ulasdenizulaş deniz

Önce projeni bir belirle, ne yapmak istediğine karar ver, sonra o proje üzerinden danışabilirsin. Tümünü yapmak mümkün. Ayrıca bunların hazır yapılmışları da var, araştrıp bulup kullanabilirsin. Hatta geçen gün rastladım bir yerlerde, güneş siztemi animasyonlu sahneyi paylaşıyordu birileri.


2012-10-03 20:17:15
  • Offline
  • Erkek
Ön hazırlık olarak şimdiden
wowninjaaGökhan KaragözAvatar

Ön hazırlık olarak şimdiden öğreneyim istedim, çünkü ödev henüz verilmedi. Aratmak istedim bir yerlerde ancak anahtar kelimeyi bulamadım :)


2012-10-03 20:26:21
  • Offline
  • Erkek
``Powerpoint konusuna gelince, yıllardır
3ddesigner3d designer

``Powerpoint konusuna gelince, yıllardır sunularımı bunun üzerinde hazırlamak monotonlaştırdı beni``

önemli olan bilgidir.sıkılıyorsan biraz hava al şöyle başka mekanlar gez git. yada bar yada diskoya git.bundan sıkıldım bunun yerine maxde sunayım demek akılın uzaklaştıgı anlamına gelir. bu şekilde kafayı yersin. çünkü en son fizik dersine ödev için 3d hazırlamaya karar verdiğine göre , çok çalışan öğrencilere ne denir? onun gibi olmaya başlamışsın demektir.. öyle derler ya laf arasında... hiç gerek yok. herşeyin bir kuralı bir yöntemi var. bence yanlış yoldasın.

Edit;çünkü bir sınıfta senin gibi birisi oldukça çalışmanın sonu olmuyor.bu sefer bakın arkadaşınız maxde yapmıs siz ne işe yarıyosunuz demeye gelir.sonrasında herkez senin yüzünden maxde yapmaya calısacak.hayatım boyunca her eğitim ortamında bunu gördüm ve bunlara kızdım.ve su anda sana acayip kızıyorum..

Burdanda diğer öğrencilere sesleniyorum,lütfen bütün derslerden 100 almaya çalışmayın.amacınız bu olursa bir gün 90 almak bile sizi yıkıma uğratır.Çünkü gerçek hayatta size not veren olmayacak.ve başarısız olduğunuzu düşünmeye başlayacaksınız.Lütfen sadece görevinizi yapın,icat yapın,fikir üretin,ama bunu yapmayın. kolay gelsin.


2012-10-03 20:38:14 Edit:2012-10-03 20:56:15
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!