Hindistanlılar gibi bizde yurt dısına nasıl gideriz?

Hindistanlılar gibi bizde yurt dısına nasıl gideriz?

Azalin

Ya bu hintlilerin yurt dışına bilgisayar yoluyla açılması beni heveslendirdi bi ara.İstanbul da bir yer de sistem mühendisliği kursu gibi bişeyler vardı.Microsoft sertifikası da veriyorlarmış.
Sizce işe yararmı?Mİcrosoft sertifakısı ile her yerde iş bulursun deniyor doğrumu?
Bilgisi olan varmı bu konuda ...

2004-06-15 06:50:58

Re:Hindistanlılar gibi bizde yurt dısına nasıl gideriz?

Parathoner

Hintliler yurt dışına program yazarak açılıyorlar benim bildiğim kadarıyla. Onun içinde çok iyi Algoritma lazım ki buda kolay kazanılacak bir şey değildir. Microsoft ile bir ilgisi yok bunun. Ama bildiğim kadarıyla kurslar var ve pek ucuz değil ayrıca iyi bir ingilizce istiyor. O kadar parayı vermeden de, eğer hırs yaparasan, bunu başarır hatta o kurslarda sen ders verirsin [:D] Algoritmayı ise öğretebilecek kimse yoktur sanırım. Çünkü o apayrı bir yetenek. Öğretecek olanlar ise sana sadece "şöle olursa böle yap" olayında izlenmesi gereken komutları öğretirler. Ama "şöle olursa böle yap" ´ı sen kendin yapıcan artık [:D] Nasıl Türklerin kafası "ben bunu nasıl kazıklarıma" çalışıyorsa onlarında kafası matematiğe çalışıyor. [;)]

2004-05-13 19:15:20

Re:Hindistanlılar gibi bizde yurt dısına nasıl gideriz?

iceman

Sistem mühendisliği ile ilgili olarak ders verdiğim dershanede sistem mühendisliği kursu veriliyordu. O zamana kadar çok bilmediğim bir konu idi. Öğrenince ne kadar zor olduğunu anladım. Örneğin sınavları ingilizce olarak yapılıyor ve internet üzerinden bu sınavları yapan belirli yerler var. Bu konuda eğitim almak kesin şart. Dershanelerde bu dersin süresi 6 ay haftada 4 gün sürüyor. Bu dersi alan ve başarı kaydedenlerin iş bulmalarında bir problem olacağını sanmıyorum ama Türkiye şartlarında alacakları ücret yurt dışında bu işi yapanlara göre daha az.

2004-05-13 19:23:18

Re:Hindistanlılar gibi bizde yurt dısına nasıl gideriz?

MuratSisman

MCSE denilen Mdolar sertifikası kadar hayatta içi boş ve para kazanmaktan başka bir amacı olmayan sertifika yoktur buna kesin emin olun. Ama dünyanın %70´i Mdolar yazılımlarına bağımlı olduğu için bu sertifika herzaman karşınıza çıkıyor. Sertifikayı almanın tek zor yanı acaaaayiiip derecede eğitimin pahalı olması ve ingilizce durumu.
Mesela benim arkadaşım hiç ingilizce bilmez ama Mdolar´de kıramayacağı program yok ve bu adam bu yüzden MCSE sertifikası alamayacak :)
Mdolar´nin umrunda değil bu çünkü o para kazanıyor, önce firmaları kendine bağlıyor sonra onlara benim işletim sistemimi bilen adam alın diyor... paralar cukka.

Hintlilerin olayı tamamen yazılım. Sizde Avrupa Topluluğu ülkelerinde 1500dolar´a yazılan programı 150dolar´a yazarsanız avrupa gelir sizden yazılım satın alır. Nasıl olsa bir hintli 1dolar a 2 gün yaşayabiliyor.
Mdolar´den aldığın sistem uzmanı zart uzmanı zurt uzmanı sertifikası programlama işinde geçmez. Onun için ayrı sertifika gerekli.

2004-05-14 01:47:28

Re:Hindistanlılar gibi bizde yurt dısına nasıl gideriz?

Aydın

Ben üniversite terkim ve MCSE, MCP, MCSA daha hatırlamadığım birkaç sertifika daha var. Oracle sınavlarındanda SQL sınavını vermiştim ve DBA bilgimde var bir sınava daha girsem OCP olacagim SUN solaris (yani anlayacağınız UNIX) bilgimde var ama sırf üniversite bitirmedim diye çalıştığım yerde tekniğe koymayıp sonra tekniğe geçersin diye Oracle ve SUN hakkında hiç bir bilgisi olmayan hatta ingilizceside olmayan bayanlarla bu ürünlerin satışına koydular. Tam 1 yıl dayandım. Baktım maaşımda ve pozisyonumda bir ilerleme olmuyacak gibi bende işten ayrılıp kendimi MAX´a adadım.
Burdan alacağımız ders nedir Üniversite diploması olmadan sertifikalar hiç birşeye yaramıyor.
Sertifikalar diplamayla birlikte olursa bir ekstra ama tek başına hiçbirşey belki OCP işe yarar ama MCSE asla...

2004-06-15 06:50:58