Oscar - sayfa: 2

Cvp

RingoStar

siz gişelerde amerikan filmlerine para basmaya devam ettiğiniz sürece, amerikalı kokain çekip oscar da alır, adam öldürüp dışarıda çıkar. sizde elin itinin neden öldüğünü falan araştırırsınız falan. dünya böyle biyer işte. allah akıl fikir versin.

2009-02-24 09:16:30

Cvp

Block Mind

Yok hocam Ringo arkadaşımızın dediğine bakılırsa destereye falan gitmek gerekiyor sanırsam. Kim kimin kafasına gaz çıkardı falan gibi şeylerin hesabını yapıp bunlara gülmek gerekiyor demek ki.

Gişelerde türk "filmi" oldukça gidiyoruz çok şükür ama film demeye bin şahit isteyen ürünler de çıkıyor tabii. O zaman oltaya gelmiyoruz. Hakedenin hasılatı yemesi, abuk sabuk hareketleriyle kendine komik diyen moronların hasılat yemesinden iyidir benim nazarımda. Bu alanda türk veya yabancı farketmez benim için. Ama şu da bir gerçek ki peker açıkalın gibi bir adam türk sinemasından silinmelidir. Yoksa zaten kötü bir gidişata sahip sinema sektörümüz yerin dibine geçecektir. M. ali erbilden kurtulduk derken şimdi başımıza peker açıkalın ve komiklikleri çıktı. Hiç tutmuyorum.

2009-02-24 10:57:08

Re:Re:Cvp

Derya Birinci

[quote=6744] Yazan: motion



Haklısın Cem, ayrıca ben biraz daha teknik olarak işin içindeyim, kullanılan kameraları ve montaj/post-production aşamasında ki saçmalıkları burada yazmaya kalksam herhalde olay olur![/quote]

Bilakis.. Hocam keşke yazsanız da sektöre yeni adım atanlara ya da sektörle amatör ilişkiler içinde olanlara örnek ve ibret teşkil etse, bilmediğimiz teknik detaylardaki "eksik"lerimizi özeleştiri babında kendi yüzümüze vurmaktan nereye kadar kaçacağız...

şahsen ben neden Hollywood ile yarışır konuma gelemediğimizi merak ediyorum Hintliler kadar da mı bütçe ayrılmıyor Türk Sineması´na? nedir bu ironik durum?

2009-02-24 12:08:29

Cvp

Derya Birinci

tabi ki bunu "slumdog millionaire" filmini kastederek yazdığımı biliyorsun sen:) Dünyaya "hint fakiri" deyişini kazandıracak kadar "yoksul" bir ülke bile oscar alacak bi film yapabiliyor da, Ortadoğu´nun en gelişmiş ülkelerinden sayılan Türkiye yanına bile yaklaşamıyor, traji-komik ve de ironik değil mi bu?

motion hocam bence bu konuda bir ışık tutabilir, nedenleri niçinleri ile ilgili..

Bu arada verdiğin örnekleri hiç bilmiyorum, Türk Sineması sektörüyle alakası olmadığına inanıyorum, inancıma sadık kalmak istiyorum, özeleştiri dediysek, öldür demedik be çağatay [:)]

2009-02-24 12:46:11

Cvp

kazmamurat

aslında "fakir" kelimesinin anlamı başka, fakir diye dünyevi şeylerden elini eteğini çekmiş, onun için de içsel olarak hat safhada aydınlanmış, dışsal olarak leş gibi bir görüntüye sahip adamlara denirmiş, yani "fakir" kelimesinin sefaleti, açlığı vs. temsil etmesi bambaşka bir sebepten, heheheh. hindistanın yoksulluğu da ingiliz sömürgesi olması sonrasına dayanıyor, batı dünyası inatla görmek istemese de.

"slumdog millionaire" danny boyle (trainspotting, 28 days later) filmi, ingiliz yönetmen, ingiliz ve amerikalı prodüktörler desteğiyle çekilmiş. filmin dilinin inglizce olmasından anlamışsınızdır kimlere hitab ettiğini. yani filmin hint sinemasıyla pek bir ilgisi yok.

gerçi hint sineması da sadece bollywood un şarkılı türkülü kötü adam döven jönlerin kol gezdiği filmlerden oluşmuyor, gayet güzel, slumdog tarzında olmasa da belirli bir tarza ulaşmış yönetmenlerin yine kendi tarzlarında gayet güzel ödüllü filmleri var.

bollywood tayfası ise "biz yıllardır böyle filmler çekiyoruz, ingiliz çekince oscarlık dediler" şeklinde sitem etmişler. :)

her neyse, tamam, güzel film ama 8 oscarlık mıydı? bence değildi. zaten oscar denen şey neredeyse bütün dallarda toplam 6-7 filmin üzerine dönüyor, "jüri" tarafından "seçilen" filmlerin gişesini arttırıp "birileri"ne para kazandırmaktan başka bir işe yaramıyor aslında.

mesela; slumdog bir sürü ülkede gösterim sırasına alınacak, bir çoğunda da tekrar gösterime girecektir, yapımcıların cepler de dolacak haliyle.

2009-02-24 14:24:30

Re:Cvp

Derya Birinci

[quote=6753] Yazan: kazmamurat

aslında "fakir" kelimesinin anlamı başka, fakir diye dünyevi şeylerden elini eteğini çekmiş, onun için de içsel olarak hat safhada aydınlanmış, dışsal olarak leş gibi bir görüntüye sahip adamlara denirmiş, yani "fakir" kelimesinin sefaleti, açlığı vs. temsil etmesi bambaşka bir sebepten, heheheh. hindistanın yoksulluğu da ingiliz sömürgesi olması sonrasına dayanıyor, batı dünyası inatla görmek istemese de.

.[/quote]

ne yani şimdi temiz pak geziyoruz diye aydınlanamayacak mıyız biz içsel olarak? cahil mi kalacağız :PP

ingiliz sömürgesi olduktan sonra fakirleştiği gerçeğini biliyorum, sonuçta fakir oldukları ortada, ve buna rağmen bizden daha sağlam bütçeler ayırabiliyorlarsa ironik olan bu gibi geldi bana..

yoksa aynen dediğin gibi biz burada tartışmaktayken elbette dünyanın bi yerinde birileri ceplerini dolduruyor olacak, kaçınılmaz.. ama slumdog iyiydi hakkını vermek gerek. 8 oscarlık mıydı, evet belki abartılmış ama yine de iyiydi :)

2009-02-24 14:34:24

Cvp

designgrafik

en iyi film:
slumdog millionaire (christian colson)

en iyi yönetmen:
danny boyle (slumdog millionaire)

en iyi erkek oyuncu:
sean penn (milk)

en iyi kadın oyuncu:
kate winslet (the reader)

en iyi yardımcı erkek oyuncu:
heath ledger (the dark knight)

en iyi yardımcı kadın oyuncu:
penelope cruz (vicky cristina barcelona)

en iyi özgün senaryo:
milk (dustin lance black)

en iyi uyarlama senaryo:
slumdog millionaire (simon beaufoy)

en iyi görüntü yönetmeni:
slumdog millionaire (anthony dod mantle)

en iyi kurgu:
slumdog millionaire (chris dickens)

en iyi sanat yönetmeni:
the curious case of benjamin button (donald graham burt, victor j. zolfo)

en iyi kostüm tasarımı:
the duchess (micheal o´connor)

en iyi makyaj:
the curious case of benjamin button (greg cannom)

en iyi orijinal müzik:
slumdog millionaire (a r rahman)

en iyi orijinal şarkı:
slumdog millionaire ( a r rahman - jai ho)

en iyi ses miksajı:
slumdog millionaire (ıan tapp, richard pryke, resul pookutty)

en iyi ses kurgusu:
the dark knight(richard king)

en iyi görsel efekt:
the curious case of benjamin button (eric barba, steve preeg, burt dalton, craig barron)

en iyi animasyon:
wall-e (andrew stanton)

yabancı dilde en iyi film:
departures (japan)

en iyi belgesel:
man on wire (james marsh, simon chinn)

en iyi kısa metraj belgesel:
smile pinki (megan mylan)

en iyi kısa metraj animasyon:
la maison en petits cubes (kunio kato)

en iyi kısa film:
spielzeugland (jochen alexander freydank)

2009-02-24 17:51:52

Cvp

designgrafik

8 oscar slumdog m. için fazla diyorum ben.

filmi izledim beğedim hoşuma da gitti ama 8 oscar alacak kadar da değil.


mesela müzik ile ilgili oscar ın biri wall-e ye verilebilirdi.

birde en iyi görsel efekte benjamin layık görüldü. o kadar film varken bunu anlayamadım. bi yüz modelleme gösterildi arka ekranda filmden. buna mı verdiler oscar ı :S

yalnız şunu diyebilirim.
oscar tam bi asya havasında geçti.

ödüllerin dağılımına bakıldığında da bu böyle oldu.

bi açılımmı var nedir?

2009-02-24 17:57:17

Re:Re:Re:Re:Cvp

designgrafik

[quote=6760]
"E peki ´Slumdog Millionaire´ nasıl Oscar aldı hocam? dediğinizi duyar gibiyim. Evet ´Slumdog Millionaire´ tamamıyla Hindistan sosyo-kültürünü yansıtıyordu ama başlı başına bir Hint yapımı değildi. Kaldı ki Hindistan´a bir İngiliz yönetmen gözüyle bakılıyordu. Bu filmi Hintli bir yönetmen çekseydi bu atmosferi yaratamayabilirdi.

Benim yorumum Oscar´ı Hindistan değil İngiltere aldı :) Sinema dünyasında bu konu çok tartışılacak...[/quote]

açıklaması bu kadar basit olmamalı.

2009-02-25 03:15:34

Cvp

XxNEOxX

Slumdog Millionaire filminin Oscar´dan önce aldigi ödüllere bakarsak pek de süpriz olmadi bence..

http://www.imdb.com/title/tt1010048/awards


Ayrica bu elemanin da ödüllerde önce yaptigi tahminler cogunlukla tutmus:

http://beyazperde.mynet.com/sinekritikdetay.asp?id=1891

2009-02-25 12:38:02