vray indirect illumination (GI)

vray indirect illumination (GI)

naskar63

arkadaşlar vray indirect illumination sekmesi hakkında bilgi edinmek istiyorum. bu konu hakkındaki anlatımlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim..

2006-09-09 19:10:10

Cvp

naskar63

ALLAH sizden razı olsun arkadaşlar. çok teşekkür ederim böyle anlatımlara çok ihtiyacım var. tekrar tekrar teşekkür ederim. kolay gelsin

2006-09-07 19:00:03

Cvp

courbature

sitede arama yapmak yeterli keyword
lerin vray, Gi olabilir mesela

2006-09-07 14:00:08

Cvp

naskar63

arkadaşlar yokmu bir anlatacak o kısmın mantığı nedir[:(]

2006-09-07 18:09:03

Cvp

mokambo

mantığı ,
özetle,
gerçek hayattaki ışık sıçramalarının da hesaba katılarak render edilmesi.

2006-09-07 18:26:19

Cvp

kalimba

Indirect illumination sözlük anlamıyla direkt olmayan, dolaylı yoldan aydınlatma anlamına geliyor. Direct illimunation´da sahneye bir ışık kaynağı uygulandığında bu ışık tarafından aydınlatılan bölgelerin dışındaki bölgeler karanlıkta (gölgede) kalırlar. Bu alanların aydınlatılabilmesi içinde ekstra ışık kaynaklarına ihtiyaç vardır.

Vray default olarak Direct illimunation yapar (default scanline gibi). Vray bu özellikleriyle kendi materyalleri, caustic, dof vb. gibi indirect illimunation´a bağlı olmayan özelliklerini render edebilir.

Indirect illimunation açıldığında ışık kaynağından gelen ışınlar yüzeylere sönümleninceye kadar çarparak ışık kaynağından direkt olarka etkilenmeyen böylegelerinde aydınlanmasını sağlarlar. Buna GI´da diyebiliriz. Çünkü sahnedeki GI´na katılan objelerde bir ışık kaynağı veya yansıtıcı görevi görürler.

GI işlemi çok yoğun bir işlem gerektirir. Bu işlem süresini sınırlamak amacıyla belirli GI engine (render motoru, render işleme yada herneyse) kullanılır. Vrayda 4 adet GI engine sistemini destekler. Bunlar irradiance map, QMC (Quasi Monte Carlo), Photon Map, Lightcahe dir. Diğer render motorlarınında kendine has hesaplama yöntemleri varıdr. Örneğin final gather, radiosity gibi. Bunların herbiri Indirect illimunation olayını farklı yöntemlerle sınırlandırarak render süresinin mantıklı seviyelere inmesini sağlarlar. Farklı kullanım amaçlarına göre yapılmışlardır. Birbirlerine göre avantajları ve avantajları olanlarında bazı dezavantajları vardır.

2006-09-07 18:33:07

Cvp

Rhapsody

[url]http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/examples_GI.htm[/url]

2006-09-08 01:38:20

Re:Cvp

mimserdar

[


GI işlemi çok yoğun bir işlem gerektirir. Bu işlem süresini sınırlamak amacıyla belirli GI engine (render motoru, render işleme yada herneyse) kullanılır. Vrayda 4 adet GI engine sistemini destekler. Bunlar irradiance map, QMC (Quasi Monte Carlo), Photon Map, Lightcahe dir. Diğer render motorlarınında kendine has hesaplama yöntemleri varıdr. Örneğin final gather, radiosity gibi. Bunların herbiri Indirect illimunation olayını farklı yöntemlerle sınırlandırarak render süresinin mantıklı seviyelere inmesini sağlarlar. Farklı kullanım amaçlarına göre yapılmışlardır. Birbirlerine göre avantajları ve avantajları olanlarında bazı dezavantajları vardır.[/quote]


bunlardan biraz bahsetseniz..

2006-09-09 19:10:10