yeşil perde de yansıma

yeşil perde de yansıma

oz

yeşil perde çekimde yansımalı yüzeyler nasıl key´leniyor.
örnek güneş gözlüğünde yeşil bir yansıma var diyelim?

2005-09-22 23:16:58

Cvp:yeşil perde de yansıma

Çaylak

sorunu anlamadım:)

2005-08-23 16:28:03

Cvp:yeşil perde de yansıma

oz

mesela bir araba yesil perdeli bir ortamda cekilecek, arabanin yuzeyine yansiyan yesil renk nasil cozumleniyor key´leme safhasinda.
yada ornek kilic ve zirhli iki kisi dovusu yesil perde onunde airh ve kilic uzerindeki yesil parlama nasil gideriliyor
ingilizce klavye icin ozur...

2005-08-24 12:50:19

Cvp:yeşil perde de yansıma

emreşan

çekilecek obje yada kişi perdeden olabildiğinde uzakta olmalıdır. tabi o kadar uzakta olmalarına rağmen yeşil fonun ekranı kaplayabilmesi için ( en azından kadrajı) bayaaaa büyük olması gerekiyor. Böylece açıyı deiştirerek bir yere kadar yansımayı engelleyebilirsiniz.

2005-08-24 16:59:59

Cvp:yeşil perde de yansıma

dunkelheit

Ama ne kadar uzaklık o kdr perdenin genişlemesi demek.. Mutlaka yansıma olucaktır..

2005-09-01 19:54:46

Cvp:yeşil perde de yansıma

emreşan

o perdenin yeşil ışığı o uzaklıktan ve o açıdan o kadar ışığın arasından omzuna yansıyacak kadar yetişemez.

2005-09-04 18:02:31

Cvp:yeşil perde de yansıma

oz

teknik bu yani...hayallerim yıkıldı.o kadar para harcayan adamlar yansımayla ilgili problemleri çözmek için açı ve dekorla ilgili binbir takla atıyolar.neyse.cevap için saol.

2005-09-07 10:24:54

Cvp:yeşil perde de yansıma

oz

ben direk tamam diyorlardır sanıyodum.

2005-09-11 23:10:57

Cvp:yeşil perde de yansıma

chrome_nickel

yansıyan yerlerde fake uygulayabilirsin.ciddi bir proje için çalışma yapıyorsan nesneler üzerindeki yansımaların bulunduğu alanlara mask ile asıl olmasını istediğin yansımaları 3d ortamda basitçe taklit edip yerleştirebilirsin. biraz zahmetli olur. ama proje değicek kadar ciddi ise ve yeterince yardımcı elemanın varsa pek de öyle zahmetli bir iş olmayacaktır.. günümüzde yeşil perdelerin sahneyi tamamen bu şekilde olumsuz etkileyeceği durumlarda oturup bütün sahneyi 3d ortamda oluşturuyorlar. eğer bu da imkansız yada çok zor ise sadece yansımalı nesneleri 3d´de oluşturup video montaj ve motion capture ile hareketleri tutturabilmeye güveniyorlar. yani krom kaplı kılıç ve kalkanlarla dövüşen iki adam varsa ortada, ellerine birer tahta kılıç ve kalkan verip yeşil perde önünde dövüştür. sonra krom kalkan ve kılıcı 3d ortamda oluşturup çekilen video´dan da yararlanıp, hdri ve output fake yöntemleriyle krom nesneler üzerinde sahte yansımalar oluştur. sonra bunları 3d editörün hareket izlemeyi yeterince destekliyorsa videodan hareket yakalatıp adamların kalkan ve kılıçlarına göre hareket etmesini sağla. biraz da video montaj bilgisiyle bu problem çözülebilir.eğer yansımada çıkan yeşil renk başka bir renge dönüştürülebilseydi bu problem ortadan kalkabiliyorsa bu çok daha basit. renk kanalları üzerinde uygulanacak basit bir ton değişikliği ile oluşan yeşil tonlar kolayca başka renge dönüştürülebilir. örneğin arkaplanda yeşil perde değilde montajla sonradan bir deniz manzarası ve mavi bi gökyüzü yerleştirilecekse basitçe renk kanalları üzerinde bir kaç adım key uygulayıp yeşil ton mavi tona çevrilebilir. bu da oldukça hızlı bir yöntem. özellikle uzak plan sahnelerde işe yarar... daha alternatif yöntemler türetilebilir. biraz mantık yürütmek yeter diye düşünüyorum.

2005-09-19 02:29:40

Cvp:yeşil perde de yansıma

c.t.g.

Fizikte şöyle bir kural vardı: Yansıyan ışık polarize olur. Polarizör kullanılarak yansıma engellenebilir.

Konuya yabancı olanlar için açıklayım, ışık elektrik ve magnetik alanın birbirine dik şekilde salınması sınucunda oluşur. Bazı özel maddeler ışığı, normalde herhangi bir doğrultuda salınım yapanları geçirirken sadece belli doğrultularda salınım yapanlarını geçirir bu maddelere polarizör denir.

Az yoğundan(hava,boşluk), çok yoğuna(cam,su,plastik) geçerken yansıyan ışık polarize olur. Tabiki bazı ışınlar polarize olmaz.

Bu yansıyan ışık, polarizörden geçirilirse polarizörün izin verdiği açı ile gelmeyen ışınlar diğer taraftan geçemezler. Ama yansımayan ışık(direkt gelen ışık) polarizörden geçer çünkü her doğrultuda ışık yayar. Bu seçici polarizörlere analizör denir. Analizör, döndürülerek yansıma, sıfırlanır. Bu olaylar tabiki düzgün yansıma içindir.

Şimdi kolay yoldan polarizör nasıl yapılır? Bir borunun içine aşırı doymuş tuzlu su doldurulur. Tuzlu su polarizör görevi görür. İki tarafı şeffaf bir camla iyice kapanır. İşte bu kadar.

Tuz kristal yapıda olduğu için sadece belli bir açı ile ışık tarafından uyarılabilir ve atomları birbirine belli bir doğrultuda ışığı iletir. Daha fazla ayrıntıya girmenin anlamı yok. İnanmazsanız deneyin. Olmadı bir polarizör alın. Daha da olmazsa yansıyan yerleri zımparalayın:)

2005-09-22 04:13:54