rpc ve area light

rpc ve area light

CGengin

Arkadaşlar iki sorum ver birincisini hemen sormak istiyorum
1- Ben bir ağaç yerleştiriyorum bir çalışmama. bir yüzeyi rpc kaplıyorum. tamamen sığrıyorum o yüzeye. Sonra o yüzeyi kopyalayınca yani ağaç sayısını artırınca ağaçlar yüzeylere tam otormuyor. yarım gibi diğer kopyaladıklarıma akterıyor görüntüyü. Sorum her yüzeyde otomatik sığdırma yapabiliyormuyuz.

2- Area light kullanıyorum. Bu ışıkta yönleriyle oynuyorum ve bir değişiklik olmuyor. sadece konumu değiştiğinde nesneler üzerindeki etkisi değişiyor. Distance light da ise yönünü değişince nesne üzerindeki ışık etkisi değişiyor. ondada konumdan etkilenmiyor. Arkadaşlar area lihgt da ne anlama geldiğini sormak istiyorum.
Herkese kolay gelsin......

2006-05-08 16:04:32

Cvp

calavera

1- Bu yüzeyleri UV map ile yapman gerek, bu sayede kopyaladığında hepsi istediğin gibi olacaktır.

2- Area Light, alan ışığı demektir. Geniş bir yüzeyden yayılan ışıktır.

Distant lightı konumladığın yerin bir önemi yoktur ancak arealight için bu önemlidir. Area light yönlerinden kastın nedir tam olarak ben onu anlayamadım:D

2006-05-08 10:03:50

Cvp

lw3dteam

Engin sen bu ışığı nerede kullanacaksın? Biraz çalışma alanından bilgi verir misin? İç mekan mı? Dış mekan mı?

2006-05-08 10:59:17

Cvp

CGengin

Dostum dış mekanda kullanacağım. Artık dış mekanda area light kullanıyorum çok güzel gölge yumuşaklığı sağlıyor. sahneyi aydınlatması da kolay. (celeveranın sayesinde bu yöntemi öğrendim)
Şimdi bu area light yönleriyle oynuyorum değişen bişe yok. Yön derken hani aynı şekilde kamerayı sağa sola yukarı aşağı gibi ayarlıyoruz ya. İşte area light bunu ne yaparsan yap değişmiyor. Kelime anlamı olarak alan şığı ama sanki volume light (ehehehe) denilebilirmiş diye düşünüyorum. Konusu geçtiğin egöre söyleyebilirim.

Önümüzdeki Bir kaç gün içerisinde bir villa dosyasını sizinle paylaşacağım. Buradan herkese verip bütün LW ci arkadaşların bu model üzerinde gerçi grüntüyü yakalamak için kendileri render edecekler ve buradan yayımlayacaklar. Bu çok faydalı bir çalışma ve heyacanlı bir çalışma olacak. Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

2006-05-08 12:33:42

Cvp

lw3dteam

Engin yeni bir dosya aç . Kapalı bi mekan (küpü olabilir) içerisine bir ışık ve kamera koy. Kameran geriden ışığına doğru bak. Işığın tipini değiştir.
Önce distant yap. Move et, rotate et, strench et,
sonra area yap. spot yap. point yap. Hepsini dene

Bu şekilde sen area lightın ve diğerleri arasındaki farkları göreceksin.

Distant light: Birbirine parelel ışınlarla aydınlatır. Yer/ position önemli değildir. Yüzeylere yakınlığı veya uzaklığı da önemli değildir. Tek değişken ışığın bakış açısıdır.

Area light : Aydınlatma tekniği distant lightta benzer. Fakat bakış açısına 90 derece baktığı yüzeyi aydınlatmaz.
Bir çok avantajı vardır. Seninde bahsettiğin gibi gölge geçişleri vb. calavera nın uygulamasında çok iyi kullanmış.
Işıklandırma ile ilgili konusundaki layouttan aldığı resim.

Deneyi uygula çok daha fazlasını kendin bulacaksın.

O bahsettiğin varak yüzeylerdeki geçişide point light ile verebilirsin.

2006-05-08 16:04:32