REACTOR TEMAS SORUNU

REACTOR TEMAS SORUNU

Theoden

Reactor ile ilgili çok sinir bozucu bir olayı belirtmek istiyorum. Bu büyük ihtimal çoğunuzun karşılaştığı bir durum ama bazılarınızın dikkatini çekmemiş olabilir. Nesnelerin çarpışma, bükülme vs durumlarında iki nesne birbirine asla değmiyor. Ancak çok yakından bakıldığında görülen bu durumu gidermeyi denediysemde başaramdım. 2 kutu (biri sabit) birbirine çarptığı zaman arada 1-1,5 cm´lik bir boşluk kalıyor ve bu durumun aynısı reactor cloth´ta da geçerli. Bu yüzden bende kumaş simulasyonu gerektiren durumlarda SimCloth plug-in ini kullanıyorum. Reactor çoğu simulasyonda benim ihtiyaçlarımı ne yazık ki karşılamıyor. Daha gelişmiş ve gerçekçi sonuçlar veren plug-in´lerle istediğim sonuçları elde ediyorum. Acaba bu sorunu farkeden ve benim gibi bundan yakınan varmı diye merak ediyorum. Eğer bi çözüm yolu bilen varsa bana msj atarsa çok sevinirim. Hoşçakalın...


KEEP CLIKING!!![img]http://www.tr3d.com/dosyalar/8bl0573HU.jpg[/img]

2005-11-30 14:15:29

Cvp

roman

önce sunu soraym..resmin soruya ibir ilgisi varım:) yoksa neden böyle bir resim koydun..:) gelelim senin sorununa evet benimde bu olayı fark ettğim oldu ama bu bende senin dedğin gibi 1-1.5 cm değil aksne daha cünkü bun sorun denedğim ve yaptğım calısmalara göre reatör üzerinde vermis oldugun )start key) keye bağlı larak değisiyor..ve bunun dısında baska bir sebebden dolayıda oluyormu bilmem ama ben bunu bu sekilde kısmen de olsa cözdüm fena olmuyor ...umarım konuya hakim olan üstadlar da bir acıklama yapar bununla ilgili asılnada gecenlerde bir reaktör sorusunu nezih abi cok iyi acıklamalar yapmıstı sorunun cevabıda orada ama o formun baslğının hatırlayamyıorum su an

2005-11-26 10:54:21

Cvp

DreaMale

bu konuyu reaktörlere ilk merak sardığımda farketmiştim ve sorunu basit bir yolla düzeltmiştim

örneğin bir softbody sphere ve bir de rigidbody box
kutu üste gelecek şekilde bunları havada asılı tut sonra animasyonu başlat. sphere ile yere birlikte düşen kutu daha sphere´e değmeden ona etki ediyor.
buraya kadar tamam. şimdi animasyonu keylere dökün(create animation)
sonra slider´i(zaman çubuğunu) hareket ettirerek değme noktasına gelin ve o değmeyen yeri elinizle değdirip bırakın.
bunu yaparken autokeyi kullanmanıza da gerek yok.
tüm animasyon boyunca da değdiğini göreceksiniz.

2005-11-26 14:39:00

Cvp

Theoden

Selamlar, öncelikle "roman"´a açıklama: Resmi yanlışlıkla koymuşum kusura bakma :) Ve önerin için teşekkür ederim.
Ve "DreaMale" verdiğin tavsiye akla çok yatkın geliyor, deneme fırsatım henüz olmadı ama işe yarıcağına eminim. İlgiliniz için ayrıca çok teşekkür ederim. Hepinize kolay gelsin dostlar.

2005-11-26 17:45:54

Cvp

trend

collision ayarları ile oynamanı tavsiye ederim.

2005-11-26 18:51:00

Cvp

DreaMale

deneyen oldu mu acaba

2005-11-27 13:17:45

Reactor

Byteman3D

Çoğu utilities panelindeki Reactor ayarları içinde olmak üzere buna etkiyen birkaç kontrol var :

1. Coll. Tolerance, çarpışma mesafesini belirten bir parametre. Normal hayatta bu en küçük değerde olmalı, ancak aşırı küçük değerler "Tolerance extremely low" (Tolerans aşırı düşük)şeklinde bir mesaj verebilir.

2. Önemli bir diğer kısım yine bu panelde en alttaki Properties (özellikler) başlığı altında. Burası, fizik kanunlarına göre hareket eden geometrinin şeklini belirttiğimiz bir bölüm.
Genelde varsayılan haliyle sonuç doğrudur, çünkü hesabı geometrinin kendisine göre yap demektedir- ancak bounding box ya da bounding sphere (nesneyi çevreleyen kutu veya küre) gibi seçimleri denemek için işaretlediyseniz, bu durumda hesabı, nesneyi çevreleyen kutuya göre yapar. Bu zahiri kutunun kenarı yere çarptığında onun temsil ettiği asıl nesne çarpmadan sekmiş olur.
Buradaki bir diğer ayar olan convex ve concave de (dışbükey ve içbükey) yanlış hesaplamalara yolaçabilir. Nesneler yapılarına göre dışbükey ya da içbükey olabilirler. Bir kutu, küre vb. üzerinde çukur bulunmayan kapalı geometriler dışbükey (convex), Torus, plane vb. sağı solu açık ya da içinde çukurları bulunan nesneler içbükeydir. Properties bölümünün hemen üzerinde Test Convexity düğmesi nesnenin ne türlü olduğunu testedip belirten bir ayar. Buna göre nesnenin türünü alttan uygun şekilde seçmek gerekir.

Bütün bunlara rağmen sonuç hala hata veriyor olabilir.

3. Son olarak önemli ayar Reactor panelinin en üstündeki Substeps/Key parametresi. Bu da nesnenin çarpış anındaki hızına bağlı olarak oluşan birbirinin içine girme etkilerinden bizi kurtarır. Bu parametre hesap sıklığını belirliyor ve hızlı gelen nesnenin daha sık hesaplanmasını sağladığından, çarpmadan sekme gibi durumları düzeltiyor.

Reactor aslında çok başarılı bir simülasyon sistemi. Reactor ün bunun dışındaki sorunlarında, büyük ihtimalle problem birimlerinizde ve dünya boyutlarınızda olabilir. Şu örneği düşünün:

Sahnenize top niyetine koyduğunuz bir kürenin, siz farketmeden 100 birim gibi bir yarıçapı olduğunda, normal olduğunu düşünerek vereceğiniz 0.25 kg lık bir kütle değeri, topunuzun aynı ebattaki helyum balonundan daha hafif olması anlamına gelir. (Yani yaklaşık 0,00006 gr/cm3 gibi bir yoğunluk ki Max zaten bu konuda, "suyun yoğunluğu bile 1, ne yaptın baba" şeklinde bi uyarı verir)
Bunu normal yoğunluktaki suya atsan 1 mm bile batmaz. Düştüğü gibi anlamsızca su üstünde kalır ya da seker. Hesaplamayı suyun altında başlatsan, bu sefer de roket gibi sudan dışarı fırlar.


Sevgiler

2005-11-28 17:19:16

Cvp

roman

nezih hocam eline sağlık vakit ayırıp bizleri bi kere daha aydınlattın....iyi calısmalar dilerim

2005-11-28 17:47:53

Cvp

Theoden

İlginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar.

2005-11-30 14:15:29