Arjantin Bardak

Arjantin Bardak Arjantin Bardak - Ahmet Cengiz ÖZEL

CengizSpecial (Ahmet Cengiz ÖZEL) program: Maya, Gimp Süre: 31.01.2021-08.02.2021 2 yorum yapıldı 0/10 (1 kişi beğendi)

Arjantin Bardak 1Arjantin Bardak 2Arjantin Bardak 3

Bardağın çizimi ve su damlacıkları fazla uğraştırmadı ama karbondioksit baloncuklarını yapmak beni gerçekten çok yordu. Bu modele başladığım sıralarda sıvı ve cam efektleriyle epey yakından ilgileniyordum (Öyle ki bu siteye üye olmamı sağlayan nedenlerden biridir). Baloncukları tek tek çizerek yapmak gibi bir deliliğe girişmek istemedim çünkü gereksiz yere poligon çöplüğüne dönmesini istemedim modelimin. Hem zaten o baloncukları hazır küreler ekleyerek oluşturmak, bana bir şeyler öğretmeyecekti. Bu yüzden transparan texture ekleyerek yapıp yapamayacağımı görmek için öğrenme yoluna koyuldum. Youtube videolarından birinden mix yapmayı öğrenmem bu konuda çok işime yaradı. İnternetten güç bela bulduğum baloncukları Gimp programı yardımıyla epey uğraşla istediğim tam olarak olmasa da idare eder bir kontrast ve transparanlığa getirmeyi başardım (En azından o kadar oldu n`apayım). Aslında çok farklı hayal etmiştim; o baloncukların sarı sıvının içinde ışıkta nasıl altın veya ışığına göre gümüş rengi gibi parladığını hayal etmiştim ama ne yazık ki hayal ettiğim gibi olmadı... Her neyse baloncuklar biraz baştan savma gibi görünse de epey emek var aslında. Su damlalarını "bilmemkaçgen"i rast gele bozup uzatarak yaptım. Bu arada "ACS Beer" benim uydurma markamdır. Gerçek ismim ve kullandığım nickim karışımı bir logo tasarladım kendime ehehe.
Özetle bu sitedeki uzman insanlardan "köpük ve baloncuk efektini daha gerçekçi bir şekilde nasıl yaparım?" sorusunun cevabını öğrenmeyi gerçekten çok isterim. Onun dışındaki eleştirilere; gerçek eleştiri olduğu sürece açığım (Olmamış yazmak yerine neden olmadığını ve daha iyisi için önerilerinizi açıklarsanız bunun bana yararı olur).

Arjantin Bardak için Yorumlar

Arjantin Bardak (Ek 4)
CengizSpecialAhmet Cengiz ÖZEL

Arjantin Bardak (Ek 4)

Gerekli mi bilmiyorum ama çizim aşamalarım bunlar.

3B çizimle hobi olarak uğraşıyorum. Autodesk Maya ile ilgili eksik kaldığım yerleri öğrenmek ve paylaşım yapmak için buradayım.
2021-05-10 22:31:13
  • Offline
  • Erkek
Arjantin Bardak (Ek 5)
CengizSpecialAhmet Cengiz ÖZEL

Arjantin Bardak (Ek 5)

Bu da su damlacıları ve köpük.

3B çizimle hobi olarak uğraşıyorum. Autodesk Maya ile ilgili eksik kaldığım yerleri öğrenmek ve paylaşım yapmak için buradayım.
2021-05-10 22:32:26
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!