Villa

Villa Villa - Osman TÜRKMEN

Snowman (Osman TÜRKMEN) program: 3dsMax2016, Vray 3.20 ve Psd Süre: 1 Gün 1 yorum yapıldı 0/10 (2 kişi beğendi)

İzzet Alşan`ın Villa planını kullanarak çizmiş olduğum çalışmadır. Haftasonu çizip kaplamış olduğum kendimi geliştirmek amaçlı bir projedir.Değerli yorumlarınız kendimi geliştirmem için bana yol gösterecektir. Şimdiden teşekkürler.

Villa için Yorumlar

Yeni başlayanların düştüğü belirli
okitoErdem TürkoğluAvatar

Yeni başlayanların düştüğü belirli hatalar var. Siz bazılarına düşmüş, bazılarını kavramışsınız. Hemen kısaca bahsedeyim.

1- Kamera: Yeni başlayanların en çok yaptığı hatadır. Ufuk çizgisini görmemek için perspektifi çok yukarıdan alırlar. Kamera kadrajınız güzel. Bu noktada tek hata villanın çatısının kadrajda kesik yemesi olmuş.
2-Modelleme bu tarz çalışmalar için yeterli ama tabii yolun başında olduğunuz için belirli eksikler var. Kapı kolları, hareketli elemanların (pencere, kapı) bağlantı dezleri yok. Ama unutmayın ki çalışmayı gerçekçi hale getiren bunlardır.
3-Çim ve bahçe duvarları için iToo yazılımları kullanılmış. Onun dışındaki kaplamalarda ciddi bir sorun yok. Öğrenmeye hevesli birisi için gayet temiz diyebiliriz. Ama gerçek hayatta hiçbir şey kusursuz değildir. Malzemelerinizde de döküntü, ezik çizik gibi kusurlar olmalı. Biraz daha eliniz alışınca aşama aşama kompleks materyallere geçin.
4-Cam malzemeleriniz ya yok ya da yansıma ayarlarında bir sorun olabilir
5-Işık/gölge-kontrast konusunda bir noktaya gelmişsiniz. Photoshop`ta küçük dokunuşlar her zaman lazımdır. Sadece render için düşünmeyin. Profesyonel fotoğrafçılar da PS kullanır. Ufak ufak araştırmaya başlayın. Bilginiz varsa bir üst seviyeye geçerek render elementleri devreye sokun.
6-Bir villa modelliyorsanız bahçesinin lüks ve dolu olması gerekir. Zaten forest pack kullanıyorsunuz pezaj için daha detaylı ve ince detaylı çalışın. Tabii bunun için bilgisayar donanımı da yeterli esnekliği sağlayabilmeli.

Doğru yoldasınız. Gerçekliği ve kaliteyi detaylar belirler bunu hep aklınızda tutarak; render sonucunu hemen görmek yerine, modellemeye çok vakit ayırıp detaylar üzerinde çokça çalışın.


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2016-03-29 12:59:30 Edit:2016-03-29 13:01:21
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!

Snowman Diğer Çalışmaları