yatağan kılıcı

yatağan kılıcı yatağan kılıcı - serkan mert

serkanmert (serkan mert) program: 3ds max Süre: modelleme süresi 2 saat 3 yorum yapıldı 0/10 (2 kişi beğendi)

yoğun bi haftanın ardından gece oturup yeni modelleme videosu hazırlıyayım dedim detaylı referans görüntüleri bulamayınca şimdilik idareten bunu yaptım ama model hoşuma gitti kılıçlarda kuru kafa yada anlamsız formlardan ziyade yatağan kılıçları gerçekten çok etkileyici görünüşleri var detaylı referans görsellerine ulaşınca yatağan kılıcına güzel bişeyler yapmayı düşünüyorum tabi zaman ciddi bi sorun ))

modelleme videosunu seyretmek isteyenler facebook sayfamdan hızlandırılmış videoyu seyredebilirler

www.facebook.com/serkanmert3d

yatağan kılıcı için Yorumlar

gayet iyi
drekonNecmi DemirkeserAvatar

gayet iyi

Eline sağlık, Çok karizma görünüyor, yalnız tarihi yatağan kılıçlarında ilk başlarda sap kısmı koç boynuzundan yapılıyormuş, sonradan metal yapımlar da olmuş. Topkapı müzesinde birkaç orjinal mevcut.

Game maker
2015-12-21 12:44:39 Edit:2015-12-21 12:48:14
  • Offline
  • Erkek
bu kılıç türünü ilk defa görüyorum
serkanmertserkan mert

hafta sonu gece boş kaldığımda bakayım dedim detaylı referans görüntülerine o anda ulaşamdım temel mantığını anlamak için basit bi model denemesi yaptım , bugün biraz araştırma imkanım oldu ne yazıkki istediğim referans görüntülerini gene yabancı sitelerde buldum hatta Assassin`s Creed oyunundada kullanıldığını gördüm )
ilk fırsatta bunla ilgili yüksek detaylı bi çalışma planlıyorum , yatağan kılıçlarında dikkatimi çeken karakteristik bi kılıç olması yani tek tip bi kılıç değil , ana hatları standart ama kabzadan boyutuna kadar bi çok özelliği değişiyor kısacası kılıçların efendisi diyebilirim .


2015-12-21 13:37:41
  • Offline
  • Erkek
yatağan
drekonNecmi DemirkeserAvatar

yatağan

Bende bu kılıcı internette epey araştırdım birkaç ay önce, fakat tüm bulduklarım avrupalı kaynaklarda geçiyor ve canavar Osmanlının boyun kesen kötü kılıcı olarak niteleniyor.

Özellikle "delibaşlar bölüğü" tarafından kullanımı ün salmış. yabancı kaynaklarda "bashi bozuk" olarak ararsan kolayca bulursun. Soldaki adamın belindeki yatağan. genelde bu şekilde belde taşınıyor.


Game maker
2015-12-21 13:48:34 Edit:2015-12-21 13:49:25
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!

serkanmert Diğer Çalışmaları