Yüksekoba İnşaat Konut Projesi

Yüksekoba İnşaat Konut Projesi Yüksekoba İnşaat Konut Projesi - Cengizhan Çoban

Cenkiskhan (Cengizhan Çoban) program: Archicad+Artlantis Süre: 4 gün 5 yorum yapıldı 0/10 (4 kişi beğendi)

Bursada tasarım aşaması tamamlanmış olan bir proje,görseli patronum ile beraber yaptım tek başıma yaptım diyip yalan söylemeyim,Özellikle paylaştıgım projeler arasında bunun hakkında yorum yaparsanız sevinirim,Görmediğim detaylar,eksiklikler malzeme vs.

Yüksekoba İnşaat Konut Projesi 1Yüksekoba İnşaat Konut Projesi 2Yüksekoba İnşaat Konut Projesi 3Yüksekoba İnşaat Konut Projesi 4Yüksekoba İnşaat Konut Projesi 5Yüksekoba İnşaat Konut Projesi 6

Yüksekoba İnşaat Konut Projesi için Yorumlar

Temiz Render
okitoErdem TürkoğluAvatar

İlk söylenmesi gereken renderlar gayet temiz. Sonuçta ortada ciddi bir emek var ve tebrik etmek gerekiyor. Bina cephelerindeki asimetrik hareketler de göze hoş geliyor.
Gözüme takılan tek iki küçük eksik/hata var. İlki balkonların cam küpeştelerini parapete bağlayacak hiçbir metal ya da ahşap aksam yok. Uygulamada böyle bir şey mümkün değil. İkincisi ise havuzun alın taşlarının, küvet mozaikleriyle aynı döşenmesi oldu.Orayı detach edip mat bir traverten ile kaplarsan daha iyi olacaktır.
Hepsi dışında yaya kaldırımlarının araç geçiş alanlarında yol kotuna indirilmesi gibi küçük detaylar iyi çözülmüş. Bu işte usta olmamakla birlikte, 3 boyutlu insan figürü koymaktansa, post prodüksiyonda 2 boyutlu (cut out) insan figürleri koymak sunumu daha güçlü kılıyor diye düşünüyorum.
Genel toplamda emek harcanmış güzel bir iş ellerinize sağlık.


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2014-01-25 14:20:53
  • Offline
  • Erkek
Rendera daha dikkatli bakarsanız
CenkiskhanCengizhan ÇobanAvatar

Rendera daha dikkatli bakarsanız parapete bağlanan elemanları görebilirsiniz,o kısımdaki camın şeffaflığı az oldugu için haklısınız var olup olmadığı hissedilmiyor,tabiki render açısından hissedilmesi ne kadar istenir bilmiyorum,temiz cam yüzeymiş gibi görmek daha iyi gibi geldi bana ? Havuz kenarı için haklısınız,gözden kaçmış =)


https://www.facebook.com/cengizhan.coban.3
2014-01-25 14:27:42
  • Offline
  • Erkek
Haklısın
okitoErdem TürkoğluAvatar

Dikkatli bakınca belli oluyor. Ben de orada krom malzeme glossy osa camı daha bir ön plana çıkarır ve şıklık kadar kanaatindeyin.
Tekrar ellerinize ve fikrinize sağlık.


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2014-01-25 14:31:28
  • Offline
  • Erkek
Başarılı
zmmMESAvatar

Öncelikle ciddi emek verildiği çok belli oluyor.Emeğimize sağlık.Bence renderlar yarattığı ambiyans ile birlikte yaşar birazcık ambiyans olarak eksiklik var.Binalar çok şık modellenmiş ve herşey net eğer binaları müşteriye göstermekse amaç evet başarılı ama amaç görsel farklılık yaratmak ve işi dahada çekici hale getirmekse bence biraz daha yol var.Ben genelde renderlarda insan kullanımı önemsiyor fakat konumlanan her insan doğal pozisyonunda olmalı.Şöyle düşünmek daha doğru olur.Her render aslında çekilen bir fotoğraftır.Ve çekilen fotoğrafta araçlar hareketlidir.İnsan doğal yaşımdadır ve hareketleri ona göredir.Sonuç olarak çok emek verildiği belli olan bir çalışma ama photoshopta yapacağınız birkaç küçük hamle ile çalışmanız daha efektif bir hale gelebilir.Tekrardan emeğinize sağlık.


ZU+UM MİMARLIK
2014-01-26 01:00:50
  • Offline
  • Erkek
Eyvallah =)
CenkiskhanCengizhan ÇobanAvatar

Eyvallah =)


https://www.facebook.com/cengizhan.coban.3
2014-01-26 22:53:27
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!

Cenkiskhan Diğer Çalışmaları