Oturma Odası 2 ( F.Y )

Oturma Odası 2 ( F.Y ) Oturma Odası 2 ( F.Y ) - Fatih YILDIZ

bukelemunn (Fatih YILDIZ) program: 3DS MAX 2013 - VRAY 2.30 Süre: Aralıklarla 4 gün 10 yorum yapıldı 3/10 (6 kişi beğendi)

Merhabalar, boş zamanlarımda yaptığım bir projedir umarım beğenilir neredeyse hiç bir projemde yorum alamadım umarım bu sefer alırım ve eksik veya iyi yönlerimi görmüş olurum herkese iyi çalışmalar dilerim.

Oturma Odası 2 ( F.Y ) için Yorumlar

Ortam bence fazla aydınlık
izzet_7502

Ortam bence fazla aydınlık detayların görünmesini engelliyo .Renklerde de biraz karşıt tonlar seçerseniz biraz daha sıcak bir ortam olur kanımca :) Genel olarak iyi elinize sağlık


2013-11-03 23:22:54
  • Offline
Özellikle beyaz tasarımı yapmak
bukelemunnFatih YILDIZAvatar

Özellikle beyaz tasarımı yapmak istedim o yüzden biraz beyaz ayarı fazla kaçtı :) ayrıca yorumunuz için çok teşekkür ederim :)


2013-11-03 23:32:45
  • Offline
  • Erkek
Hocam bu sahne materyalleri
INSEIMIAKEMURAT GÜLERÇOBANAvatar

Hocam bu sahne materyalleri dahil hazir model hatta render preset i bile hazir boylece ,sadece render dugmesine basmissin o kadar , kusura bakma ama kendi emeginmis gibi gosterip alacagin takdir veya yorum seni mutlumu edicek bence calis ogren bu isi ve kendi sahnelerini yap boyle render lar al .
Burada her arkadas gercekten kendi yaptigi seyleri paylassin birbirimize her anlamda yardimcida olalim.
Ben seni burda ispiyonlayip mutlu olmadim bunuda bil sadece senin ve senin gibi arkadaslarin bu gibi seylerden ders alip hirs yapip bende yapabilirim demen icin .insaallah birgun sende boyle calismalar yaparsin.
Bu arada hazir model kullanilabilir,ornegin avize perde aksesuar ugrasip zaman kaybetmemek icin ama komple bir sahne degil...


DELL 7610 WORSTATİON 128GB.RAM QUADRO K5000 GRAPHİC CARD,İNTEL*2 AD.2687 V2 PROCESSOR(32 CORE)
2013-11-03 23:48:11
  • Offline
  • Erkek
Murata katılıyorum bu paylaştığın
cagyalmançağdaş yalman

Murata katılıyorum bu paylaştığın kaçıncı Japon Sahnesi :D Şu şekilde yapsan kendin çiz örneğin sadece içinde parke kaplama, duvar vede birkaç hazır obje perde vs. olsun ama sein emeğin olsun. Muratında dediği gibi hırs yap hazır sahnelere bak tabiki nasıl çizmişler, hangi ışıklandırma tekniklerini kullanmışlar, materyalleri nasıl yapmışlar. Komple hazır sahneyi almaktansa kendin boş oda çiz inan bana daha çok geliştirirsin kendini..Çizime gelince Soğuk ışık yani mavi ışık çok baskın olmuş, bazı yerler çok yanmış, Beyaz Dengesi Max`de biraz zordur Renk sıcaklıklarına çok çalış...


2013-11-03 23:54:57
  • Offline
  • Erkek
murat abi öncelikle yorumun
bukelemunnFatih YILDIZAvatar

murat abi öncelikle yorumun içimin teşekkür ederim daha önceki sahnelerde bunu hep belirttim ama bunda artık herkes ezbelemiştir diyede yazmadım bu mekanlar bende hazır olarak var ancak ne bir ışık ne bir malzeme ne bir camera vs. Var ben malzeme ışık camera vs gibi ayarlarla uğraşıyorum nu yüzden buraya bu çalışmaları koydum yoksa öteki türlü emek hırsızlığı olur.


2013-11-04 06:07:47 Edit:2013-11-04 06:14:05
  • Offline
  • Erkek
Çağdaş bey yorumunuz için
bukelemunnFatih YILDIZAvatar

Çağdaş bey yorumunuz için teşekkür ederim,siz japon sahnesi demekten bende açıklamaktan bıktım :) şaka bir yana dediğim gibi sahneler dümdüz hatta kimisinde burda beli olmuyor. Obje mobilya değişikliğide yaptım. Ve ben bu çalışmalara da sürekli sevam edeceğim kendim zaten yapıyorum ama benim burda asıl öğrenmem gereken ışık camera vs gibi ayarları tam oturtabiliyor muyum. Hiç bir zaman kendi projelerimi çok aşırı beğenmem çünki mutlaka eksik yönleri vardır işte o yüzden bu siteye koyuyorum.Beni yanlış anlamayın emek hırsızlığı yapmam.


2013-11-04 06:11:33
  • Offline
  • Erkek
O zaman bu şekilde
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

O zaman bu şekilde kendini geliştirmen daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu sıraya uyarsan daha mantıklı bir gelişme elde edebilirsin.
Modelleme => kompozisyon => malzeme tanımı => ışık bilgisi => render bilgisi

Hazır sahne olayında arkadaşlara katılıyorum. Böyle bir niyetin varsa alırsın bir kaç model kendin bir sahne oluşturursun (kompozisyon). Böylelikle bu tarz yorumlara maruz kalmazsın. Ancak o zaman kendimi geliştirmek istiyorum dediğinde mantıklı bir çerçeveye sığınmış olursun. Kİmse emek hırsızlığı ile suçlamıyor sizi, fakat şartlar sizi komple sahneyi render almaya zorlamasın.Yani bu modelleri alıp kendinize özgü bir sahneye çevirebilirsiniz. Bunun sizin için daha iyi olacağına inanıyorum. saygılar


2013-11-04 09:15:08
  • Offline
  • Erkek
Seni bu iş için
cagyalmançağdaş yalman

Seni bu iş için çok istekli, hırslı ve bir an önce büyük işler yapmayı isteyen biri olduğunu düşünüyorum :D Arkadaşlarında dediği gibi Kendin bir kompozisyon oluştur, Mesela önce boş bir oda çiz, duvar materyalini, ahşap parke materyalini çalış, Perdeden gün ışığını içeriye nasıl düzgünce alabilirim de. İlk bunlara çalış. Çok dolu bir sahnenin hem materyal, hem ışık ayarı oldukça zordur. Boş odadan başla...


2013-11-04 13:30:51
  • Offline
  • Erkek
Ben max konusunda sıfır
bukelemunnFatih YILDIZAvatar

Ben max konusunda sıfır değilim çağdaş bey zaten biliyorum onları ama üniversite hazırlığı olduğu için fazla vakit harcamamam gerekiyor bu yüzden böyle yapıyorum ancak yinede önerileriniz için teşekkür ederim.


2013-11-04 13:49:49
  • Offline
  • Erkek
murat bey öncelikle yorumunuz
bukelemunnFatih YILDIZAvatar

murat bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim,evet bundan sonra resim eklerken daha detaylı yazıcam ki böyle durumlarla karşılaşmayalım zatem ben beğenmediğim obje,mobilya vs şeyleri kaldırıp kendim ekliyorum kafama göre ama sonuçta resmin. Detayına az bakılır. Genel hatlar her zaman daha önemlidir bende ki Orj.katologdaki resimlerle benim çıkarttığım render arasında farklılıklar bariz belli oluyor ışık malzeme vs. Gibi. Ama yinede olsun tüm yorumları göz önünde bulundurup bir dahaki resmi öyle elleyeceğim.


2013-11-04 13:50:37 Edit:2013-11-04 13:54:11
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!

bukelemunn Diğer Çalışmaları