Ticari Proje

Ticari Proje Ticari Proje - Ozan Demircan

efendi baba (Ozan Demircan) program: 3ds max Süre: 3 saat 6 yorum yapıldı 0/10 (4 kişi beğendi)

3ds max 2012, vray, advanced painter, photoshop
İsminden de anlaşılacağı üzere ticari bir projedir. Projenin müşteriye tesliminden sonra bazı yerlerini, bence böyle olsaydı daha güzel olurdu dediğim kısımlarını, değiştirip paylaşmak istedim, beğenilerinize...

Ticari Proje için Yorumlar

Model olarak güzeller,

Model olarak güzeller,

Kaplama ve Render ve sunum olarak vasat bir proje,

Kaplamalara gelince hepsini tek materyal kullanımşsınız ahşap kısımları,için zannedersem,Şezlong ve havuz kaplamaları muhtemelen duvarlara kullanılan ahşap kaplamalara benziyor. havuzun suyu çok yapay materyalinden zannedersem ,keza 6 gen taş kaplamada gerçekçilikten uzak oyundaki gibi duruyor. Anisrotrepik filtering uygulasaydınız bulanıklık etkisi biraz olsun kaybedebilirdiniz.

Summed area filtresini kullanacaksınız. dükkan tabelaları çok koyu kalmış ve o kısımlar sönük duruyor. Genelinde sıcak renkler kullanılmış fakat overlapping etkisi olmuş, Renkler birbirine çok girmiş.


Sunuma gelince, Pencerelerdeki tüm perdeler aynı oranda açılmış ve gerçekten çok yapay durmuş. Camlara filtre map uygulayıp pislik yapsaydınız yeni binada camlar pis olur. Şezlongların yerleri çok düzgün havlular, ekstardan havuz oyuncakları yerlerdeki su birikintileri, yansımalar sıcağı vurgulayan öğlen güneşi, içerde insan modeli olmasına gerek yok insansız bile çok süper sunabilirdiniz. kısa close-up renderlarla sadece yaşanmışlık hissi vererek.

Söyliyeceklerim bunlar,

Saygılarımla Çalışmalarınızda başarılar dilerim.


2013-04-21 23:35:36 Edit:2013-04-24 10:50:29
  • Offline
  • Erkek
Değerli yorumlarınız
efendi babaOzan DemircanAvatar

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Yalnız bir kaç hususta cevap verme gereksinimi hissetim;
Mimarlık ofisleriyle ya da inşaat firmalarıyla hiç çalıştınız mı bilmiyorum ama ben hiç bir ofis ya da firmanın kendi yaptığı yeni projeyle alakalı modelleme ve render hizmeti alırken camlarındaki pisliği (gerçekçilik adına dahi olsa) kabul ettiğini görmedim.(ki binanın üzerinde gölge olmasın diyenini bile bilirim). Dolayısıyla ticari bir iş yaparken müşteri memnuniyeti açısından gerçekçilikten ödün verme problemiyle karşı karşıya kalmak, bir tek benim yaşadığım bir sorun değildir diye düşünüyorum.
Bunun dışındaki diğer yorumlarınızda elbette katıldığım kısımlar var(ahşap, perdeler vs..) ki zaten bu çalışmaların paylaşılmasında yegane sebep sürekli övgü bekleyip ego şişirmek değil, tam tersine insanın kendi projesinde çalışırken göremediği eksikleri tarafsız ağızlardan dinleyebilmek olmaıdır.
Yorumlarınız için tekrar teşekkürler..


2013-04-23 18:18:43
  • Offline
  • Erkek

Kendiniz için tekrar render alıp buraya sunum atabilirdiniz, 3 saat daha ekstradan zaman harcayabilirdiniz.


Ben ofiste çalıştım mesela 2002 senesinde ankarada bir iş yaptık insan yerine çizgi şeklinde raytrace materyal kullandık ve üzerine blur attık. Yani illa birebir insan modeli kullanmadık orda müşteriyi etkilemek için canlılığı renklerle sağlamıştık.

Sizin müşterileriniz bu tarz işler istiyor olabilir. Onada lafım yok. Amacım sadece gördüğümü söylemek, Başka birinede yorum atmıştım, O arkadaşta işin ticari olduğunu müşteri böyle istiyor demek gerçekten işin en kolay çözümü.

Camlar leş gibi olsun demedim zaten çok hafif minimal bir pislik, demek istediğim buydu, kolay gelsin


2013-04-24 10:08:56 Edit:2013-04-24 10:47:25
  • Offline
  • Erkek
elinize sağlık gayet hoş
kamil07hüseyin kamil erdoğanAvatar

elinize sağlık gayet hoş olmuş


2013-04-24 12:15:10
  • Offline
  • Erkek
Bende çalışmalarda gerçekçilik aramam,
dogan_oktaydogan oktayAvatar

Bende çalışmalarda gerçekçilik aramam, mimari proje kısmına atılan çalışmalarda sadece tasarıma bakarım. Gayet güzel olmuş, tertemiz bir çalışma.


2013-06-27 17:36:51
  • Offline
  • Erkek
Değerli yorumlarınız için teşekkür
efendi babaOzan DemircanAvatar

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.


2014-01-18 13:09:37
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!