Acil Odası

Acil Odası Acil Odası - Osenver

osenver (Osenver) program: 3dsmax2009 Süre: yarışma süresi içinde 9 yorum yapıldı 3/10 (13 kişi beğendi)

Bir yarışma için grup olarak yaptığımız çalışmanın renderlarından bana ait olanıdır.Modellerden makas,steteskop ve dolap ünitesi "Ynsilky" arkadaşıma aitken sepetli iki ölçüm cihazı ve duvar afişleri Seyit Bedel arkadaşıma aittir.Bunların dışında kalan modeller ve donatılar tarafımdan modellenmiş olup sahne kaplanıp vray ile render alınmıştır.

Acil Odası 1Acil Odası 2Acil Odası 3Acil Odası 4Acil Odası 5Acil Odası 6

Acil Odası için Yorumlar

ışık biraz yetersiz kalmış
Fatihy3DFatih YAKARERAvatar

ışık biraz yetersiz kalmış sanırım, bunun dışında herşey çok iyi tebrikler, iyi sonuçlar alırsınız umarım, başarılar..


fatihy3d@gmail.com
2012-10-23 00:25:18
  • Offline
  • Erkek
Kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum
osenverOsenverAvatar

Kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum yarışma sona erdi.Oylama sonucunda çalışmamız birinci seçildi.Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.


http://3dilimkurgu.wordpress.com/ ***
2012-10-23 00:42:54 Edit:2012-10-23 00:43:55
  • Offline
  • Erkek
Restitüsyon odasının zemini seramik
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Restitüsyon odasının zemini seramik yapılmış!. PVC esaslı Linolyum tarzı yekpare malzeme olmalıydı, süpürgelikler min 10cm. kendinden dönüşlü (eksiz) olmalıydı.Ayrıca kapı dışında açıklık olmamalı(pencere kullanılmaz).Bunun dışında steteskop, pens, makas ve terliklerde oran problemi var. Kazanmış olmanız güzel, tebrikler.


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2012-10-23 09:00:18
  • Offline
  • Erkek
Elinize Sağlık Çok Başarılı
DARCEMelik ayAvatar

Elinize Sağlık Çok Başarılı Bir Çalışma.. biliyorum bunu ;)


Eğer sen kralsan geç ordunun başına.. yok eğer ben kralsam sana emir ediyorum GEÇ ORDUNUN BAŞINA :)
2012-10-23 09:36:23
  • Offline
  • Erkek
mimhakan "Restitüsyon odasının
osenverOsenverAvatar

mimhakan

"Restitüsyon odasının zemini seramik yapılmış!. PVC esaslı Linolyum tarzı yekpare malzeme olmalıydı, süpürgelikler min 10cm. kendinden dönüşlü (eksiz) olmalıydı.Ayrıca kapı dışında açıklık olmamalı(pencere kullanılmaz)"

Mikrop ürememesi açısından kullandığımız referans resim belirttiğiniz hususları içeriyordu ancak biz daha güzel görüneceğini düşünerek ortak kararla sunum amaçlı olarak gerçeğine uygun olmayan değişikliklerde bulunduk.Kısacası çalışmayı bir hastaneye iş olarak sunmaktan öte oy vereceklerin acil odası izlenimi alması yeterinde sunarak biraz populizme kaçtık.
Eleştirilerinizde haklısınız orjinal resim belirttiğiniz hususları içeriyordu.


darce

"Elinize Sağlık Çok Başarılı Bir Çalışma.. biliyorum bunu ;)"

Teşekkürler. :)


http://3dilimkurgu.wordpress.com/ ***
2012-10-23 09:55:02 Edit:2012-10-23 12:19:04
  • Offline
  • Erkek
Bende bu çalışmaya oy
tolgaonemTolga ÖnemAvatar

Bende bu çalışmaya oy vermiştim.Model anlamında emeği çok tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.


2012-10-23 11:33:29
  • Offline
  • Erkek
Teşekkürler Tolga Bey.
osenverOsenverAvatar

Teşekkürler Tolga Bey.


http://3dilimkurgu.wordpress.com/ ***
2012-10-23 12:45:06
  • Offline
  • Erkek
O şekilde bilgi verici
mimhakanHakan GüngördüAvatar

O şekilde bilgi verici yazmamın nedeni;
İnsanlar özellikle iş verecek olan kuruluş veya şahıslar bu tip sitelere bakıp "aaa ne güzel olmuş, bunun gibi yapalım" gibi yorumlarda bulunuyor ve komiktir yaptıranlarda oluyor. Bu çizimleri görüp (iş bilmeyenler özellikle) fotoğraf diyen de oluyor. Onun için yanıltıcı bir referans olmamalı bence. Sağlık sektörü çok daha ciddi bir mesele. Onun için yazdıklarım bir tür eleştiriden çok bilgi vermek maksatlı. Belkide bu tip sektörel çalışmalarda 5846 fikir esaslı yasayı altta bir yerde belirtmek ve bir demo çalışması olduğunu da yazmak gerekiyor.


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2012-10-23 18:44:15
  • Offline
  • Erkek
Hastanelerin inşasında ve
osenverOsenverAvatar

Hastanelerin inşasında ve donatımında zaten belirli standartlar yok mudur.Önüne gelen hastanesini evini dekore ettirir gibi oluşturabilir mi.
Bildiğim kadarıyla belirli şartnamelere uyulması gerekiyor.Hassasiyetinizi anlıyorum ancak tarihçi ile tarihi roman yazan nasıl benzeri konuları işlerken farklı sorumluluklar ve davranış kalıpları içindeyse ticari olmayan bir acil odası benzetmesi hatta yorumundan ötürü bu belirttiğiniz tehlikeyi düşünerek iş yapma sorumluluğu bizden önce tek başına bu resme bakarak iş yapacak mimari firma ile şartnameye uymadan böyle iş yapandan hizmet alacak hastaneye ve bunları denetlemeyecek devlet kurumlarına aittir.
Biz sadece yaptığımız çalışmaya acil odası izlenimi vermek amacıyla ürünleri modelleyebilmek ve kullanılan cihazlar hakında genel fikir amaçlı referans resme baktık.Benzetmeye çalıştık ama yorumladıkta.Aynı yarışmada bizim gibi gerçeğine benzer ama bir o kadar da alakasız kanlı veya dağınık bir çok acil odası yorumları da olmuştur.
Belirttiğiniz husus gerçekçilik açısından bir bakıma övgüdür ama bir bakıma da ticari olmayan bir çalışma yaparken bile çizeni kısıtlayan da bir durum.Ticari olmayan bir çalışma için demodur deme gereği aklımızın ucundan bile geçmedi çünkü bir benzetme ve sanal olduğu zaten ekte resimlerde gösterilen modellerin tek tek wire renderlarından da belli olmaktadır.Tv lerde dekolteli hemşire görüntüsünün yanında bu demodur ibaresi belirmediği gibi hastaneler de tv lerden etkilenip gerçek hayatta böyle hemşireler istihdam etmemekteler.
Sonuçta bu yorumdur,kurgudur 3d dir sanaldır diye düşünüyorum.Daha önce belirttiğim gibi sizi, mimar olmanızdan kaynaklanan meslek sorumluluğunuzdan ötürü anlıyorum ama hassasiyetin ve sorumluluğun daha çok ticari ve kamusal olarak iş yapanlarda olduğunu düşünüyorum.


http://3dilimkurgu.wordpress.com/ ***
2012-10-23 19:55:13 Edit:2012-10-23 21:27:15
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!

osenver Diğer Çalışmaları