illustrasyon 96

illustrasyon 96 illustrasyon 96 - Sinan Onat

sinanonat (Sinan Onat) program: 3ds max 2011 x64 + Ps5 + Vray + Floorgenerator Süre: 2-3 Gün 10 yorum yapıldı 0/10

illustrasyon 96 1illustrasyon 96 2illustrasyon 96 3illustrasyon 96 4illustrasyon 96 5

illustrasyon Serimin 96. çalışması.Yapmam 3 günü buldu.Fakat Aslında 2-3 saatte yapabilirdim.Fakat Ara ara yapmam ve sizlerinde tavsiyelerini almak için konu açmıştım ondan gelecek tavsiyeleri beklediğimden böyle uzun bir zaman aldı.Render 15 dakika kadar sürdü.(1920x1080 light cache.)Modelleme kısmına gelirsek ilk başta referans olarak bir render i almıştım fakat aynısını yapmamın anlamı olmayacağından ve bana birşey öğretmeyeceğini düşündüm ve bu yüzden kendim tasarladım herşeyi Sadece Elma hariç onunda materialleri tekrardan elden geçirdim.(sahnede çok siyah duran birkaç textureyide photoshopda düzelttim.)Render Kısmında Light cache kullandım.Materiallerin hepsinide kendim hazırladım.Photoshopda Lens flare gibi basit effectler verdim.Kullandığım programlar ve versiyonları 3ds max 2013 x64 photoshop cs6 x64 Plugin olarak Floorgenerator pluginini kullandım.

Fazladan Yapım aşamalarını gösteren birkaç resimde ekliyorum.Photoshop kullanmadığım Halinide ekliyorum.

illustrasyon 96 için Yorumlar

Biraz photoshop filtreleri konusunda
emre_demre

Biraz photoshop filtreleri konusunda abartı olmuş.ps de yaptığın dof biraz göze çarpmış aslında kulandığın efektleri biraz daha ma`kul bir seviyeye indirsen genel olarak daha iyi olur.Modelleme tekli koltuk dışında iyi gözüküyor.Emeğine sağlık.


http://cgported.blogspot.com/
2012-07-12 18:52:28 Edit:2012-07-12 18:53:30
  • Offline
  • Erkek
Yorumunuz İçin Teşşekkür ederim.Tekli
sinanonatSinan OnatAvatar

Yorumunuz İçin Teşşekkür ederim.Tekli koltuk u ben çok beğeniyorum fakat verdiğim parlaklık düzeyi bozdu görünümünü.Photoshopda dof diye bir modifier olduğunu yeni duydum fakat uyguladığım blurdan bahsediyorsanız onu Bazı kısımlarda uyguladım.(Render i başlatmadan kaliteyi yükseltmeyi unutmuşum.)


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-07-12 19:04:26
  • Offline
  • Erkek
DOF PRO (Depth Of
emre_demre

DOF PRO (Depth Of Field Generator PRO)
var plugin olarak. ben blurdan bahsetmiştim gerçi:)


http://cgported.blogspot.com/
2012-07-12 19:19:10
  • Offline
  • Erkek
gayet güzel ve şık
hsiclihüseyin içli

gayet güzel ve şık olmuş renderinize sağlık.
kullanılan program hangisi?
:Kullandığım programlar ve versiyonları 3ds max 2013 x64
program: 3ds max 2011 x64


hsicli
2012-07-12 21:35:56
  • Offline
  • Erkek
öncelikle çalışma çok güzel
emax3Emrah YALÇINAvatar

öncelikle çalışma çok güzel olmuş onu belirteyim. e tabi girişten anlamışsınızdır bi eleştri gelcek :P. aslında 3dsmax de iyi olmadığım için haddim deil ama yine de photshop ta iyi olduğumu düşündüğüm için bkaç yorum yapcam.ugur güneysu arkadaşımıza katılıyorum. çok aşırı göze batmasa da bi perspektif sorunu var. bide güneş(ya da ışık kaynağı) parlamasının olduğu yer gölgelerin açısıyla uyuşmuyor. bilmeyen gözler direk algılamasa da bir hata oldğunu hissediyor. bunlar haricinde dediğim gibi çalışma çok güzel olmuş ellerinize sağlık.


2012-07-13 01:49:28
  • Offline
  • Erkek
Hüseyin Bey yorumunuz için
sinanonatSinan OnatAvatar

Hüseyin Bey yorumunuz için teşekkür ederim.O kısmı hemen düzelteyim onun sebebi firefox hafızasına kaydediyor bende oradan seçiyordum 2011 seçtiğimi farketmedim.

Uğur Bey yorumunuz için teşekkür ederim.Kamerayının biraz daha yüksete olması gerektiği doğru bencede tutorialleri izleyerek düzeltmeye çalışayım.aslında çalışma daha bitmedi dış renderini filanda alamayı düşünüyorum fakat iç kısmı bitmedi.

Emirhan Bey yorumunuz için teşekkür ederim.Güneş için ise Çok kararsız kalıyorum çoğu kişinin ekranında bu soluk çıkıyor dediklerinden bende lens flareyi nereye koyacağıma şaşırıyorum.Bu yüzden gölgeye dikkat etmemişim aslında hazırladım rehberde yazıyordu ona bakmayı unuttum.Hatalar ise bence render ayarlarının çok düşük olmasından Çünki masa kenarlarında gı izleri vardı onlar bozmasın diye uyguladığım blur çalışmayı biraz bozdu tabi gölgeler içinde aynı şey geçerli güneşin multiplier size sini büyülttüm fakat kaliteyi düşükttuğumdan bozulmalar vardı yine blur ile düzelttim.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-07-13 11:09:11
  • Offline
  • Erkek
ışık patlaması kamera açısındaki
kadirbkadirbabaogluAvatar

ışık patlaması kamera açısındaki sorun davlumbazın yeri(tezgahın uzerinde deil o konumu yanlış) tazgahın uzerindeki anlamsız obje (davlumbazın altına gelen) pencere doğramalarının bazıları yok onlar yoksa neden dierleri var yani o bosluk anlamsız sonra koltuk var orda bitane onunde sehba yok var ama çok uzakta o olmadı ikili tabure nın onunde bi sehba olsaydı bari falan bi iç mimar olara görduklerim bunlar kolay gelsin


https://www.kadirb.com/
2012-07-13 18:12:31
  • Offline
  • Erkek
Kadir Bey Katılıyorum görüşünüze
sinanonatSinan OnatAvatar

Kadir Bey Katılıyorum görüşünüze Fakat Bu tarz bi çalışma henüz yeni hazırladım.Ve Yavaş yavaş bu tarz iç mekan ve dış mekan tasarımları yapmaya başladım.Aslında nasıl tasarlayayım nereye ne koyayım diye forumda konu açtım sordum fakat 4 kişi cevap verdi onlarda alakasız cevaplar verdi.Pek yardımcı olamadılar.Fakat sizin Yazdıklarınız Rehberime ekliyorum birkaç şey öğrettiniz.Teşekkür ederim.(Tasarımlarınızıda İnceliyorum Onları inceleyerek birkaç şey öğrenmeye çalışacağım.)


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-07-13 21:00:15
  • Offline
  • Erkek
ne demek sinan her
kadirbkadirbabaogluAvatar

ne demek sinan her sekilde yardımcı olmaya calısırım tasarım olarak benimde eksiklerim var herkez gibi ama insan görunce sakk söylemeyi biliyo :) her sekilde yardımcı olurum tesekkurederım bende


https://www.kadirb.com/
2012-07-13 22:25:00
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!

sinanonat Diğer Çalışmaları