silindirik sandalye

silindirik sandalye silindirik sandalye - Emrah YALÇIN

emax3 (Emrah YALÇIN) program: 3dsmax Süre: 3-4 saat 8 yorum yapıldı 0/10 (3 kişi beğendi)

tasarım-modelleme-render`ı tamamen bana ait olan ilk çalışmam. ama bu çalışmadan sonra nedense bi "yaparım gazı" geldi :). hocalarım ne eksiğim olduğunu söylerlerse ona göre kendime yön veririm. şimdiden acı veya tatlı tüm yorumlarınız için teşekkürler.

silindirik sandalye 1silindirik sandalye 2

silindirik sandalye için Yorumlar

Sandalyenin kumaş(ya da
Querorz

Sandalyenin kumaş(ya da her ne malzemeyse) kısımlarında bump ve reflection olmaması büyük eksiklik. Orda bir materyal varmış izlenimini vermiyor. Sandalyenin metal kısımlarına smooth vermişsiniz tahmin ediyorum ancak smooth işleminden önce silindirik geometrinin uç kısımlarıyla ilgilenmeniz gerekiyor. Sandalyenin ve yerdeki malzemenin reflection subdivlerini artırmalısınız(tabi şu anki subdivler bilinçli bir kişisel tercih değilse) .


2012-04-03 22:17:51
  • Offline
ilginiz için teşekkür ederim.
emax3Emrah YALÇINAvatar

hocam ben çok acemiyim :). oyüzden sorum garip kaçarsa kusura bakmayın. subdiv derken?:P... bump henüz giremediğim bir alan. öünkü daha yeni kaplama öğreniyorum. ama render alırken bump yapamadığıma baya üzülmüştüm. hocam metal ksımların uçlarını yuvarlak bir hatta sahip olmasını istediğim için öyle yaptım. yanlış mı olmuş? (görmek istediğimi görüyor olabilirim). smooth baya belli ediyor. renderdan önce silindirin köşegen sayısını artırıp yok etcektim ama unuttum :).


2012-04-04 02:17:52
  • Offline
  • Erkek
hocam ben araştırdım da
emax3Emrah YALÇINAvatar

hocam ben araştırdım da reflection subdiv değeri için, bilerek yapmadım onu. eğer o konuda bilgim olsa arttırırdım subdiv değerini. bi de yerdeki materyal benm için önemli değildi. referans oluştursun diye koydum çünkü.


2012-04-04 02:49:40
  • Offline
  • Erkek
paylaşmak güzeldir
hasan3dhasandAvatar

güzel tasarım


paylaşmak güzeldir
2012-04-04 09:24:58
  • Offline
  • Erkek
Reflection ya da
Querorz

 Reflection ya da

Reflection ya da refraction glossiness değeriyle oynadığınız zaman bunların subdivleriyle de oynamazsanız noiselerden(karıncalanmalardan) kurtulamazsınız. Hatta kullandığınız ışığın subdivleriyle de oynamalısınız(arttırmalısınız). Yoksa gölgelerinizde noise etkisi olur. Turbosmooth meselesine gelince. Burda anlatmak çok zor olacak :) . Mutlaka modelleme dersleri izlemelisiniz bunun mantığını kavramak için. Anlatmaya çalıştım kelimelerle aslında ama bir işe yaramayacağını anlayınca bir görsel göstermeye karar verdim size. Solda bir cisim var ve sağda bunun turbosmooth yapılmış hali var. Cismin alt tarafına müdahale edilmemiş. Direkt olarak smooth verilmiş. Üst taraf ise bevel komutuyla düzenlenmiş(3 kere bevel verilmiş). Gördüğünüz gibi "uçları yuvarlama" olayı çok daha başarılı üst taraftakinde. Aslında üst taraftaki şeklin en üst noktasına zoom yaparsanız alt taraftaki şeklin başına gelenin aynısının burda da olduğunu görürsünüz fakat bu kısım çok küçük olduğu için göze çarpmaz. Çok karışık oldu biliyorum ama umarım anlamışsınızdır.

2012-04-04 10:39:26
  • Offline
teşekkür ederim hasan bey.
emax3Emrah YALÇINAvatar

teşekkür ederim hasan bey. fatih hocam size de teşekkür ederim. anlatmak için uğraşmışsınız :). ben anladım anlatmak istediğinizi. bundan sonra mümkün olduğunca dikkat ederim. ayrıca herfırsatta yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. aynı konuyu başka insanlardan dinleyip hem pekiştirmeye hem de aynı hedefe başka hangi yollardan ulaşılacağını öğreniyorum. ama dediğim gibi mesh sayılarını arttırıp dediğinize tam uymasa da yaklaşan bir sonuç elde edecektim fakat ilk defa kendi tasarımımı oluşturmada başarı sağladığım için olayın heyecanından unutmuşum :). render alınırken aklıma geldi. bide bilgisayar çok üst seviye bişey olmadığı için baştan başlamak ağır geldi. ilgileriniz için çok çok teşekkür ederim fatih hocam :)


2012-04-04 17:56:54
  • Offline
  • Erkek
Sade ama farklı tasarım

görünüm oldukça sade.ama yinede farklı bir tasarım olmuş . kendi eksiğini görebiliyorsan ne mutlu. her ne kadar programlara hakim bile olsan asla ben biliyorum deme çünkü kimse dört dörtlük değildir.. Kazanacağın başarı yapacağın uygulamalara bağlı..

hiç unutmuyorum bir gün autocad ile 3d çalışıyordum. bir video buldum ingilizce anlatımlıydı. ben kendim dil bilmiyorum o yüzden komut satırına bakarak anlamaya çalıştım.Adım adım şekli oluşturmaya başladım tâ kii son kısımda bir noktaya gelene kadar O ince ayrıntıyı es geçemedim. tamı tamına iki gün onun peşinde uğraştım. Ne mi oldu;gösterdiğim azim sayesinde 1-0 öne geçti :))) yaptığın çalışma,zorluk ne olursa olsun asla pes etme..


2012-04-08 21:56:00
  • Offline
  • Erkek
:) teşekkür ederim. benim
emax3Emrah YALÇINAvatar

:) teşekkür ederim. benim en bildiğim program photoshop ki onda bile katedecek çok yolum olduuğuna inanıyorum. o yüzden dediğinize tamamen katılyorum. ve bu yüzden asla gerçek mana da biliyorum diyemedim hiç bir program için. nasihat içinde ayrıca teşekkür ederim :).


2012-04-14 21:09:20
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!

emax3 Diğer Çalışmaları