V-Ray : Vray Physical Camera mı yoksa Target Camera mı?

Vray Physical Camera mı yoksa Target Camera mı?
tgbaTuğba Öztürk Kurutçu

Arkadaşlar benim merak ettiğim hep gerçekçi renderlar almaya çalışıyoruz. Fotoğraf gibi dursun, bizim baktığımız gibi Görelim diye uğraşıyoruz. Bu etkiyi sizce hangi kameradan daha iyi,daha kaliteli görebiliriz. Ben renderlarımda target camera kullanıyorum ama Vray Physical Camerayı pek kullanamıyorum. Bu kamera da render süresi daha da uzat mı yoksa pek Farkları yok mu.En iyisi hangisiyse öğreniriz tabii ki. Yardımcı olacak önerilerimizi alabilirim. Teşekkür ederim.


2014-12-23 12:15:53
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
vray physical camera target
mustfa25mustafa canAvatar

vray physical camera target kameraya göre daha geniş seçenekli olduğu için psikal kullanmanızı öneririm..


windows 10 pro 64-bit (monster abra a7 v3.1) 8 gb ram (1600 mhz) i7 4710MQ 2.50 ghz 120 gb ssd 1 tb hdd nvidia gtx 860m 2gb -128 bit
2014-12-23 12:21:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Öğrenmeye çalışacağım ama o
tgbaTuğba Öztürk Kurutçu

Öğrenmeye çalışacağım ama o zaman işler çok değişiyor. Peki render süresinde bir fark olur mu? Yani daha mı uzun alır? Benim için bu da çok önemli bilgisayarım Performansı çok iyi değil çünkü.


2014-12-23 12:28:53
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
vray camera kullanırsanız ışıkla

vray camera kullanırsanız ışıkla fazla oynamadan bir fotoğraf makinasındaki enstantane ve f number yani objektif açıklığı ile oynayarak özellikle iç mekan sahanelerinde daha hızlı ayarlamalar yaparsınız. Aslında vray kamera sı bir DSLR fotoğraf makinasının taşıdığı özellikleri taşır .Biraz fotoğrafcılık terimlerini öğrenmeniz gerekir.


2014-12-23 17:57:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Tuğba Hanım vraycamera kullanmışsınız
hasan564hasan alkanAvatar

Tuğba Hanım vraycamera kullanmışsınız ve ya target kullanmışsınız aslında bunlar arasında pek fark yoktur.Şöyleki siz diyafram yani f-number ayarınızı vraycamera üzerinden yükseltip ışığın patlayacağı şekilde render alırsanız o render uzun sürer.Çünkü v-ray yüzeyleri tanımakta zorlanacaktır.Fakat targetcamera koyup tutarlı bir ışık ayarı yaparsanız o zaman renderınız daha kısa sürecektir.Birde şunu söylemeden geçmeyelim.Ben vray kamerayı çok özel durumlar haricinde kullanmıyorum.Sebebi zaten `8` tuşuna bastığımzda çıkan ekranda exposure control sekmesi altından `vrayphsicsialcamera` seçtiğimiz zaman diyafram enstantene iso gibi d-slr makinalarda olan ve aynı zamanda vraycamerayı sahneye yerleştirdiğimizde gelen ayarları buradan ayarlayabiliyoruz.Yani sahnede target kamera olsada farketmez.exposure control ile sahneyi bir vraycamera varmışçasına algılatabilirsiniz.Bu en çok gelen sorulardan biridir.Ben vraycamera ile enstantene fnumber ve isomu ayarlardım diyor kişi.Ama perspective ekrana gelince ayarlarım bozulup ışığım ya çok patlıyor ya da çok sönük kalıyor diyor.Nasıl perspective ekranda vraycamde ki ayarları kullanabilirimin cevabıda exposure controldür.Bu yüzdendir ki render süresinde aslolan kamera değil ışığın tutarlılığıdır.Hangisini kullanmışsınız farketmez.


2014-12-24 01:27:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ilginiz ve cevaplarınız için
tgbaTuğba Öztürk Kurutçu

Ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Vray camerayı kullanmasını bir kere deniyeceğim. Olanları görmek açısından. Fakat yine de ben target camera ile çizimlerine devam edeceğim gibi duruyor. Ben sadece aradaki kalite farkını bide zamanını öğrenmek istemiştim. Pek fark yok diyorsunuz. Bilgisayarımda şimdilik düşük performansta o zaman target cameraya devam. Sağolun. Iyi çalışmalar.


2014-12-27 13:17:05
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
Merhaba arkadaşlar. Burada
turuncukazakfurkan okatan

Merhaba arkadaşlar.

Burada vraycamera ve target camera meselesi açılmışken, konu ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Bir arkadaşım hazır sahne gönderdi. Target camera kullanılmış sahnede. Render`ı başlatınca gayet yeterli aydınlıkta çok iyi bir render alıyor. Ben denemek amaçlı aynı açıdan vraycamera yerleştirdim fakat odanın feri gitti resmen. Shutter speed ve f-number`ı düşürmeme rağmen Target Cameradaki gibi aydınlık, net bir render almıyor. Ayrıca Target Cameran`ın iso, shutter speed vs. gibi lens açıklıkları gibi ayarlarına ulaşamadım. Bu karanlık çıkma ve aynı render`ın alınamaması neden kaynaklı bilginiz var mı?

Teşekkürler...


2018-02-09 17:30:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !