TR3D Hakkında : TR3D sunucu ve dosya sayısı ve pro üyelik ve...

TR3D sunucu ve dosya sayısı ve pro üyelik ve...
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Sitenin hosting firması güvenlik için yeni versiyonlara geçiyor. Dolayısı ile benim de emektar sistemi yenileyip, PHP kodlarında yenileme yapmam gerek. Bu sebeple site 2-3 gün kapalı olabilir şaşırmayın.

Bunun yanında SSL eklemesi yapmam gerekiyor. Özellikle google: SSL yapın diye bağırıp duruyor. Bu işlem emek gerektirdği kadar biraz da para gerektiriyor. Sitenin minik reklamları kendine yetiyor ama pahalı VPS sunucu için yetmez.

Sitede o kadar çok dosya birikmiş ki

Galeri: 46.210 JPG dosyası
Dersler: 5.841 Dosya
Forum: 8.837 dosya
Avatar: 1.373

smiley 7

Özellikle avatar sayısı ilgi çekici, sistemdeki default gif dosyaları hariç 1373 tane Gif,Png veya Jpg eklenmiş.

Siteyi daha pahalı bir sunucuya taşıdıktan sonra mobil uygulama filan düşünüyorum ama bir noktadan sonra Pro üyelik fikrini gündeme getirmem gerekiyor. Belki de siteye bir yıl boyunca hiç girmeyenlerin galeri dosyalarını silmek de çözüm olabilir. bir yıl yani, az değil.

Yorulmadım ama bir dönem hasta oldum, sol göz gitti filan... Yaşlanıyorum artık, kabul etmem gerek, Eski necmi değilim, dünya da eskisi gibi değil. Herşey mobil olmuş. Artık insanlar forum sitesi açmadığı gibi geride pek forum denecek site de kalmadı.

Gitmedim, Buradayım. mobil oyun yapıyorum.kısacık skeç film projesine oyuncu bulamadım, ısrarla arıyorum... bakacaz...

smiley 46


Game maker
2017-12-02 22:16:24 Edit:2017-12-02 22:17:54
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Yalnız savaşmak zordur hocam.
limitVolkan ÇalışkanAvatar

Bu ülkede 3D programları ile uğraşan herkesin yıllardır öyle ya da böyle yolunun düştüğü bir yer burası. Ticari olmayan, sadece fayda gözeten her işte olduğu gibi, anladığım kadarıyla burası da ekonomik olarak sadece kendini ayakta tutacak kadar güçlü. Biz de bunu kendi iş yerimiz için dönem dönem yaşıyoruz. Faydalı olmaya çalışmak, hele de Türkiye`de, çok zor.

Fakat galeri fotograflarının silinmesi fikri gibi, bir şeylerden eksilterek, bir şeylerin çözülebileceğine inanmıyorum. Ki bence galeri fotografları ne kadar çöp gibi de olsa bir sitenin zenginliğidir, geçmişidir, kökleridir. Sanırım 2006 yılında, bu aylarda üye olmuştum TR3D`ye. O dönem birkaç render ve ders eklemiştim heyecanla. Her ne kadar sonra bunlar silinmiş olsa da, şimdi onları tekrar görebilmek güzel olurdu. Neyse.

İnternet dünyasında para kazanmanın binlerce yolu var. Ben dürüst olmak gerekirse para kazandıracak çok fikir bulabilirim ama bunlarla para kazanmayı beceremem yıllardır, ben sadece üretmeyi bilirim çünkü. Fakat para kazanmayı başarabilecek birçok kişi olduğuna inanıyorum bu forumda. Elbet güzel fikirler verecektir birileri, birlikte güzel şeyler olacaktır. Mesela YouTube kanalı açılabilir, bazı üyeler bir şeyler hazırlayabilir sürekli. Mesela ben kendi kanalım için hazırladığım Fusion360 videolarını bu kanalda da paylaşabilirim, ya da ayrıca videolar hazırlayabilirim. Ya da paket ürün satışına tekrar ağırlık verilebilir vs.

Yalnız savaşmak zorunda değilsin Necmi hocam. Bu forum daha uzun yıllar insanların uğrak yeri olarak kalmalı; tüm sıcaklığı ve doğallığı ile.

Saygılar.


Revo Endüstriyel Tasarım - CNC İmalat Çözümleri - Prototipleme https://www.youtube.com/channel/UCv9rVGrOM7W_QlhBrci0mig
2017-12-02 23:16:54 Edit:2017-12-02 23:18:04
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.revo.com.tr
{islemler}
Geçmiş olsun..Eskiden herşey daha
CanSenaydinCan ŞenaydınAvatar

Geçmiş olsun..Eskiden herşey daha güzeldi..


......Yaratıcılık,ayrıcalıktır...... behance.net/cansenaydin
2017-12-03 08:33:41
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.behance.net/cansenaydin
{islemler}
Gerçekten eskiden çok daha
POWERD3D

Gerçekten eskiden çok daha güzeldi her şey. Ama buraları ayakta tutmak lazım. Her kapanan site veya her kaybolan platform bizi bir adım geri götürüyor.
2000 li yıllarda bizim sektör çok daha canlı ve çok daha verimliydi. Hem CG sektörü hem de diğer teknoloji sektörleri bilinçli gelişiyordu, her yerde insanlar görebiliyordunuz.

Ama şu anda terk edilmiş bir görünüme girdi her yer. Siteler kapandı, forumlar gitti, kalite unsurları değişti ve sanatçı denilecek insan sayısı çok azaldı.
Mesela benim hatırladığım bir sürü platform kapandı gitti.

Biz de ki en büyük sıkıntı sektörleşme ve profesyonelleşme problemleri.
Marka değerlerimiz yok bizim. Evermotion, cg-axis, Gnomon gibi markalarımız olmadığı için darma duman oluyoruz her konuda.

Maddi olarak destek oluruz Necmi bey, ne kadar eksisi gibi sık ziyaret etmesekte bu site hepimizin. En azından ben öyle düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun bu arada...

Kolay gelsin.


2017-12-03 13:12:39 Edit:2017-12-03 13:19:42
  • Offline
{islemler}
güzellik
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Eskisi gibi olmaz ama şimdikinden daha iyi olma ihtimalini düşünüyorum. smiley 35 öyleyse varım.


Game maker
2017-12-03 19:16:51
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Bence bir sene boyunca
TPRKtoprak tunçAvatar

Bence bir sene boyunca aktif olmayan kisilerin galerisi sikinme fikri mantikli boylece sitede rahatlar birde butun 3d programlarinin en azindan bir cogunun ayri ayri kendi icerisinde de yardim penceresi acilma fikride uygulanabilir.(render,bodypaint,sculpting,modelleme vs).Bu arada sitenizi cok seviyorum bircok yardim aldim başim ne zaman sikissa arkadaslarda yardim ettiler.iyi ki varsiniz.


ANİMASYON
2017-12-04 02:49:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Pro üyelik konusu pek
kajaxatakan şıkoğluAvatar

Pro üyelik konusu pek verimli olmaz bence. Galeriden dosya silmek mantıklı, daha da mantıklı olanı bence; kullanıcıları reklam butonlarına tıklamaya zorlamak... ayı gibi pop-up açılsın her yerde reklama tıklamadan girilemesin foruma. bunu bir düşün derim..


vefasız hedef kitle
2017-12-04 08:31:43
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
paylaşmak güzeldir
hasan3dhasandAvatar

çoğu site kapanıyor bu nedenle umarım güzelbir çözüm bulabiliriz


paylaşmak güzeldir
2017-12-04 09:26:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
2006 dan beri bu
halkaFurkan YILMAZ

2006 dan beri bu siteye giriyorum ben 11 yıl olmuş :D ama pro üyelik tutacağını hiç sanmıyorum daha etkili fikirler lazım. eski galeri dosyalarını silmek de çözüm değil.


www.furkanyz.com
2017-12-05 07:30:30
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}
Sitenin arayüzü yenilense ve
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

Sitenin arayüzü yenilense ve yapılan yenilik ardından sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapılsa. Site eski haline döner. Belli bir sistem ve düzenleme gelmeli. TR3d ilkdir. Tekdir. Umarım güzel devam eder.


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2017-12-05 18:11:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !