TR3D Hakkında : Sistem Önerileri

Düzeltme Önerileri -Öncelikle
GalagoÖzcan ŞENGÜNAvatar

Düzeltme Önerileri

-Öncelikle üye girişi yapıldığında ana sayfaya yönlendirme eklense çok iyi olur.

-Bir konuya cevap yazdığımızda, sayfayı yenileyince cevabı tekrar ekliyor. Aynı cevabı tekrar tekrar yazmış gibi oluyor. Buna da bir çözüm bulunsa çok iyi olacak.

Yenilik Önerileri

-Bir çok arkadaşında dediği gibi yeni eklenen çalışmalarda düzenleme yapılabilir. Benim önerim, en sağa bir panel açıp orada alt alta listelenebilir(evermotion`daki gibi). Böylece ana sayfa daha çekici olur.

-Haftalık yarışmalar düzenlenebilir(en iyi modelleme, en iyi render gibi). Sonucunda kazanan arkadaş simgesel ödül alabilir ve çalışmayı nasıl yaptığı konusunda bilgilendirme yapması istenir. Böylece diğer arkadaşlarda eksiklerini görmüş olur.

-Grafikle ilgili haberler bölümü konulabilir. Böylece hem yazılımsal, hem de donanımsal gelişmeleri yakından takip etmiş oluruz.

-3D Wallpaper, 3D Sinema film, online oyunlar, İlham Perisi, Video ve müzik bölümleri tek çatı altında toplanabilir. Bu bölümde sadece yeni eklenenler gözükür(3dtotal`deki gibi).Hem böylece ana sayfada yeni bölümler için yer açabiliriz.

-Sitenin logosu için de bir yenilik gerekiyor aslında. Biraz parlaklık verilip 3 boyutlu hale getirilirse zamana ayak uydurmuş olur. Şuanki hali seksenlerden kalma gibi :) Üzerinde bir oduncu gömleği kaplaması eksik :)) Ayrıca boyutu biraz daha büyütülebilir.

-Yeni üye olanlar, 10-30 gün gibi bir zaman geçmeden konu açamasın.Hatta cevapta yazamasın. En azından bu şekilde siteyi biraz daha tanımış olur ve öyle abuk subuk konuların açılmasının biraz daha önüne geçilmiş olur. Hatta bu sayede fake hesap olayının da önüne geçilmiş olur.

-Sitede huzursuzluk yapan üyelere uzaklaştırma cezası verilebilir. Olurda sizi eleştirmek için yeni üyelik açmaya kalkarsa, bir önceki öneriden dolayı bu atılımı işe yaramaz ;)

-Yeni üye olanlar için isim zorunluluğu getirilebilir. Bunu denetlemek için de onaylama sistemi uygulanabilir. İsim bilgisi olmayan üyelikleri onaylamazsınız.

Kolay Gelsin :)


"İnandıkları gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar." Hz.Ömer
2013-03-20 23:44:23 Edit:2013-03-20 23:46:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Öncelikle saygılarımı sunuyorum...
m@cker_54Metin KandemirAvatar

Öncelikle saygılarımı sunuyorum... Anasayfa daha sade menülere daha kolay ulaşılabilir tasarlanabilir. Sitede ufak çaplı yarışmalar düzenlemek gibi etkinlikler ile üyeleri siteden soğutmamak adına hareketlerde bulunabilir. Yönetimle iletişime geçilebilmeli (daha önce de Necmi Hocam`a sormuştum cevapsız kalmıştı). Üyelerin kendi ziyaretçi defterleri, blog sayfası gibi içerikleri olabilir.

Saygılarımla - Metin Kandemir
logo tasarımılogologo tasarımkurumsal imaj ve kurumsal kimlik hizmetleri  


Bir şeye çok bakarsan onu görmeye başlarsın... (M@cker Excalibur) logo tasarımı, logo, logo tasarım - http://www.logosepeti.net/
2013-03-21 00:06:50 Edit:2014-07-08 18:57:05
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.facebook.com/metin.kandemir54/media_set?set=a.62996107528.63437.782782528&type=3
{islemler}
Mobil platformlara da el
cizgicizgiGökhan GülerAvatar

Mobil platformlara da el atmak lazım


http://www.cizgicizgi.com
2013-03-21 12:22:57
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.cizgicizgi.com
{islemler}
Ukalalıkolarak algılanmayacağını yanlızca iyi
OnTEC2Onur UNLUAvatar

Ukalalıkolarak algılanmayacağını yanlızca iyi niyetli öneriler olarak fikirlerimi aklıma geldiği ya da düşündüğüm gibi yazıyorum ...

1. editör default metün editörü bulundurmalı isteğe bağlı açmaya gerek yok link koymak için yazdığın herşeyi tekrar editlemek gibi bir durum çıkarabiliyor.

2. Login yapısından bir yanlışlık var beni hatırla yani cookie zaman sınırlamasına tabi olmamalı yada 1 aylık filan olmalı her girişte tekrar gir çık zor oluyor ayrıca cookie mantığındaki sanırım bir hatadan dolayı login olup sayfa açınca refresh yapmadığınızda login değilmişsinizi gibi görülüyor ki benim bunu kavraypı foruma mesaj yazabilmem bile zamanımı aldı :)

3. takip edilen bölümler yanızca site üzerinden yürüyeceğine email fonsiyonu olmalı.

4. forum ve site gerekiyorsa birbirinden ayrılmalı ve Gökhan beyin dediği gibi mobil entegrasyonu düzgün olmalı. Cep telefonunfa forumun son mesajlar bölümü (opera mobile) gelmiyor.

5. normal forum platformları gibi cevap (quote) fonsiyonu olmalı ki kim kime ne cevap veriyor hızlı konularda algılanabilsin.

6. Özel mesaj geldiğinde de mail fonsiyonu olsun ki birisi birşey soruyor o an acil belki o kişi için, ancak mesaj attığı kişi görürse müsait ise online olabilir ki sayfadaki inter aktiviteyi arttıracaktır bu.

7. artık tüm grafikerlerin 1920x 1080 çözünürlük altı kullanmadığı bir dönemde sayfanın çözünürlüğü  ufak bence...

8.koyu renkler yerine tasarımda açık renklere göneline bilinir bir çoğumuzun grafiker olduğu bir platformda insanın içi kararıyor yahu..smiley 1

şimdilik bu kadar aklıma gelenler 

Yukarıda ki önerilerde gördüğü yeni üyelerin mesaj yazamaması işi doğru değil gelen kişi işi çok iyi bilen biriside olabilir hiç bilmeyen biri de olabilir bilmeyen bir arkadaşa sen önce forumu tanı sonra soru sor demek forum mantığında yanlış sonra kendimiz çalar kendimiz oynarız. şikayet et süreci düzgün işlerse sorun olmaz diye düşünüyorum.

 


İnsanların ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. ontec.blogspot.com
2013-03-21 15:28:41 Edit:2013-03-21 15:31:19
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ounlu.net
{islemler}
Onur Bey bir grafik
m@cker_54Metin KandemirAvatar

Onur Bey merhabalar; bir grafik tasarımcı olarak renk teklifinize katılmıyorum. Çok açık olursa göz yorar; tam koyu olursa içimiz kararır; dediğiniz gibi. Yalnız sitenin şu an ki füme renkleri (gri tonları) gayet güzel ve göz yormamaktadır. Tabi bu noktada site içine kullanıcı isteğine göre tema seçimi özelliği (modülü) olursa süpper olur ki; isteyen yazı puntolarını büyütebilir, renk tonları ile oynayabilir ve bu ayarlar sadece o üyenin hesabına entegre edilir (Kişiye göre tema seçimi). Şahsım adına söylüyorum; Zaman zaman uzun yazıları karınca gibi olduğundan okumama isteği geliyor içime... Saygılarımla...

Saygılarımla - Metin Kandemir
logo tasarımılogologo tasarımkurumsal imaj ve kurumsal kimlik hizmetleri  


Bir şeye çok bakarsan onu görmeye başlarsın... (M@cker Excalibur) logo tasarımı, logo, logo tasarım - http://www.logosepeti.net/
2013-03-21 21:57:42 Edit:2014-07-08 18:57:24
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.facebook.com/metin.kandemir54/media_set?set=a.62996107528.63437.782782528&type=3
{islemler}
Necmi Hoca
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Ne yapar ne eder bilmem ama Tek bildiğim arayüz renkleri çok çokda güzel
sadece en üstteki siyah arka plan az açılabilir belki

Birkaç sefer prof üyeler yorum yapsın denildi.Ben siteye kendimi üye yaptırdığımda (Becerememiştim kendimi kaydettirmeyi dayımın oğlukendi evinden yapmıştı O kasıntı linkide o yazmış (Sahinbey) değişmediği içinde öyle kaldı) Yalnız proğramlara değil bilgisayarada fransızdım.Şimdide gerci fransız sayılırım.Ama o Profların çalışmalarında gördüğüm bihassa ahşap konularındaki hataları hiç yazmadım Yorum yapan ustalarda bunlara genelde değinmediler.

prof üyeler yorum yapsın.????? peh peh peh


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2013-03-21 22:22:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Öncelikle yazdıklarımın bunca güzel
Problem

Öncelikle yazdıklarımın bunca güzel öneri arasında kaynamamasını dilerim, benim yazacaklarım öncelikle öneri veren üyelere, çünkü 2005 yılından bu yana tr3d nin geçirdiği her türlü değişimin içinde oldum ve yönetici sıfatı ile içindeyim, uygulanan her türlü sistem mutlaka ne kadar iyi olursa olsun eleştiri aldı. Bundan sonra yapılacak olanlar da mutlaka eleştirilecek fakat üzerinde durmak istediğim bir kaç konu var:
Bir çok üye sohbet sayfasının tekrar açılmasını istemiş elbette iyi fikir fakat sohbet sayfasının aktif olduğu süre boyunca ilk açıldığı dönemdeki 20-30 kişilik gruplar dışında en fazla 2-4 kişinin aktif olduğu görüldü, Emre Şan gibi piyasada tecrübeli ve hoş sohbet bir kişi tüm işinin içinde çokca zaman verip uzun süreli aktif olduğu halde sohbet sayfasına ne zaman girsem3-5 kişi ya da bazen tamamen boş gördüm, üstelik buranın kalabalık olduğu dönemde de sürekli mesaisini buraya ayırabilecek birinin ya da birilerinin olması şart.
Diğer bir öneri dersler ve diğer kazanımlar bölümleri, sitemiz bu konuda oldukça iyi bir arşive sahipti, bu arşivi oluşturan kişiler de tamamen üyelerdir, eğer üyeler sitede yayınlanacak düzeyde iyi dersler hazırlarsa tabii ki bunlara yer olacaktır, hiç bir şekilde katkıda bulunmadan sürekli olarak talep etmek çok etik bir davranış değil diye düşünüyorum.
Sitenin arayüzü ile ilgili bir çok kez biz de teklif bildirdik, sitenin genel teması ve forum tamamen farklı olması gerektiği, portal kısmı ve forum kısmının ayrılması çok daha iyi olacaktır defalarca konuşuldu bu, fakat sitenin portal kısmındaki içerik için mesai harcayacak , ana sayfayı günlük ya da haftalık dergi gibi işleyecek bu işe mesai aktaracak kişiler lazım diye düşünüyorum.
Bence en önemlisi sitede her üyenin bu sitenin içeriğine uygun kişiliği ile yani tasarımcı ise tasarımcı , mimar ise mimar vs. açıkçası hiç bir üyenin dünyevi inancı pek umrumda değil fakat bunu ben dahil her üyenin gözüne sokmaya çalışan kişiler gördüğüm zaman açıkçası yaptığı işin falan pek değeri kalmıyor gözümde, neye inanırsan inan , neyi düşünürsen düşün ama benim ya da başka üyelerin gözüne sokma bunu, ha çalışman tasarımınla istediğin kadar konuş ama başka bir şey ne beni ne başka üyeyi ilgilendirmiyor, bazı şeyleri kendi içinde yaşa, bu günün şartlarında böyle olması gerekli bence.
Her türlü çalışmanın olumsuz da olsa eleştirilmesi gerekiyor, açıkçası çok kötü bir işe bile iyi olmuş denilmesi sizin gelişiminizi cidden yavaşlatıyor, olumsuz eleştiri ise size tam tersine gerçekten verdiği hırs ile level atlatabilir, fakat bizde her eleştiriyi insanlar direkt kişiliğine algılıyor, ya da eleştiren ile kendini kıyaslıyor , yeri geldiği zaman 14 yaşındaki çok amatör bir gencin bakış açısı sizi kırmamak için eleştirisini yuvarlayan bir profesyonelden daha yapıcı olabilir, bizim atladığımız önemli bir nokta bu.
Umarım eninde sonunda herkesin memnun kalacağı bir yapıya kavuşuruz.


2013-03-22 01:20:06 Edit:2013-03-22 01:20:39
  • Offline
{islemler}
Benim için öncelik renk,
erdenekinerden ekinAvatar

Benim için öncelik renk, ton gibi şeyler değil. İçeriğin ve bu içeriği kullanmanın stabilitesi. Yıllardır burayı kullanan biri olarak tasarım beni hiç rahatsız etmedi. Birde şöyle düşünmek gerekiyor arkadaşlar. Necmi bunların hangisiyle ilgilensin?? ben gri severim, ahmet kırmızı sever, mehmet siyah sever.. Bunun bir sonu yok. Öncelikle ana sayfa düzeni değişmeli.. Konulan her proje ana sayfada çıkmamalı..Bu işe yeni başlamış arkadaşların çizimleri bazen hakikaten feciat olabiliyor :) o yüzdende işini iyi yapan bir kişinin çalışmasıyla yan yana durması bazen rahatsız edebiliyor. Bence en önemli kusur bu. Diğer şeyler herkesin yorumuna göre düzenlenebilir ama çok da rahatsız edici bir şey görmüyorum açıkcası. Belki Metin in dediği gibi kişiye göre tema özelliği eklenebilir ama mevzunun zorluğu ya da kolaylığı hakkında hiç bir fikrim yok :)

Hepinize selamlar..


Bir kaç sahte yüz.. Ne desem boş ve çabalamak imkansız.. Yoruldum.. Susmalıyım..
2013-03-22 09:39:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Üyelerin galerilerine light box
m@cker_54Metin KandemirAvatar

Üyelerin galerilerine light box özelliği eklenebilir. Her seferinde tek tek yeni sekmede açmaktan yoruldum yaw :/ 

Saygılarımla - Metin Kandemir
logo tasarımılogologo tasarımkurumsal imaj ve kurumsal kimlik hizmetleri  


Bir şeye çok bakarsan onu görmeye başlarsın... (M@cker Excalibur) logo tasarımı, logo, logo tasarım - http://www.logosepeti.net/
2013-03-22 10:14:41 Edit:2014-07-08 18:58:09
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.facebook.com/metin.kandemir54/media_set?set=a.62996107528.63437.782782528&type=3
{islemler}
Ana sayfada sergilenen çalışmalar
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

Ana sayfada sergilenen çalışmalar üyeler tarafından en çok beğenilenler olmalı ki her yüklenen çalışma bir öncesinden daha iyi olsun ( daha iyisi yapılmaya çalışılsın) böylece ana sayfaya girince çalışmalar hayranlıkla izlenebilir.

Her hafta en çok beğenilen çalışma editörün seçimi bölümünde yada ayrı bir bölümde en çok beğenilen diye sergilenebilir.

Site arayüzünden bir şikayetim yok alıştım zaten

Sohbet odası olursa iyi olur şahsen her gün sohbet odasında bulunurum ki zaten pazar günleri hariç her gün aktifim.

Birde sadece Emre ŞAN değil Serkan ÇELİK de aktif görünmüyor ara sıra bazı yorumlarını görüyorum
Site yenilendikten sonra bir çok usta arkadaşlar daha az sıklıkta aktif olmaya başladılar yada hiç aktif ol(a)madılar.


www.yunusdayfun.com
2013-03-22 11:09:11
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.yunusdayfun.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !