TR3D Hakkında : Galeri ? Acilen

drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

acemilerle ustaları ayırmak iyi bir başlangıç olacaktır sanırım


Game maker
2011-07-05 22:35:20
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
POWERD3D

Galeride çöplük gibi biriken kalitesiz işlerden şikayetçiyim.

Puanlamadan yana değilim, bu saçma bir sistem.

kalite olarak önde olan her iş kendini gösterir ve bu çalışmaların galeriye alınmasından yanayım.

Üyenin avatarının altında puan, galerideki resim sayısı gibi bilgiler bence gereksiz. Sadece isim, iletişim bilgilerim belki birde yıldız sistemi olabilir o kadar yeterli bence.

Ben her zaman sade, hızlı ve seçici bir sistemden yanayın. Yoksa bu sitenin galerisi çöplükten öteye gidemez.

Kolay gelsin.


2011-07-06 17:34:36
  • Offline
{islemler}
Galeri sistemi hakkında
aylmzabdullah yılmazAvatar

Galeride oy kullanırken ya herkesin kullandığı oy eşit değerde sayılmalı yada kişilerin seviyesine göre (kişi adının altındaki yıldız sayısının bir fazlası) + yada - değerde oy verilmiş olmalı. Bunun bir handikapı şu; 5 yıldızlı biri kendi işlerine göre baktığında bir çok işi beğenmeyecek ve bu yeni başlamış bir kişi için -5 -6 puan olarak yansıdığında kişinin hevesini kıracaktır.
Bu nedenle bence herkesin oyu eşit sayılmalı. Ustaların tecrübesini yok saymak değil bu. Dağdaki çobanın oyu ile profesörün oyu aynı değerde ise gurur yapacak bir şey yok.
Sadece yöneticilerin oyları +2 yada -2 olmalı.

Galeriye eklenen resimler için yoruma açık ve kapalı seçeği çok iyi olur. Puan vermek için yorum yapma şartı olursa yoruma kapalı olan çalışmalar oylamaya girmez ve negatif yorumları da görmez. Çalışmayı sadece kendi için eklemiş olur ve bunu başta kabullenmiş olur, sonrada itiraz etme şansı kalmaz.

Galeri sistemi diğer arkadaşlarında dediği gibi ocak ayının, şubat ayının gibi bölümlenmiş aylık hit dosyalar ve 2010 un 2011 in ve tüm zamanların en iyi renderleri şeklinde bölümlenebilir. Buradaki sıkıntıda şu olacaktır, geçmiş aylardaki bir çalışmaya sonradan oy kullanıldığında oluşmuş olan sıralama değişecektir. Bu değişimi yansıtmak sıkıntı olabilir. Bunun yerine eski kullandığınız sistemi kullanmanız daha mantıklı olacak.

Kişisel galeri için önerimde şu;
Galeri bir cv şeklinde olmalı, kişisel bilgiler gizlenip açılabilmeli. Bunun avantajı eğer bir kullanıcı bir iş başvurusu yapacaksa site üzerinden mail yoluyla kendi cv sini bir kişiye veye kuruluşa gönderebilmeli. Bu sitenin reklamı açısından da büyük bir avantaj olur.


Bildiklerimiz kadar bilgili, bilmediklerimiz kadar cahiliz. //aylmz
2011-07-07 18:37:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
zoomtoraziz çelikAvatar

Oncelikle sitenin yeni yuzu tum 3d sevenlere hayırlı olsun..
Uzun zamandan beri sitenin takipcisi bi uye olarak fikirlerimi soyleyeyim..

Galeriyi en basta kendi calısmalarımı sergilemek ve eksikliklerimi yada yeni fikirleri tartısabilmek icin ve yapılan kaliteli isleri takip edebilmek icin kullanıyorum.

Genelde oylama sistemi ile ilgili elestiriler farklı goruslu, benim gorusumde oylama sisteminin kalkması..
Site uyelerinin neredeyse tamamının, kalitesinde ve yaptıgı elestirilerde sozune, gorusune itibar ettigi belli baslı kisiler mevcut.
Bunlarla beraber site yonetimininde icinde bulundugu bir juri olusturulmalı ve herkesin bu juriye saygı gostermesi saglanmalıdır.
(jurinin adaletine sahsen guvenmekle beraber kabullenmeyenlerin siteden uzaklastırılmasına uye kaybı yerine sitenin kalite artısı olarak bakılmasını oneririm.)

Gönderilen calısmalar arasında haftanın ve ayın en iyi calısması olarak secilmesi olayına bende katılıyorum.
Bu sayede icten ice bir cekisme yaratılıp sitede canlı bir heyecan ortamı saglanabilir..

Not: Son zamanlardaki galeri, oylama, yorum vs. lerin iyice suyu cıkmıstı ve site sıkıcılasmıstı..Umarım eskisinden çok daha iyi hale gelir..


:)(
2011-07-07 20:23:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
legolastDemo

Bence sistemlerin pek bi suçu yok suçun çoğu biz insan oğlunda.
Bir çok sitenin galerisi farklı sistemler kullanıyor bana göre çoğuda iyi işleve sahip sistemler ama nedense bi çok kişi memnun değil.

Memnuniyetsizliğin sebebinide hepimiz çok iyi biliyoruz da söylemeye çekiniyoruz.
Şunu samimi olarak söylüyorum şu an hali hazırdaki sistemlerde buna tr3d nin önceki sistemide dahil adam akıllı emek verilerek yapılmış çalışmalar hak ettiği yeri buluyor(du). haa istisnalar yokmuydu vardı bizim meselemizde burda başlıyor zaten bu istisnaları nasıl en aza indirebiliriz meselesi ama şunuda söyleyeyim hangi sistem olursa olsun bu istisnalar hep olacaktır çünkü biz insanlar bazen kıskanç olabiliyoruz hazımsızlık çekebiliyoruz zaten çok iyi bi çalışmaya çuvalla eksi veriliyorsa bunun başka bir izahıda olamaz varsa izah ederim diyen buyursun desin sistem yanlış diye. cancağazım sistem iyide zihniyet bozuk bunu nasıl engellesek acaba ?


2011-07-07 21:21:45
  • Offline
{islemler}
ArkondeRAlper SözenAvatar

İzninizle benim de birkaç yorumum olacak.

Türkiye´de 3D ile ilgilenen pro. ya da amatör, hemen hemen herkesin takip ettiği bir site burası. Ben yanlış hatırlamıyorsam ya 2005 ya 2006 da üye olmuştum. İlk defa galeri de bir çalışmam çıkana kadar kaç iş yapmıştım bilmiyorum. Ama bildiğim şey, gerçekten iyi bir çalışmanın öyle ya da böyle oraya çıktığıydı. Belki tanıdığın bir kişiye jest yapmak için çok beğenmesen bile puan verirsin ama güzel bir iş gördüğünde arkadaşımın işi galeriden düşmesin diye puan vermekten çekinmezsin diye düşünüyorum. Dolayısıyla puanlama bence güzel bir sistem. Yoruma puan verilebilmesi de iyi olabilir. Böylece sırf inatlaşmadan doğan gereksiz yorumlar tartışmalara mahal vermeden kendini belli eder.

Yorumların isteğe bağlı olarak kapatılabilmesi ve yorum yapmadan puan verilememesi güzel eklemeler olabilir. Galeriye çıkamayan işler için "yeni işler" bölümü de çok güzeldi. Bu sayede birçok kişinin yaptığı yeni işleri görme, ve galeriye çıkamayan bir çok işe de yapıcı olabildiğimi umduğum yorumlar yapma fırsatı buldum ben. Bu bölümün biraz daha üzerine gidilebilir diye düşünüyorum. Yeni işler bölümü 5-10 resimle sınırlı kalmayıp isteğe göre açılan bir listeyle 20-30 resime kadar genişletilebilmeli.

Ustalarla acemiler ve ikisinin arasında olanlar, hepimiz aynı piyasada çalışıyoruz, aynı programları kullanıyoruz... Puanlamada ayrımcılığa gerek yok bence. Sistemin matematiğinden çok haberim olmasa da deneyimli birinin oy verirken katsayısı yeni başlayan birine göre 1,2 den fazla olmamalı. O da daha fazla olacaksa. Sonuçta br kişiye senin yorumun değersiz demek doğru değil bence. Nihayetinde oraya hak etmeden çıkan bir çalışma varsa gerçekten hakeden bir çalışma geldiğinde onun baskısı altında kalıp anasayfadan düşecektir.

Bir diğer önerim de galerinin aynı zamanda portfolyo sayfası formatına da sahip olması. Kişi bilgilerinin özet olarak galeride olması güzel fikir. Ayrıca bir işe ait tek bir resim girip de ek resimleri yorum bölümüne eklemektense her işi bir başlık gibi düşünüp bir ana resim artı 4-5 kadar da alt resim ekleme imkanı sunulabilir. Misal bir villa renderının 5-6 farklı açısı eklendiğinde yorumları görebilmek için uzun süre scroll yapmak zorunda kalıyorduk. Bu şekilde Hepsini tepede bir thumbnail listesi olarak görebilir, istediğimizi de açıp bakabiliriz.

Not: Eskiden çok sayfalı konularda sayfanın alt tarafında da sayfa butonları vardı. Onlar geri gelse ne güzel olmaz mıydı? :)


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-07-08 13:52:20 Edit:2011-07-08 13:53:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
drummerMurat AydınAvatar

Tekrardan selamlar

yapilan yorum ve fikirlerden sonra ek olarak belitmek istedigim bir kac gorusum var izninizle oncelikli olarak oylama sistemi konusunda cogu arkadasimin sikintisi var benim sahsi gorusum sudur herkez oylama yapsin ama ben secici bir jurinin olamasindan yanayim cunku yapilan isin kalitesi, kullanilan teknikler, calismanin zorlugu ve daha bir cok detayi bu islerde daha az tecrubeli arkadaslarimiz tarafindan algilanamiyabilir bu yuzden verilen eksi ve ya arti puanlamada bir haksizlik soz konusu olur diye dusunuyorum. Cozum onerisi olarak soyle bir uygulama olabilir Anasayfada iki farkli galeri olur bu galerilerden ilki hem genel oylama hemde jurinin agirlikli oylamasiyla olusan galeridir bu galeride haftanin calismasi ayin calismasi gibi kaliteli isler olur. ve her arkadasim burada bir calismasini gormek icin daha fazla efor sarf eder. ikinci galeri ise eski galeri sisteminde isleyebilir. ufak degisikliklerle mesela arti puanlama yoruma acik iken eksi puanlamada yorum mecburiyeti getirilebilir.

Bunlara ek olarak juri konusunda sabit kisilerin disinda soyle bir secme sistemide olabilir. her ay sonunda en cok puan toplamis arkadaslarim juri grubuna dahil olabilirler buda ekstradan daha guzel isler cikarmak icin bir itici guc olur diye dusunuyorum.

Saygilar sevgiler...


Mr. Rendersson
2011-07-09 01:47:52
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
galeri
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Sorunları yazayım. eleştirilere göre şekillendiririz.

* JURİ: Juri olması ters tepki alıyor. bizim içeride yaşadığımız sorun ise jürinin yavaş çalışması sebebi ile gecikmeler olmasıydı.

* PUAN: puanlama sabote ediliyor. özellikle birbirini tanıyanlar direkt (+) verip yükselen diğerlerine (-) vererek dengeyi bozuyor. belki facebook gibi sadece (+) verme yapabiliriz.

* Galeriye girmek gibi bir derdi olmayan, özellikle kişisel portfolyo yapmak isteyenler arada kaynıyor. çoğunluğun derdi iş aramak olduğu için sanırım bu özelliği öne çeksek iyi olur.

* Mimari çalışmalar galerinin %90 ını oluştururken diğer resimlerle kapışmaları haksız ve dengesiz oluyor. En basit organik bir model ile süper bir mimari çalışma yarışamıyor. organik hep kazanıyor. çünkü eski üyeler mimari çalışmadan bıktı. yeniler ise organik çizemeyecek kadar acemi.


* Yorum konusu ayrı sorun. Yorum yapması gereken uzmanlar mimari resimlere fazla bakmıyor. Çünkü yıllardır aynı tarz mimari resim geliyor. bu konuda biraz düşünemk lazım. bir uzmanı yorum yapmaya nasıl teşvik ederiz. ?


* Finansman: Sitenin yarışma ve diğer etkinlikleri için para gerekiyor. şu an üzerinde çalıştığım oyun sitesi fikri tutarsa başka fikre gerek kalmayacak ama yinede dershane ve kitap incelemeleri için para talep etmeyi düşünüyorum. buna gelecek aylarsa istanbulda bakacağız. özellikle site üzerinden donanım satışı konusuna değinmek lazım. bu konuda da uygun bir firma bulursam siteye daha fazla bütçe çıkarabiliriz.


Game maker
2011-07-11 21:16:00
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Sadece 20 kişi görüş belirttiğine göre buradaki yorumlara göre yenileme yapacağım.

diğerleri: iş bittikten sonra şikayet etmeye çalışmasın.


Game maker
2011-07-12 13:40:25
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Yetim
my mındHüseyin SaldıranAvatar

Necmi Hocam aç artık galeriyi Yetim kaldık yahuuuuu ;)Bu arada İstanbul Hayırlı olsun.


2011-07-13 04:17:07 Edit:2011-07-13 04:19:23
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.instagram.com/be4designs/
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !