TR3D Hakkında : Anasayfa Hakkında

Anasayfa Hakkında
çağatay köroğlu

Anasayfaki çalışmaların çoğu kalabalık yapmaktan başka işe yaramıyor. Daha önceki sistemde kalite çok iyiydi. Şu gerek anasayfanın düzeni gerek anasayfada çıkan çalışmalar olsun 7-8 sene öncesinin tr3d sini andırıyor.

Umarım bu konuda bir çalışma vardır.


2011-08-12 01:26:12
  • Offline
{islemler}
çalışma ?
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

şimdilik herhangi bir çalışma yok Çağatay. böyle iyi. insanlara çalışmalarını paylaşma imkanı veriyoruz. Aylık ve yıllık "En iyiler" seçimi daha sonra yapılacak.

belki sen de çalışmalarını gönderip kaliteyi yükseltirsin.


Game maker
2011-08-12 01:42:07
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Bu ortamda kimse kaliteyi
çağatay köroğlu

Bu ortamda kimse kaliteyi yükseltemez. Diğerleri gibi kötü bir çalışmanın ardında kaybolup gider. Keşke biraz daha objektif olunsa da sitenin içinde bulunduğu durum biraz düzelse. Ama onun yerine öneri getirenlere cevap verilmekle uğraşılıyor. Neyse anlaşılan üstadların yabancı sitelerde boy göstermesine sevinmekle yetinmeye devam edeceğiz. Eskiden yabancıların bile takip ettiği bir Türk 3d sitesi vardı deriz.


2011-08-12 01:46:51 Edit:2011-08-12 01:49:12
  • Offline
{islemler}
Kaliteyi yükseltmek imkansız diyorsun
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Kaliteyi yükseltmek imkansız diyorsun yani. o zaman stres yapmaya gerek yok.

smiley 22

mesajına nasıl başladığının farkındasındır umarım "...çalışmaların çoğu kalabalık yapmaktan başka işe yaramıyor..."  böyle başlayan bir mesaja ne dememi bekliyordun.Tamam hepsini silelim. şikayet etmek çok kolay. yardımcı olmak istiyorsan acaba neler yapılabilir konusundan bahsedebilirsin.

Önce istanbula taşınayım sonra toplantılar ile konuşup farklı projeler geliştireceğiz. kafamda birkaç fikir var ama insanların fikrini de almak herzaman iyidir. şimdilik uzmanları toplamak için erken. Önce çözmem gereken başka konular var.

3D sektörü olması gereken yerde değilse bunun sebebi biz değiliz. belki birşey yapamadığım için suçlanabilirim , ona da bahane bulurdum çünkü hareketin merkezinde değildim.  ama sektörü ileri taşıması gerekenler kaçıp saklanıyorsa, suçu bizde aramayın.

örnek verirsem, sanırım fikir verebilir:

www.cgbug.com
www.cgbundle.com
www.dersvar.com
www.pikselfx.com
www.hayalce.net
www.tiridinebandim.com
www.3dmanourfamily.com

Kaliteyi yükseltmesi gerekenler ve rekabeti arttıracaklar nereye gitti sizce ? esas sorulması gereken soru bu.


Game maker
2011-08-12 08:58:57
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
öncelikle site logosunun altında
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

öncelikle site logosunun altında yazan cümleye dikkat etmek lazım

" Türkiye`nin 3D grafik eğitim sitesi" bu bana göre ne demek konuyu bilen bilmeyen 3d hakkında birşeyler öğrenmek isteyen her kesin birşeyler paylaşabileceği bir ortam yanlış düşünüyor da olabilirim

işler kalitesiz demek o işi üreten kişi için bir hakarettir. bu şekilde söyleyene kadar bu işleri nasıl daha iyiye götürürüz noktasına bakmak lazım 3D den anladığı 3d max , mayada otomobil modellemekten 1 adım öteye gidememiş , başka program açıp kurcalamamış kişilerden olmaktansa göreceli olarak kalitesiz (yeni öğrenen birisi için kalite yoktur model vardır en azından benim için) işler yapıp kendimi geliştiririm daha iyi

galerideki işlerin kalitesini arttırmakmı istiyorsun 5 dakkikanı ayır ben olsam şurayı şöle modellerdim de insanlara yol göster onların sana saygısı artsın bir sonraki işinde senin söylediğini yapsın onu da eleştir ki insanlar daha kolay öğrensin

sitenin amacı eğitimse benim ve diğer kullanıcıların kalitesiz işlerimizi göreceksin ve bu işlere katlanacaksın eğer yok eğitim değil süper mega hiper ötesi işler yayınlansın diyorsanız biz gidelim


MODO, rhino
2011-08-12 09:42:12 Edit:2011-08-12 09:56:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yok bence arkadaşın amacı
ercan517

Yok bence arkadaşın amacı şu eskiden vardıya yıldız olayı. Yap çalışmanı topla mahalledeki arkadaşları begensinler. Sonra 7/24 ana sayfada çalışman dursun reklam yap. Bence söylemek istediği buydu ben öyle anladım ?


2011-08-12 14:23:51
  • Offline
{islemler}
benim fikrim; galeriyi tecrübeliler
pitposumSerdal ErtasAvatar

benim fikrim; galeriyi tecrübeliler ve acemiler gibi 2 kısma ayırmak olabilir.isimlere takılmasın kimse. uygun ne isim olursa. her iki gruba da yorum yazılabilsin. çalışmasını kim nerde paylaşmak isterse orda paylaşsın. uygun bölümde paylaşmazsa da gelecek ters eleştirilere hazırlıklı olur. açıkçası ben çalışmayı kişilerin bu işi ne kadar bildiklerini gözönüne alarak inceliyorum. böyle olunca anasayfada her tür örnek görmek mümkün olur gibi geliyor.
harcanmış emeği kimse küçümsememeli...


http://pitposum.deviantart.com/ www.serdalertas.com
2011-08-12 14:43:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
pitposum < belki "cgtalk
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

pitposum < belki "cgtalk selection" galerisi gibi bir ekleme olabilir. biraz üzerine kafa yorsak çözüm bulunur. yeterki herkes biraz olumlu yaklaşsın.


Game maker
2011-08-12 16:36:53
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
valla bana göre oradaki
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

valla bana göre oradaki resimler beğenme sayısına göre sıralanabilir ama illaki beğenen kişi yorum yapmış olmalı böylece çok iyi modellenen bir yapım aşamasındaki modelde oraya girebilir.


MODO, rhino
2011-08-12 16:42:58 Edit:2011-08-12 16:44:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
render
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

benim başka bir planım var. herkesin yaptığı yorum güzel ama bir ustanın yorum yapması paha biçilemez.

Usta diyince bazıları tepki verebilir. biz kısa donla gezerken Imagine ile resim çizen bir usta, yada cgtalk sitesinde seçilmiş çalışması olan bir ustayı kastediyorum. Eğer böyle önemli şahısların yorum yapmaya değer gördüğü bir iş olursa yanına birde puan skalası koyarak seçilmiş çalışma bölümünü üretebiliriz. Ana sayfada yer açmaya gerek yok,  tepede logonun sağı boş duruyor.

 


Game maker
2011-08-12 16:52:42
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !