TR3D Hakkında : 10 saniyelik film senaryoları

Sosyal sorunluluk
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Son başıma gelen olayla birlikte Adliyeden aldığım 5 broşür var, bunları derleyip "pilgrim vs world" filmindeki şekilde açıklayıcı yazılar ile esprili bir dille sunacağız. Gerektiği durumda önlüklü ve steteskop takan bir profesör konuyu anlatacak.


 

Senaryo 9 : Sosyal sorunluluk
Telif hakkı : Necmi Demirkeser


Soru : Kapınıza "yakalama emri" ile polis geldiğinde ne yaparsınız ?
Doğru: Avukatım gelene kadar susma hakkımı kullanıyorum, demeliyiz.
Yanlış: Ben masumum valla iki gözüm önüme aksın ekmekle musaf birleşip kafamı kırsın ki kimseyi dövmedim diyerek arkamıza bakmadan kaçmalıyız.

Soru : Mahkemede nasıl davranmalıyız ?
Doğru: Önünüzü ilikleyecek şekil takım elbise giyip konuşma zamanını avukata danışmalıyız.
Yanlış: Hakim beğ, ben masumum o kadına kötü birşey yapmadım, sadece bir kerecik oldu, inanmıyorsan çıkışta seninle de görüşürüz diyip gözünü korkutmalıyız.

Soru : Lokantada yemekten sinek çıktığında ne yaparsınız
Doğru: Garsona "yetkili kişiyi çağırır mısın" diye sorup, gelince kibarca konuşmalıyız.
Yanlış: Garsonun ağzını burnunu kırar ve o sineği yutturana kadar kafasını masaya vurup sonr amasayı devirip çıkmalıyız.


Soru: Kırmızı ışıkta korna çalanları ne yapmalıyız ?
Doğru: Daha yavaşve dikkatli gidip önümüze bakmalıyız, hız meraklısı olan sağdan soldan gidebilir.
Yanlış: Dikiz aynasından el hareketi yaptıktan sonra koltuğun altındaki levye'yi alıp aşağı inebiliriz.

Eklemleriniz bekliyoruz...


Game maker
2016-06-21 17:07:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
professoor
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Senaryo 10: Sevgili profesör
Telif hakkı: Necmi Demirkeser

Profesör önlüklü bir şahıs konuya uygun açıklamalar yaparak birçok konuda insanlara akıl verecek.

Örnek makale; 5 yıl önce yazmıştım ama biraz modifiye ederek kullanıma uygun hale geldi. Arada görseller ile komik video parçaları eklenecek.

 


Örnek 1: ZAYIFLAMAK

Zayıflamak herkesin isteğidir. özellikle yaşınız ilerledikçe bünyeniz kilo almaya başlar. çünkü genleriniz böyle kodlanmıştır.özellikle bayanların bünyesi göbek ve basen kısmından kilo almaya uygundur. Fakat doğamız böyle diye bunu kabullenmek zorunda değiliz. yaz günlerinde plajlarda boy göstermek için Haziran ayı geldikten sonra boşuna kendinizi yormayın. gelelim sonuç kısmına nedir bu zayıflamanın püf noktası.

fastfood

1- Kızartma ve pastalardan uzak dur : üzgünüm ama hem yağlı yiyecekler yiyip hemde zayıf olmayı bekleyemezsin. özellikle kızartmalardan gelen yağlar vücudunda direkt depolanır. O göbek incelecekse kızarmış yumurtayı, patatesi bırakacaksın. Makarna çok farklı mı sence ? Makarna isimli bir yemek olduğunu bile unutacaksın.

2- Hamburger, çizburger, kola, cips satılan AVM : Bu tip alışveriş merkezlerine sürekli yolun düşüyordur. hazır uğramışken "bir hamburger yiyelim, büyük boy pizza belki yetmez yanında tavuk kanadı da alalım" deme. Bu tip merkezlere hiç gitmemek veya yemek katına çıkmamak gerekir. Kazayla çıktın diyelim, o büyük boy tercihi yapmayacaksın.

3- Bol bol meyve ve sebze ye : meyve ve sebzede abartmamak şartıyla kendine daha cömert davranabilirsin. fakat kızartma konusunu kesinlikle atlamaman gerekiyor. kızartmanın üstüne meyve yemek iki kere hata olur.

4- Çikolata ve şeker yiyebilirsin: Fakat bu tip gıdalar tehlike barajında olduğu için abartmadan en küçük boy çikolatayı yemelisin. çikolaya yediğin için karşılığında ceza olarak yemekten eksiltmen gerekir. Sevgilin darıldı ise bir kova çikolata onu geri getirmediği gibi müstakbel adayları da kaçırır. Unutma 100 kilonun üzerinde bir kızı erkekler sevmez.

5- Yemek yerken saat tut: Birçok kişi farkında olmadan lokmaları tüm tüm yutar ve yemek süresi kısa olduğu için az yediğini zanneder. Eğer yemek süresi  10 dakikadan kısa sürüyorsa ve masada hiçbirşey kalmıyorsa suçluyu yakaladık demektir. yediğin lokmaların büyüklüğünü fark et, bir oturuşta kaç tabak yediğini algılamaya çalış. yediğin her kaşık yemeğin göbeiğinden aşağıya gitmeyeceğini ve orda depo olarak kalacağını düşün.

6- Masaya herşeyi getirme: özellikle ev hanımları vakit bol olduğu için türlü türlü yemeklerini ,salatasını, tatlısını yapar, elbette kendisine değil, akşam gelecek çocukları ve eşi için yapar. hazır yapmışken ucundan birazcık yemesin mi yani ? yemesin ! . masaya herşeyi koyarsan farketmeden hepsini yersiniz ve o  çok sevidiğiniz çocukların da senin gibi kilo problemi ile karşılaşır.

7- Ne kadar ekmek yedin ? :  Siz hala ekmek mi yiyorsunuz. ekmek yemeden doymuyorsanız sebebi mideniz geniş olduğu içindir. midenin boş kısımlarını birşeylerle doldurmak zorunda değilsin. midenizde boş yer kaldığında vücudun orayı doldurmak ister. farkında bile olmadan o boşluğu dolduracak çözümler ararsın. yemek masasından aç kalk, bırak midenin yarısı boş kalsın. su içebilirsiniz ama o boşluğu kola ile doldurmaya çalışma.

8- Arkadaşların davet günü varmış, gelsene: çok güzel pasta yapan bir arkadaşın var, ne güzel. gidip bol bol ye o kızarmalardan. zaten pastaların hepsinin tadına bakmazsan darılır. hazır tadına bakmışken biraz da karnını doyursan ne güzel olur değil mi ? miden tıka basa dolsa ??. Kime diyorum ben ! mide konusunda ne dedik. özel günlere gittiğinde en küçük tabağı al, mümkünse mutfaktan bir tatlı tabağı iste, yoksa çay altı iste. Arkadaşın birşey söylerse "diyetisyen`in kesin emri var" dersin ve hava yaparsın. Unutma az yemek ayıp ise zayıflamak için bir sebebin kalmamış demektir.  ve o tabağı bir kez doldurma hakkın var. doldurduktan sonra durup bir bakın ve kendine ne yaptığını sor. o kadar pasta minicik tabağa doldurulur mu ??? sen zayıflamak istiyordun değil mi ? o tabakta niçin kızartma var ?? en önemli ve kesin şartımız "kızartma yasak" değil miydi ?? yok bırak sen bu işleri. kapat bilgisayarı kapat. karnın da acıkmıştır şimdi. git bi patates kızart.

9- Biraz da spor yapalım: Buraya kadar hep yemekten bahsettiğimin farkında mısın. kilo vermek kolaydır, özellikle de ne yediğini biliyorsan çok kolaydır. Fakat yemekleri hapur hupur götürdükten sonra spor salonlarına gitmek veya koşmak çok zordur. Eğer spor yapmayı düşünüyorsan sevdiğin bir arkadaşınla uzun yürüyüşlere çık, alışveriş merkezlerine git. sonra yorulunca gidip hamburger yiyin. büyük boy menü ucuzmuş ondan da yiyin. gene düştün numaraya di mi !. yasak diyorum yasak.

10- Artık zayıfsınız tebrikler: Zayıflamak bir anda olmaz. o kiloları bir ayda almadığınıa göre bir ayda geri verme hayalleri kurma. tavsiyelerime uyarsan bu yaz aylarında belki plajda rahat etmezsin ama gelecek yaza mutlaka kilo vermiş olursun. Zayıflamak bir hedef olmasın, dengeli beslenmek ve düzenli spor yapmak hedefin olsun. sonrasında zayıflamak kendiliğinden olur. Bu işlemin ömrün boyunca devam edeceğini unutma. seçimini yap:
- ömür boyunca kızartmaları pastaları yemek ve şişman olmak
+ ömür boyu herşeyin tadına bakıp masadan doymadan kalkmak


Ana fikir: Yemeklerden sonra pişman olun, spor yaparken zevk alın.


Game maker
2016-06-25 12:14:02
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Reklam Senaryosu
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Senaryo 11: Reklamlaar
Telif hakkı: Necmi Demirkeser

Fikir: Reklamlarda sürekli aynı senaryo ile insanları aptal yerine koyan ürünlerin çakma kopyalarını sunarak daha rezil reklamlar yapılacak. Aşağıdakinden daha fazlasını çıkarmak için televizyon karşısına iki saat oturmak yeterli.

örnek:

1- Çamaşırlarınızı çamurda yuvarlayıp üstünde top oynadıktan sonra, lağım çukuruna iple sarkıtıp, inek pisliğine iyice bulayıp, klozette biraz salladıktan sonra zırtık detarjan ile yıkıyoruz. bembeyaz oluyor. artık rahatça giyip koklayabilirsiniz.

2- Odada pis kokular mı var, çaresi kolay. bir sprey ile kolayca kurtulabilirsiniz. Fakaaat önce işi abartalım: önce çöp kutusunu odaya dökyoruz, Kürekle biraz at pisliği atıp, sonra pis bebek bezlerini masaya döküyoruz, sonra vızvız marka oda spreyini sıkıyoruz. Sonra komşunun gözlerini kapatıp koklatıyoruz. Ooooh mis. Adamı bıraksan hepsini yiyecek.

3- Şampuan reklamında oynayan kızın (kaşları birleştirilerek saçı çoğaltılacak), bizim şampuanı kullandı saçları çoğaldı. Sakın yanlış anlaşılmasın aslında kızın saçları önceden hiç güzel değildi. Kaşlarının gür olduğuna bakmayın babasının tıpkısı.  ( tabii arada bir bıyık traşı olması gerekiyor ama bunu altyazı ile minicik geçiriyoruz)

 


Game maker
2016-08-25 14:18:22 Edit:2016-08-25 14:20:01
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
pirtiiik
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Senaryo 12 : Akıl Hocası
Telif hakkı: Necmi Demirkeser

detaylıca deftere yazdım, oyuncu replikleri çıktıktan sonra vurucu kısımları paylaşırım.


Game maker
2016-10-02 17:03:58
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
oyuncu
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Canon bir kamera aldım 1080p video çekiyor, facebook için işimi görür. Sırada, Senaryoların oyuncuya göre revizesi ve mekan ayarlama aşamasındayım. Alanya`da tanıdığı olan yada burda okuyan öğrencilerden bildiğiniz varsa lütfen iletişime geçiniz.


Game maker
2017-07-06 11:14:38
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !