Oyun Yapımı : Udk, 3dmax, photoshop, zbrush ile ilgilenenler

Udk, 3dmax, photoshop, zbrush ile ilgilenenler
NurisuralNuri SüralAvatar

Herkese iyi günler dilerim,

Ben Nuri Süral. 36 yaşımdayım. 2 senedir UDK ile çok ciddi anlamda ilgileniyorum. Forumda birkaç arkadaşın UDK ile ilgilendiğini gördüm ve bu konuyu açmaya karar verdim.

Udk`de özellikle Kismet`i iyi anlayan, AI sequence kurabilen, Material Editöre hakim veya Unreal Script`te bana yardımcı olabilecek(Unreal Script konusunda benim bilgim hiç yok);

Bununla beraber özellikle 3dmax da low poly modelleme(Retopology yapabilmesi şarttır) yapan arkadaşlarla ve bu modellerin tüm shader bileşenlerini (Diffuse, Normal, Specular veya Ambient O., Emitt gibi haritalarını hazırlayabilen) dolayısıyla photoshop`u iyi bilen, Basit de olsa Skeleton Mesh hazırlayabilen,

arkadaşlarla tanışmak, bilgi alışverişi yapmayı hatta bir projede gönüllü de olsa çalışmayı çok isterim.

Özelden mesaj atmanız yeterlidir.

Cümleten sevgi ve saygılarımla,


Everything that has a beginning, has an end!!!
2013-12-28 10:57:04
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bütün hepsini bilen birilerini
suatcagdasSuat Cagdas

bütün hepsini bilen birilerini bulmanız cok zor bu konularda, hep az bilinen şeyler istedikleriniz UDK konusunda..

abi oyun yapmadan önce biraz genel mantıgı iyi kavramak için hazır oyunlara mod/eklenti yapmaya çalış, hem asset hazırlamayı ögrenmiş olursun hemde kendini daha iyi motive edersin yaptıgın çalışmayı oyunda görünce. bütünüyle sıfırdan oyun yapmak çok zaman ve tecrübe gerektiren bi uğraş o yüzden öncesinde biraz mod/eklenti hazırlayarak antreman yapmak daha iyi olur.. bende böyle bi yol izliyorum şuan, hem zevkli hemde ögretici..


2014-01-05 14:27:48 Edit:2014-01-05 14:28:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Mod yapmak istemeseniz de
JackyMehmet GüvenAvatar

Mod yapmak istemeseniz de komple bir oyun yapmak yerine tek bir oyun mekaniği veya tek bir level dizaynı üzerine çalışırsanız kendi kendinizi daha iyi geliştirebilirsiniz. Ayrıca bundan sonra Unrealscript`i yalayıp yutun diyemem ama bir başlangıç yapıp programlamanın temelini kavrarsanız UE4`ün UDK`sı çıkarsa/çıktığında size getirisi daha fazla olur. Benim de programlama bilgim yok denecek kadar az bu yüzden Kismet tecrübem olduğu halde UE4`te Blueprint`lere giriş yapmam biraz zor oldu.


www.mehmetgvn.com
2014-01-05 18:51:11 Edit:2014-01-05 18:53:55
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.mehmetgvn.com/
{islemler}
Mod yapmasak da bilgi alışverişinde bulunabiliriz.
NurisuralNuri SüralAvatar

@Suat Cagdas

Öncelikle çok teşekkür ederim fikirleriniz için. Evet Mod yapabiliriz. Motive de oluruz. Ama ben açıkçası artık tatmin olamam bu çalışmalardan. Yemin ederim ki geceleri rüyamda UV`leri photoshopta boyarken görüyorum kendimi. Ama hiçbir zaman tek başıma oyun yapamayacağımı çoktan öğrendim. En büyük amacım bir projede birileri ile yakınlaşmak, ortak birşeyler üretmeye çalışmak. Ayrıca Unreal`da mevcut haliyle çok birşey geliştiremeyeceğimizi illaki source code`a ihtiyacımız olduğunu biliyorum. Ama mod yapmaktansa, senin benim gibi birileriyle bir proje oluşturmak daha mantıklı geliyor bana. En basitinden bi ios oyunu yaparak bile gelişme kaydedebiliriz.

@Jacky

Öncelikle UE4 sunulmadı henüz diye biliyorum çıktıysa hemen indirmeliyim :) bununla beraber eğer kismet bilginiz varsa muhtemelen custom character`leri çoktan map`lerinize dahil etmişsinizdir. Burada da mecburen 3dmax ve character animation giriyor işin içine. Bu konuda yalnız olduğum için mecburen kendim öğrenmeye çalışıyorum modellemeyi. Benim açıkçası c++ dahil programcılık bilgim var. Ama Unrealscript`e girmenin şu an için zaman kaybım olacağını düşünüyorum. Fakat sizinle bilgi ve fikir alışverşinde mutlaka bulunmak isterim. Zaten ilk etapta benimde yapmak stediğim tek bir map. Ve bu bir fps olursa çok mutlu olacağım. İlgileniyorsanız özelden mesaj atarım.

Sevgi ve saygılarımla,


Everything that has a beginning, has an end!!!
2014-01-08 23:02:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Geç cevap için kusura
JackyMehmet GüvenAvatar

Geç cevap için kusura bakmayın.

C++ bilginiz var ise iyi, UE4 de C++ kullanıyor programlama dili olarak. UDK`da benim en çok bilgi sahibi olduğum bölüm işin görsel kısmı ve Kismet`te level çapında ufak tefek şeyler. Bu konularda takıldığınız birşey varsa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

UE4 henüz çıkmadı fakat ben de dahil olmak üzere birkaç şanslı kişiye kullanım hakkı verildi şimdilik.


www.mehmetgvn.com
2014-01-29 19:02:59
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.mehmetgvn.com/
{islemler}
oyun yapalım
mooncrimsonengin yükselAvatar

Nuri bey mehmet bey.. gelin birlikte çalışalım bede UDK ile ilgileniyorum şahsi olarak alanım 3dmax modelleme zbrush karakter modelleme uzman olarak photoshop ve vue xstream kullanıyorum art directorluğu fln vs.. işte konuları çok uzatmayı sevmem görsel effektrler konusundada bilgim vardır geçenlerde bir oyuna trailer hazırladım şuanda bir oyun projesi üzerinde çalışıyorum tek basıma zor ve zamanımı bölünüyor haliyle birlikte çalışırsak eminim çok hızlı yol kattedebiliriz ekibte 2 arkadas birde yazılımcı arkadas buldum geçenlerde.. ve oldukça ciddi ilerliyoruz birlikte hem öğrenerek hem destek alarak birbirimizden oluşumu hızlandırabiliriz mevcut bir şirketimizde var oyun şirketi.. özelden bana yazabilirseniz ayrıntılı olarak konuşabiliriz..


One world All pixel..
2014-02-18 05:41:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
yapalım
NurisuralNuri SüralAvatar

Engin Bey,

Size özelden mesaj attım. Skype`dan eklerseniz; her türlü çalışma için sizlerle bir arada ama ciddi bir oluşumda var olmak isterim.

Sevgiler,


Everything that has a beginning, has an end!!!
2014-02-26 11:34:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !