Z-Brush : Mantığını Kavrayamadım?

Mantığını Kavrayamadım?
tuzeimumMehmet DemirciAvatar

Kolay gelsin arkadaşlar;
Bu zbrushta çalışma yapmanın artı yönlerini az çok biliyorum ama mantığını kavrayamadım. Mesela zbrushta çalışmadan önce genelde maya gibi programlarda karakter çıkartılıyor. Snrasında burda detay veriliyor. Buraya kadar tamamda burdan sonra ne oluyo? Zbrushta yapılanlar resim olarak (detayları) mayadaki detaysız poligonlara mı yerleştiriliyor uv mapla. Yada nedir söyleyin arkadaşlar kafam allak bullak oldu. :)


2014-09-02 10:55:32
  • Offline
  • Erkek
yabancı videolari izlemek lazım
3ddesenmustafaAvatar

yabancı videolari izlemek lazım zira onlar hep maya ve zbrush ile uğraşıyor.adam sadece zbrush ile araba çiziyor


2014-09-03 08:09:15
  • Offline
  • Erkek
RE: yabancı videolari izlemek lazım
tuzeimumMehmet DemirciAvatar

hacım öylede bu zbrushta çizdiğini direkt olarak kullanabilir mi bi tasarıda?


2014-09-03 11:24:19
  • Offline
  • Erkek
displace
likakamil sezai

sclupting`teki olay yaptiginiz heykelin kabartma haritasini cikartip bunu dusuk detayli modele atmak ve tarasida,animayonda,vs dusuk poly ile calisp renderda yuksek detay kazanmak kazanmak amaci tasir.ayni seyi hem modellemede hemde sclupta tasarlamak mumkunken, sclupa ozel programlar daha rahat ve cok poligonla daha akici calisabildigi ve farkli araclar sundugu icin sclupting programli tercih edilir.ek olarak boyama programlarindada bu konunun uv versiyonu vardir.programda boyarsiniz tm boyamanizi tek bir harita olarak cikartir modelinize atar ve kullanirsiniz.heykel calismalarindada olay kolaylikla calisip,detaylari programda kayip yasamadan kullanabilmek adina modele has kabarma,specular,difusse,ao vs cikartip kullanmakdir.

mantigi budur yani,ve tamamen uyumludur/diger programlarda kullanababilirsin.


2014-09-03 16:37:03 Edit:2014-09-03 16:37:41
  • Offline
  • Erkek
zbrush karakter tasarımı ve
dharqiulberk tolgaAvatar

zbrush karakter tasarımı ve organik modelleme için genellikle tek başına kullanılır. maya`da modelle zbrush`a geç diye bir şey yok. öyle yapanlar vardır belki ama genellikle zbrush başlı başına ayrı bir kullanım alanı olan, kendi içinde başka bir yazılıma ihtiyaç olmadan kullanılan programdır. 3d herhangi bir nesneyi objeyi veya organik modeli zbrush`da yaratıp istediğin kadar detayı verebilirsin. kendi içindeki render motoru haricinde diğer render programları kullanılabilir. zbrush`ı sanki diğer yazılımlara ek bir program sanmışsınız ama öyle değil. zbrush`ın apayrı bir alanı ve hitap ettiği kesim var.

last of us, gears of war, lotr gibi film oyun sektöründe yoğun olarak kullanılan bir programdır. hatta o öve öve bitirelemeyen last of us`ın karakterleri de bu programda yapılıp tasarlanmıştır. ne işe yaradığına bir örnek olması açısından verdim bu örneği.


2014-09-03 19:17:14 Edit:2014-09-03 19:24:08
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!