V-Ray : VrayLight - (SkyLight Portal) ?

VrayLight - (SkyLight Portal) ?
ayergrafikayer grafikAvatar

Merhaba
Sahnemde daha gerçekçi gölgeler yapabilmek için ışık denemesi yapıyordum..

Vraylightin skylight portal özelliğini açtığım zaman daha belli ve gerçekçi gölgeler edindim. fakat kartonpiyer ve duvar kesitlerim çok belli olmadı neredeyse bembeyaz durdu. fakat skylight portal özelliğini kapattığımda gölgeler daha az belli ve daha yapay durdu ama kartonpiyerler ve duvar kestilerim çok daha iyi belli oldu.
ben 2 türlüde renderlari aldım ve sizinle paylaşıyorum

işin içinden cıkamadım. hem kartonpiyer vs duvar kesitlerimi daha iyi belli edip hemde objelerin gölgelerini daha fazla belli edebileceğim bir yöntem bulamadım.

(-Renderlar-)

Kartonpiyer ve duvar :
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/09/18/kartonpiyer.jpg

Obje Gölgeleri : http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/09/18/sandlye.jpg


Yardımlarınızı bekliyorum.


http://ayertasarim.blogspot.com/
2014-09-18 17:25:51
  • Offline
  • Erkek
Skyportal dışardaki ışığın,içeride yayılmasını
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Skyportal dışardaki ışığın,içeride yayılmasını sağlarken.Vray light direkt olarak içeri ışık verir,buda gölgeleri azaltır.Bence pencereye hiç ışık eklemeyin.Direkt olarak güneş ışığı ile sahneyi aydınlatın.Render ayarlarınızıda biraz artırınki detaylar belli olsun.Hala tavan belli değilse,ambient occlusion açıp(iyi ayarlamnız gerekiyor)render ederseniz detaylar daha belirginleşir.


2014-09-18 17:42:42
  • Offline
  • Erkek
ben enviromente hdri atıp
ayergrafikayer grafikAvatar

ben enviromente hdri atıp pencere arkasına vray light koyarak bu sahnemi aydınlatmıştım . dediğiniz gibide denerim ama gerçek hayattaki aydınlatmayı sağlayabilmek için Pencere önüne vray light ekleyipte Skylight portalı açmak gerektiğini düşünüyorum.(yanlışım varsa düzeltin)

ambient occlusion tam olarak ne oluyor


http://ayertasarim.blogspot.com/
2014-09-18 17:50:10
  • Offline
  • Erkek
sanırım vrayDirt material evet
ayergrafikayer grafikAvatar

sanırım vrayDirt material evet denedim şimdi çok güzel bi etki aldım. ama gölgelenme olmadığı için biraz yapay duruyor sanırım. çok teşekkür ederim tunahan sağol


http://ayertasarim.blogspot.com/
2014-09-18 17:53:25 Edit:2014-09-18 17:59:15
  • Offline
  • Erkek
Ambient occlusion yüzeylerin birleşim
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Ambient occlusion yüzeylerin birleşim yerlerini belirginleştiriyor.Vray dirt materyal olarakda yapabilirsin,yada indirect illumunationda ao yu aktif ederek tüm sahnenede etki edebilirsin.

Gerçek hayatta güneş ve çevresel ışık doğrudan pencereden gelir ve içerde dağılır.Dağılırken duvar renkleri,içerdeki objelerin renkleri ve yansımalar etkili olur(sonsuz şekilde ışık içerde seker).Pencerelerin önüne portal koymak dışardan gelen ışığın içerde daha etkin yayılmasına sebep olur.Ben pencerenin önüne vray light koyulmasını çok doğru bulmuyorum,çünkü dikdörtgen ışık heryerden eşit şekilde ışık saçar.Ama dışardan ışık içeriye eşit şekilde girmez.Portal herzaman için daha iyi sonuç verir.


2014-09-18 20:14:56
  • Offline
  • Erkek
kartonpiyerin kalınlığı da yok
hasan564hasan alkanAvatar

kartonpiyerin kalınlığı da yok gibi duruyor


2014-09-18 21:15:00
  • Offline
  • Erkek
selamün aleyküm -hasan
ayergrafikayer grafikAvatar

selamün aleyküm

-hasan kartonpiyere kalınlık verdim ama çok belli olmadı sanırım bak vraydirt ile elde ettiğim sonuç aşşağıda.

-tunahan evet bende şu an senin gibi düşünüyorum düne kadar farklı düşünüyordum ama bugün biraz daha mantıgını anladım çok şükür. portal aynı gerçek hayattaki gibi çevresel ışığı içeriye dağıtması çok iyi . buda son aldgm render. render elementten wrayRawLighting de gölgeleri daha iyi beli etmemi sağladı.

render : http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/09/18/post.png


http://ayertasarim.blogspot.com/
2014-09-18 21:33:24
  • Offline
  • Erkek
evet şimdiki daha başarılı.Vraydirt/Vrayextratex/Ambient
hasan564hasan alkanAvatar

evet şimdiki daha başarılı.Vraydirt/Vrayextratex/Ambient occ ile bu etkileri yakalamk mümkün.Ama ben bu kartonpiyer olayında kartonpiyeri daha belirgin yani kalın yapıyorum.Swepp ile yaptğımdan dolayı kalınlaştırmak hiç sıkıntı olmuor.AO`yu kesin açıyorum.Birde vrayde vray dmc sampler sekmesindeki adaptive amount ayarını düşürün ve adaptive dmc antialising ayarını seçtiyseniz max. samples ayarını bir tık daha yükseltin.


2014-09-18 22:06:39
  • Offline
  • Erkek
Sagol hasan tesekkurler vray
ayergrafikayer grafikAvatar

Sagol hasan tesekkurler vray dirt ile bu etkiyi aldim ben oldukca azalttim ama. Peki abmient occlisuon u actigimiz zaman diger objelerde bi sikinti yasamayiz degilmi ? Tam olarak ne ise yariyor birde onu bilyormusn


http://ayertasarim.blogspot.com/
2014-09-19 00:30:14
  • Offline
  • Erkek
Ao yu açarsan sahnendeki
hasan564hasan alkanAvatar

Ao yu açarsan sahnendeki her kesişim bölgesinde görürsün o siyahlıkları.vraydirt ile bunları kendi istediğin bölgeye uygularsın.Ben sahnemin durumuna göre bunu yapıyorum.Ama genelde Ao yu extratext ile alarak photosopta o etkiyi vermeye çalışıyorum.Sizin yaptğınız vraydirt yöntemi sahneniz için çok uygun.Rahatlıkla kullanabilirsiniz.


2014-09-19 01:02:07
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!