TR3D Hakkında : tr3d.com hakkında öneri

tr3d.com hakkında öneri
gokhandedegökhan dede

Öncelikle TR3D platformuna yeni katıldığımı belirtmek isterim. Şunu fark 3d kullanıcıları başka platformlara göre birbirine yardımcı olma konusunda daha gönüllü daha açık gönüllüde diyebilirim gözlemlediğim kadarı ile.

Konuya dönecek olursam, ben 3. sınıf bir görsel iletişim tasarımı öğrencisiyim. Ve tasarımın zevkten zevke beğeni gösterdiğinin de farkındayım ama şöyle bir şey var ki tr3d.com üzerinde bolca zaman geçirilip bir şeyler öğrenilen bir site bu sebeple sitenin renklerinin daha pastel daha soft tonlarda olması taraftarıyım. Özellikle kırmızılar ciddi anlamda göz yormakta ve rahatsızlık vermekte. Tabi bunlar kişisel bir görüş ama gerçek anlamda rahatsızlığımı dile getirmek istedim. En azından tasarımın bazı yerlerinde kırmızıyı değiştirmek istemeseniz de yeşiller kullanarak kontrast yakalanıp gözün rahatsızlığını bir miktar giderebiliriz.

Yine kişisel yorumuma göre, tam tersi karanlık ve kırmızı yerine aydınlık ve pastel tonlar kullanımı, kullanıcı verimini arttıracaktır.

Bu konuda bir ilerleme yada değişiklik göstermek isterseniz elimden gelen her türlü yardımıda yapabilirim.

Örnek olarak fazla araştırmasamda karşıma çıkan ilk sonuçlardan biri bu sayfadaki bir çok forum tasarımını örnek gösterebilirim.
http://www.dezinerfolio.com/2009/02/07/10-clean-forum-designs

Ukalalık veya işgüzarlık yapıyormuş gibi yanlış anlaşılmak istemem, tr3d `deki sıcak kanlılığı foruma ilk sorumda ne kadar ilgilenildiğini gerek mesajlarla gerek özel mesajlarla gördüğüm için bende bu platformu daha geliştirip güzelleştirmek adına nacizane bir rahatsızlığımı dile getirdiğimi bilmenizi isterim.


2012-01-20 03:29:30
  • Offline
  • Erkek
tamam
drekonNecmi DemirkeserAvatar

öncelikle sitenin programcısı olarak her türlü altyapı değişikliğini yapabileceğimizi belirteyim. Fakat görüldüğü üzere renkler konusunda pek iyi değilim.

verdiğiniz örneklere baktım ama yine siyah renklerle boğulmuş tasarımlar görülüyor. turuncu renkli olan aşırı derecede itici. yani hazır şablonlara uymak pek işe yaramıyor.

Bu konuda ciddi olduğunuza inanıyorum, eğer bize farklı bir tasarım çıkarabilirseniz seve seve siteye uygularım. Fakat bunu yaparken bir forum resmi örneği yetersiz geliyor. Özellikle:

- Tepe logo ve çevresinin tasarımı
- Galerideki listeleme
- Ana sayfanın düzeni ve renkleri

bunları da düşünüp bir renk kartelası veya 3 sayfalık bir örnek çıkarabilirseniz en kısa sürede sistemi değiştiririz. veya isteğe bağlı yaparız. internet Programı geliştirmede sınır tanımıyorum.

Teşekkürler.


Game maker
2012-01-20 10:21:32
  • Offline
  • Erkek
Vay be işte bende
YaSiRYaser AteşAvatar

Vay be işte bende aynı düşüncedeyim site renkleri ciddi manada sıkıntılı benim de içim kararıyo :)Ama derseniz ki ne yapalım ben mimar olduğum için fazla yardımcı olamam ama site de bir sürü grafik tasarımı yapan arkadaş var. Necmi hocam ana sayfaya web sitemizin değişeceği noktasında bir ilan koysa çok yardımcı olacak arkadaş çıkacaktır.
Başka bir site daha var isim vermeyeyim oda aynı siyaha boğulmuş. Şöyle baktığımızda içimiz ferahlasa bir şeyler öğrenirken daha çok zevk alsak zaten modelleme canımızı yeterince sıkıyo :)


www.yaserates.com
2012-01-20 11:18:26
  • Offline
  • Erkek
Açıkçası renkleri pek sıkmıyor
TalikaOkan EyüpAvatar

Açıkçası renkleri pek sıkmıyor ama seçenekli olabilir tabi güzel olur bahsettiğiniz sitede evet çok karanlık girdiğinmde vakit geçirdiğim max süre 5 dkk içim sıkılıyor. Tabi aynı siteyse :)


- Hiç...
2012-01-20 11:23:03
  • Offline
  • Erkek
Bence sade olması çok
keremmaxkerem maxAvatar

Bence sade olması çok güzel. Ama bir yere tıkladığımızda gelişmiş seçenekler çıksa harika olurdu. Gri tonlu renkler benim için güzel aslında 3dsmax gibi ;)


2012-01-20 13:13:22
  • Offline
  • Bayan
E yaptık ya Necmi.
gurgurBurak Serkan GürgürAvatar

E yaptık ya Necmi.


www.serkangurgur.com.tr
2012-01-20 13:26:26
  • Offline
  • Erkek
tabi ilk fırsatta birşeyler
gokhandedegökhan dede

tabi ilk fırsatta birşeyler karalayıp size özel mesaj atabilirim neden olmasın.


2012-01-20 14:35:46
  • Offline
  • Erkek
renk
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Gurgur < sen sadece ana sayfaya bir örnek yapmıştın. bunun galerisini ve forumunu da tek tek düşünmek lazım. minik ikonları dahi hesaplamak gerekiyor. Birde gri yerine açık renkli bir alternatif olması daha iyi olacaktır.


Game maker
2012-01-20 14:40:42
  • Offline
  • Erkek
sitemiz güzel
mehmetbessakizMehmet BeşsakızAvatar

necmi abi gri yerine açık tonlama yapıldığı zaman bizler uzun süre sitede kalamıyacağız demektir... bu tema bence kalmalı çünkü yıllardır alıştığımız bir markanın arayüzü gibi duruyor... ayrıca bir bağlantı kurdum 3ds max le bizler max te çalışırken sahnemiz de aynı bu tonda ve saatler çalışsak yorulmuyoruz değil mi yanisi bu tema değişecekse tasarım olarak değişmeli renk olarak değil. renklerin pek te değişmesine gerek yok çünkü galeriler cap canlı ve çalışmalar ön planda zaten yeterince hareket var acizane düşüncem bu ...


05325562252
2012-01-20 14:55:31
  • Offline
  • Erkek
xsekox
xsekoxSerkan ÇelikAvatar

Serkan abinin yaptığı benim çok hoşuma gitmişti.Bir el atsa süper olur :)


www.cizgisahne.com
2012-01-20 15:25:53
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!