TR3D Hakkında : Sistem Önerileri

Mesajların altına beğen -
kunthMesut Cemil ASLANAvatar

Mesajların altına beğen - beğenme tarzı bi puanlama konulsa güzel olur diye düşünüyorum.


do:hayat = hayat + 1:bilgi = bilgi + calisma:loop ___________________/\__
2013-03-24 16:56:03
  • Offline
  • Erkek
Nacizane görüşlerim eğer göze
alcheMustafa AydoğanAvatar

Nacizane görüşlerim eğer göze batacak hatalarım varsa affola.

 -Ana sayfa bence çok düzensiz sanki karmaşa hakim sitede mesela girişte direk google reklamları goze batıyor.

-Galeriye görsellik verilerek biraz daha onplanda olsa sanırsam daha iyi olur.Profesyonel çalışmaların amatör olanlara nazaran önplanda tutulması profesyonelleşmeye yönelik ilgiyide arttıracağını düşünüyorum .

-Eğitim kısmıda baya karmaşık program program kategori kategori ayrılmasıda iyi olur kanımca.Siteye girildiğinde forumdan ziyade ders isteyenlerin gözü direk oraya ilişiyor diye düşünüyorum. 

-Bazı abilerimizin hocalarımızn arkadaşların dediği gibi "making of, galeri ödülü ,ayın çalışması" tarzı uyugulamalarda siteye ilgiyi arttırır.

-Sitede yeniliklerin paylaşılmasıda iyi olur en azından başlangıç yapılmalı ilgili olan üyeler zaten birkaç kez yapıldıgında paylaşımda bulunurlar.

-Galeri kısmı "cgarena" stilinde olması bence hoş olacaktır.

1- Siteden ne beklediniz, ne buldunuz.?

Buraya ilk girdiğimde kendimi burda geliştirmek burdaki hocalarımızdan daha fazla şey öğrenmeyi bekliyorduk ama 3d den çok politika sataşma eleştirme buldum diyebilirim yardım eden abilerimiz hocalarmızn hakkını yememek lazım tabi bu tarz şeylerin siteden forumdan tamamen uzaklaştırılmasını düşünüyorum siyasi dinsel politik tartışma ve konulara müsama gösterilmemesinden yanayım.

2- gelecekte ne bekliyorsunuz.?

Cgsociety 3Dtotal tarzı sitelerin yanında görmeyi umuyoruz 

3- Size nasıl daha faydalı olabiliriz.?

 Zaten bu site fayda amaçlı kurulmuş olduğunu sanıyorum ama daha çok kendiliğinden devam ediyormuş havası var bu havayı bozup üyeleri bağlamak "mesela şu an açtığınız konun bile faydası olduğunu düşünerek" siteyi devamlı yenileyerek bize faydası olacağını düşünüyorum

4- Üyeler neler yapmalı.?

Üyeler sadece forumda yapamadığı kısımlara yönelik konu açarak forumda aktif bence bunun gidişatı değiştirmeli üyelerde making of olsun haber olsun siteye katkıda bulunmalı bunun konusu şu yapıyor şu yapmıyor şeklinde tartışılmasınında yanlış olduğunun kanısındayım herkezin kendine ait uğraşları var. Elinden gelenler paylaşımlarda bulunmalı

5- Yabancı sitelrde olup bizde olmayan beğendiğiniz özellikler neler?

Site içeriği ve arayüz " ders galeri vs. "

Yarışma aktivite

Sadece 3DS Max üzerine bi siteymiş havası var diğer programlarıda önplana çıkarma fena olmaz Zbrush After effect modo vs.

Script plugin paylaşımları.

 

 


I was lost in the pages.. Of a book full of death ...
2013-03-25 06:52:06
  • Offline
  • Erkek
Tavsiyeler
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Herkesin işi gücü ve koşturmacası olduğunu biliyorum, sanki bizim yokmuş gibi :)  ... Ama inanın arka planda çok emek harcıyoruz. Fikirlerinizi yeni tasarımda uygulamaya çalışacağım.


İzzet ALŞAN < Tavsiye için teşekkürler. "Making of" kısmı farklı kişilerden istek alıyor. Ama benim gönlümde olan galerideki bir çalışmanın detayındna çok sinemada veya TV'de olan bir çalışmanın MakingOF açıklaması konusunda röpörtaj yapabilmek.


Halil Özhan < Sohbet kısmı güzel ama çok sıkı moderatör denetimi istiyor.  mavi yıldız sistemi gelince açacağız. herkes girmese daha iyi. özellikle 3 günlük üyelerin ortamı germesi hoş olmuyor.


Tunahan Avsallı < Uluslararası olmak için bir ekip çalışması gerekiyor. dönüşü düşük olacak bir çalışma da kimseye yeterli olmayacak. Bu konularda çok kafa patlatıyorum, ama kendimizi kandırmaya gerek yok. Dünya çapında bir site olmak için birkaç fırın ekmek yemek lazım. Forum içni tavsiyelerinizi not alıyorum.


Kerim Yıldırım < Öneri için teşekkürler. zaten arabirimi responsive yapmak gerekiyor, o arada söylediklerini de uyarlarız. Gerekli noktalara değinmişsin. Özellikle dersler ile galerinin sıkı bağlantıda olması şart.


Murat DEMİR < Maskot konusunda yerden göğe haklısın. 13 yıl oldu, halen maskot yok. Premium üyelik için biraz daha detaylı düşünmek lazım. siteye para sokmak istemiyorum. üyelerden 1.TL bile istesek can sıkacağına eminim. şimdilik reklamların gidişi güzel. Freelance ile TR3D adaptasyonu olayı kökten çözecek. biraz daha pişmesi lazım.


Altug Tezer < Hocam güzel nasihatler için teşekkürler. Nasihat dinlemeyi severim :)
Mimari konusunda üzgünüm, galerideki mimari işleri silsek geriye sadece 2-3 sayfa kalır. Bu konuda  "organik çalışan uzmanları" davet edecek çözümler düşünmek gerekiyor. belki kapıya kırmızı halı sermek gerekli, bu konuda bir çalışma yapacağaım.


Mustafa Öner < Ustaları ödül ile getireceğimizi zannetmiyorum, mesela cgtalk sitesinde ödülsüz minik bir yarışmayı kazansa bizim burda vereceğimiz milyarlara değişmez. Doğru konuşmak lazım. Ayrıca bizim yaptığımız herhangi bir yarışmada katılım 20 kişiyi geçmedi. Uzmanları çekecek başka çözümler bulmak gerekiyor. Tek tek ulaşıp davet etmek veya ayın "onur konuğu" gibi bir köşe olabilir.


Game maker
2013-03-25 10:55:56
  • Offline
  • Erkek
tr3d
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Murat Afşar < Uzun yazı için teşekkürler. çok anlamlı. "ustalar nereye gitti ?" sorusuna bir ustanın ağzından, nokta atışı bir cevap. cgtalk olma gibi bir derdimiz yok zaten. Bu amaç dünya çapında başka herhangi bir firma için de imkansız. Biz hedeflerimizi daha net yazıp, belki eğitim dalında yeni hedefler seçebiliriz, örneğin "zbrush" ve "karakter animasyon" gibi konularda örnek olmak gerekiyor.

Son 4 yılda hayat bana çok güzel dersler verdi, insanları daha iyi tanıdım, bu sitedekileri değil tabii. sokaktakileri tanıyınca aslında hayatın bilgisayarla hiçbir ilgisi olmadığını görüyorsun. Bizim için bilgisayar nefes almak gibi, oysa geriye kalan %99,9'luk kesim için bilgisayar duvardaki bir tablo gibi. Evinde tablo olan kaç kişi var dersin smiley 3 Maalesef bizim toplumda bu acı ama gerçek. Onların dünyasında 3D yok, görsel efekt olmamalı. ve olayın kırılma noktası da burası, Türkiyenin en iyi 3D sitesi olabiliriz, ama Alıcıların hiç önemsemediği bir tabloyu satmaya çalışan bir sanatçı gibiyiz. Pazar yoksa hiçbirşey satamazsın, pazar'ın sattığımız şeyin değerini bilmesi gerekiyor. Ama nasıl ?? bazı fikirlerim var çalışıyorum. Pazar yapma derdinde değilim tabii. Yolda yürüyen vatandaş para vermeden de çok avantaj verebiliyor... çalışıyorum... az kaldı.


Yunus Dayfun
  < Sohbet olacak... olmalı... o kadar script yazdım, rafa kaldıracak değilim. :)
Ödül konusunu düşünüyorum, paradan ziyade çekici birşeyler şart.


Soner Çakır
<Tavsiyeler için teşekkürler. değişiklikte dersleri öne çekmek şart oldu, kaç kişi söyledi.. İşte sitede diğer özellikleri de canlandıracağız. birde "çocuk istiyorum" ksımı nedir abiciğim... onu facebook sayfana yazsana :)


Halis ÖZTÜRK <  "Türkçe" konusu maalesef cep telefonlarına takılıyor. cepten girenlerin bir kısmında ve Yurt dışı bağlananlarda Türkçe karakter yok.İlan için para alırsak "iş bulma kurumu tekel kanunları" sebebi ile mahkemelik oluruz. özellikle iş arayanlardan para alamayız.O durumda kanun şartlarını taşımak ve tekel ücreti vermek gerekiyor. Şu kısmına bende şiddetle katılıyorum "Yeni bir çalışma yükleseler de şöyle zevkle izlesem diye beklediğim oluyor" özellikle Murat Avşar gibi (çok var ama isimlerini tek tek yazmayalım)  aynı kategoride Z-brush ile çalışan Türkleri görmeyi çok isterim. Türkiyede veya Yurt dışında olsun farketmez. Galeri ile ilgili düzenleme yaparsak belki mimari işlerle diğerlerini ayrı sayfalarda yayınlama yoluna gidebiliriz.


Erkan YILDIRIM <   zbrushcentral ve cgsociety iki ayrım aslında, belki TR3D üzerinde birşeylere zorlamak yerine organik ve animasyon için bir kardeş siteyi biz üretmeliyiz. Özellikle animasyon dalında buna ihtiyaç var.


Aytac Demir  < Elbette, fikirleriniz bizim için çok önemli. Dersler kısmına göre daha kısa, foruma göre daha falza resimli bir "Sık sorulanlar" sayfası olabilir. Not aldım.


Tunahan Avsallı < Mesaj sayısına daayanak yapmayız, sonra tüm sayfalar spam dolar. şu anda kullandığımız "sitede geçirdiği gün sayısı" gayet verimli bir sayı. belki hazır scriptlerde olan "mesajı beğendiysen teraziye tıkla" mantığında bir çözüm düşünülebilir.


Özgür Tarımcıoğlu < Model satışı Türkiyede çok zor, belki proje bazlı çizim yaptırmak olabilir, ama bunun için de pazar hacmi çok küçük.  diğer fikirlerinizi not aldım. teşekkürler.



Game maker
2013-03-25 11:41:47
  • Offline
  • Erkek
render2
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Cemil T. <  biz çalışıyoruz. şu an başka bir projedeyim, ekip gittikçe genişliyor.sözlüğü boşver. toplum için gerekli değilmiş. artık herşeyi istatistiksel olarak incelemeden başlamıyorum.

 

Özcan ŞENGÜN <  uyarılar için teşekkürler, not aldım. vakit darlığı sebebi ile hep erteliyorum, Am ayeni düzenlemede bir kısmını kesinlikle yapmak gerekiyor.


Metin Kandemir < blog mantığı belki daha geniş alınabilir. üzerinde düşünmek lazım. Eskiden denedik ama üyeler fazla kullanmadığı için tutarlı olmadı.


Gökhan Güler < Modil platform da işin içine girince daha çok tasarım yapmak gerekiyor, şu sıralar o konuda kendimi geliştiriyorum. "responsive css" diye birşey çıkmış. ama zaman alıyor.


Onur UNLU <  diğer yazdıklarınız çok güzel. Ama renk konusuna katılamıyorum, birkaç renk alternatifi için çok fazla zaman ayırmak gerekir.


Şahin Geldeç < prof üye kısmını açarsanız üzerinde konuşabiliriz, "peh peh peh" kısmı kime gidiyor anlamadım smiley 7


Ozan ERTUGRUL < Hocam, herkesin memnun olduğu bir yapı yoktur ki :) bizim amacımız ihtiyaçları ve tavsiyeleri almak. unutmadan : bana bir çay borcun var .


Mesut Cemil ASLAN < "tekme" fikri için zaman ayırmam gerekli. bir süre erteleyeceğiz. projemize  bakalım.


Mustafa Aydoğan < Diğer programlar biraz ziyaretçi amaçlarıyla paralel gidiyor, After effect gibi programlarda açtığımız forumlara bir yeni konu gelmezken, 3dsmax hergün 20-25 yeni konu alabiliyor. mesele yeni konu başlığı değil. insanların bunu amaç edinmesini sağlayabilmek.


Game maker
2013-03-25 12:08:42 Edit:2013-03-25 12:18:10
  • Offline
  • Erkek
ben sitenin tasarımı ile
cebliyunus akdagcik

ben sitenin tasarımı ile ilgili fikrimi eklemek istiyorum. şuanki hali ile biraz eski hazır siteleri andırıyor. özellikle phpbb veya joomlanın eski templateleri gibi 2 eşit yan kolon ve ortada ana kolon, tam simetrik. biraz tr3d logosu ve menu ile bozulmaya çalışılmış ama yinede simetrik.

site tasarımının zor olduğunu biliyorum ama en azından birşekilde simetri bozulsa gözüme daha hoş görünecek. simetriyi herzaman sıkıcı bulmuşumdur, bu benim zevkim tabi ama modern siteleri incelerseniz, birçok modern tasarımda olduğu gibi yine pek simetriye rastlamazsınız.


www.cebli.com
2013-03-25 13:13:36
  • Offline
  • Erkek
Necmi Hocam
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Birkaç sefer prof üyeler yorum yapsın denildi. Profların çalışmalarında gördüğüm bihassa ahşap konularındaki hataları hiç yazmadım. Yorum yapan Proflarda bunlara genelde değinmediler !! Her iş dalında görülmüştür, bir çırak çıkar ortaya bir fikir atar 30-40 yılını vermiş ustalar apışır kalır.

Yalnız prof üyeler yorum yapsın ??? peh peh peh
Bütün site sakinlerinedir. Bu fikre karşı olduğumu belirtmek için yazdım.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2013-03-25 13:16:44
  • Offline
  • Erkek
Bence konu açılışında ki
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

Bence konu açılışında ki 30 kelime zorunluluğu kesinlikle kaldırılmalı.
Birde 3d çizimler kategorisinde en azından genel diye bir bölüm açılırsa iyi olur gibi geliyor.


yazicifx@gmail.com
2013-03-26 15:26:38
  • Offline
  • Erkek
denemesi bedava :P
m@cker_54Metin KandemirAvatar

Evet Necmi Hocam 30 kelime çok gerçektende... Ayrıca 1 günü doldurmadan galeriye yeni çalışma ekleyememe özelliği de kötü olmuş, benim eski çalışmalarım var her gün 3 tane ekleyebiliyorum :( Bir de var olan galeriye yeni bi resim daha ekleyince eklenen resim soluk olarak geliyor, buna da bir çözüm bulmak gerek diye düşünüyorum, Saygılarımla...

Saygılarımla - Metin Kandemir
logo tasarımılogologo tasarımkurumsal imaj ve kurumsal kimlik hizmetleri  


Bir şeye çok bakarsan onu görmeye başlarsın... (M@cker Excalibur) logo tasarımı, logo, logo tasarım - http://www.logosepeti.net/
2013-03-26 16:52:21 Edit:2014-07-08 18:57:39
  • Offline
  • Erkek
Hocam benimde birkaç önerim

Hocam benimde birkaç önerim ve tavsiyelerim olacak müsadenizle.Ben bu işi meslek olarak değil sadece hobi amaçlı yapıyorum ve bu siteyi seviyorum.Gönül isterki tr 3 daha güzel seviyelere gelsin.Ama şunu bilmek lazımki hiç bir üniversite öğrencisi bir ilkokulluyla aynı sıraları ve aynı okulu paylaşmak istemez.Sitenin asıl sorunu burada.Bu işe yeni başlayan acemi arkadaşlarımızla ustaların aynı sırayı paylaşmak zorunda kalmaları.Bunun için sizin çok acil alternatif bir site açmanız gerekli.Ustaları bu siteye aktarmanız (ki oraya bu işin ünüversitesi demek lazım) gerekir.işin ilk orta ve lie kımıda tr3 olmalı.bura kendisini yetiştiren arkadaşlarımız ki burada ölçüyü siz belirlemelisiniz belirli bir süre sonra yeni açılacak siteye üye olabilsin.
ikinci olarak sitenin çok acil görünümünu değiştirmesi gerekir.zanneersem bütün arkaaşların ortak istğide bu.Vip ve yapım aşamasındaki çalıışmaların galeri çalışmalarının içinden çıkarılması ve ayrı bir yerde sergilenmesi daha güzel olur.Galeriyi dışarıdan izleyen yerli yabancı ziyaretçilerin iki çalışmayıda aynı yerde görmeleri bence uygun olmaz.Yeni üyelik şartlarının birkaç dilde hazırlanmaı gerekir.Mimarlık bölümününde ana sayfada ayrı bir şekilde gözükmesi daha uygun olur.böylelikle mimari organik 3d ve 2 çalışmalar içiçe harman gibi olmaz.
Bu sitede ingilizcesi veya başka yabancı dili olan birsürü arkadaşlarımız var.Bu siteye gönül verebilcek bu arkadaşlarımızın çok acil ki hepisinin facebookta kayıtları ve sayfaları vardır.yabancı gizli ve açık gruplara üyelik için müraacat etmeleri ve tr3 te yayınlanan kaliteli çalışmaları bu grupta link atarak paylaşmaları inanın tr3 e çok şey kazandıracaktır.O gruplardaki kişilerle diyaloklara girilmeleri hem kendi çıtalarını yükseltir.hemde tr3 ün çıtası yükselir.Her arkadaşımızda tavsiye eeceği grupları link atarak forumda paylaşabilir.Aklıma gelenler bunlar.biraz uzun oldu.arkaaşlardan özür dilerim.


2013-04-02 02:46:08
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!