TR3D Hakkında : Galeri ? Acilen

drekonNecmi DemirkeserAvatar

Galeri üzerinde biraz çalışmak istiyorum. özellikle adaletsizlik ve gruplaşma olmasını istemiyorum. diğer siteleri de inceliyorum. belki hepsini aynı anda barındıran bir sistem de olabilir.


Game maker
2011-07-13 09:31:19
  • Offline
  • Erkek
biLoPipEtBilal KAMIŞ

Hayırlısı olur inşallah. Ben bu geçen sürede şunu fark ettim ki tr3d Türkiye`nin bu konudaki kalbi konumunda. Boşluk oluştu resmen. Bir an önce açılmasını bekliyoruz. Yeni yaşamında da başarılar Necmi hoca.


Ömür biter, render bitmez..
2011-07-13 11:45:39
  • Offline
  • Erkek

1 Galeriye site üyelerinin yaptıkları çalışmaları görme,incelemek ve beğenilerimi yada eksik gördüğüm yerleri paylaşmak için giriyorum.

2. Galeride nü çalışmaların direk ulaşılması.Sürekli teşekkür mesajlarının çokluğu, azarlar gibi eleştiriler, bilgili kişilerin yeni üyeler tarafından aşağılanması vb..

3.Mimari renderler de kısıtlama. Daha çok hayal ürünü sahnelerin pozitif ayrım görmesi. Puanlamanın kaldırılıp en çok mesajın bulunduğu renderlerin daha fazla öne çıkarılması.


2011-07-14 10:46:58
  • Offline
  • Erkek
by_tby_ToprakAvatar

Hocam öncelikle hayırlı uğurlu bereketli olsun.

Galeriyi resimlerimi paylaşmak ve her insanın doğasında oldüğü gibi beğenilmek için kullanıyorum.
oylama sistemine gelince artı eksi olayına karşıyım.hocam dediğiniz gibi googleda olduğu gibi sadece beğenilme olmalı
vaya tek yıldızdan 5 yıldıza kadar üyeler beğenme derecesine göre oylama yapabilmeli.eksi onur kırıcı birşey.çalışmalar ne kadar kötüde olsa yeni başlayanlar için ortada bir heves ve emek var.Ben bu galeride çok eski bir üyenin (5yıldızlı)haftanın iyilerine girmiş resimleri özellikle eksileyip en arka sayfalara attığına şahit oldum.çok takip ettim ve bu hep böyle oldu.eski yeni üye oylama farkı olmamalı.Bence bu insanı sınıflara ayırmak gibi birşey.
Eski üyelerin yeni üyeleri aşağılar gibi eleştirmeleride oldu.Hatta yönetiminizden bir hocamın eksi verdiler diye eksileyenlere ezikler dediğini bile gördük.Eski üyelere elbette saygımız var.aslında düzeltiyorum eski üyelere değil ustalara ve hocalara saygımız var.Herkez çalışmaları ile bu siteye verdiği katkıları ile nezaketi kibarlığı insanlığı ile saygıyı haketmeli.
Birde sayfamı ziyaret edenler gibi bir şey yapılabilirmi bilmiyorum.0-24 saat arası veya haftalık otomatik temizlenen
bir bölüm açılırsa daha iyi olur bence.Tabii benimki bir öneri.
iyi çalışmalar diliyorum


2011-07-16 13:06:58 Edit:2011-07-16 13:21:48
  • Offline
  • Erkek
BlackWomaN

1- Hem benden ileri düzeydeki tasarımcıların görüşlerini almak hem de buradaki ilan bölümünde iş verenlerin çalışmalarıma göz atabilmesi için kullanıyorum.

2-Sahte üyelikle girip taktıkları üyelerin tüm çalışmalarına - oy verenler(ki bu benim başıma geldi), resim ve üye üzerine arama motoru olmayışı ,oy verenlerin ve ne oy verdiklerinin görülmemesi beni rahatsız edenler.

3- Bence tasarımlar isteğe bağlı oylamaya ve yorumlamaya açılmalı.Burası sadece fikir alışverişine dayalı bir yer olmayıp aynı zamanda kimi zaman müşterilere karşı yada bu site sayesinde bizi bulacak olan iş verenlere karşı bizim kartvizitimiz durumunda olduğundan gelen yersiz ve yapıcı olmayan yorumlarla emeklerimizin 1-2 saniyede çöpe atıldığı olabiliyor.

*Kimlerin ne oy verdiği bence görülmeli.Çünkü ciddi karalama kampanyası yürüten insanlar oluyor. (örnek sistem : sinemalar-com sitesindeki gibi)

* Üye arama bölümü olursa da süper olur.Çünkü bazen bir üyeyi örnek alıyor onu takip etmek istiyorsunuz ama olmuyor. Çalışmasını takip etmeye aldığınızda ona gelen her yorumda bize yeni olay kısmında görüntüleniyor. Halbuki o kısım kişiye özel olmalı bence.

* Yeni olay bildirimi sadece yorumdan ibaret olmamalı ,çalışmaya oy verilidiğinde de haber vermeli.

Fikirlerimizi sorduğunuz ve bizleri dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.


Kolay gelsin...

Saygılar...


2011-07-16 16:07:45 Edit:2011-07-16 16:11:21
  • Offline
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Kişisel portfolyo sistemi olabilir. sonuçta herkes bir şekilde piyasaya kendini göstermek istiyor. güzel tespit.

sinemalar.com sitesinde yorumlara puan veriliyor benim gördüğüm kadarıyla. Bir kişinin yorumuna puan verilmesi ne kadar tutalı olur onu düşünmek lazım. ve fazla puan alanı ne yapacağız o da ayrı sorun !

Karalama kampanyalarının önüne geçmek için farklı yollar kullanabiliriz. özellikle ciddi iş yapan kişilerin adını tescil etmesi ile "gerçek kişilik" olduğunu belirten bir yıldız koymayı düşünüyorum. Böylece insanlar karşısındakini daha ciddiye alır ve muhatabı olduğunu bilir.

yeni dönemde siteyi daha renkli bir ortam olması yanında ciddi iş alınan bir platforma dönüştürmek istiyorum. amatörlük ruhu nereye kadar gider ki zaten. bakınız: kapanıp giden diğer 3D siteleri.


Game maker
2011-07-16 16:37:17
  • Offline
  • Erkek
BlackWomaN

Öncelikle kaale alıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Benim sinemalar.com sitesi ile vermek istediğim örnek orda kimin ne oy verdiğinin görülmesi şeklinde yani yorumlara oy verilmesi değil.

Ayrıca en çok oy alanlara birşey vermek gerektiğini düşünmüyorum zaten aldıkları oylar ile yıldızı artan tasarımlar onlar için prestij ve iş imkanı olarak geri dönecektir.

Bencede öncelik iş imkanı üzerine olmalı çünkü çok fazla kişi bu tasarım olayına el attı ve piyasada iş yok maalesef yada olan imkanlara ulaşmak sorun oluyor.Umarım herşey güzel gider.

Tekrar sağolun


2011-07-17 17:01:29
  • Offline

Bence çalışmalara 1 den 6 ya kadar bir yıldız sistemi ile oy verilsin.yorum yazmayan oy kullanamasın puanlama yapan kişinin
rakamla kaç yıldız verdiği nickinin üzerinde gözüksün.böylece vasat bir çalışmaya tutupta 6 yıldızlık puan verenin hatıra binaen oy verdiği veya çok iyi bir çalışmayada 2 veren bir insanında bunu neden yaptığıda ortaya çıkmış olur.bence kimseninde söylüyecek bir sözü kalmaz.3veya 4 yıldızdan sonrada resimler üyelerin seçimine girsin.bu aradada kişisel portfoy sistemi gerçekten güzel olur.
Bu arada finansman konusuna gelince iş arayanlar ve eleman arayanlar herkeze açık olmasın müracatlarını sadece tr3 yetkilileri görsün.yani tr3 burda insan kaynakları bölümünü üstlensin.tr3 kanalı ile iş arayanlar Tr3 kanalı ile iş bulunca belirli bir ücret ödesinler.bu siteye belirli bir finansman sağlıyacaktır.
iyi çalışmalar.


2011-07-17 18:24:17 Edit:2011-07-17 18:54:02
  • Offline
slm
rembrandtT.M. ÇAKICIAvatar

slm necmi hocam.. öncelikle yeni site hayırlı olsun diyorum... ben bu sitenin yanlış olmasın 2003 yılında üyesi olmuştum. 2D alanında çalışmama rağmen 3d konularıda epey takip ettim sonunda bende 3d dünyasına girdim.

yıllar önce kendi resmimi otoportre olarak photoshopCS ile 5gün boyunca illustrasyon yapmıştım birebir. güzel bir iş olmuştu galeriye yüklemiştim. fakat drekon hocam siz çalışmayı silmiştiniz. bana sebep olarak: "Fotoğraflar galeriye alınmıyor" dediniz..oysa o bir fotoğraf değil, birebir işlediğim bir otoportre idi.. ozaman siteyi terketmiştim :) taki bu yıla kadar:)
galeriye gödnerilen işlerin vasfı ve özellikleri çok iyi göz önünde bulundurulup, yine çok iyi kategorize edilmeli diye düşünüyorum..

benim şu sıralar gördüğüm mimari modelleme ve renderların piyasa paralelindeki bolluğu.. bu yüzden mimari modellemede aşırı bi yüklenme ve kirlilik var gibi..
2.si yapılan işler Favorilere eklenebilir... deviantart ve photoshop magazindeki gibi.... Watcher özelliği eklenebilir..
puanlama sistemi bende olmazsa olmaz değildir.
olacaksa eğer site yönetimi ve jürisi nitelikli gördüğü işleri galeriye alıp, o işleri puana sunmalı..

Alternatif olarak Photoshop magazin dergesiyle senkronlu çalışma imkanınız varsa; ayın 3d-2d Çalışması seçilerek dergiye 1´er iş bastırabilirseniz daha çazip bir hale gelebilir..
yada 2d-3d üzerine dergide yayınlanması verilen eserleri ele alan döküman ve görsellerle desteklenmiş ders başlıkları yapılabilir.. kaliteli dersler yine dergide yayınlanabilirler..

şimdilik fikirlerim bunlar saygılar


2011-07-18 19:14:30
  • Offline
  • Erkek
keremarslanKerem ARSLANAvatar

Ben galeri fotografların kopyalanmaması veya kopyalandığında üzerinde sistemin otomatik opak bir TR3D logosu koyması gerektiğini düşünüyorum.


3dsmax 2016 Vray 3.20.02 - Asus Rampage IV İ7 4930k@4.3Ghz ,H100i sıvı sogutucu,16Gb 2400Mhz CL11 ,Quadro 4000 ,COrsair 240gb SSD ,OCZ 60gb SSD 23` DELL IPS, Aerocool PreadatorX
2011-07-19 09:34:23
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!