TR3D Hakkında : Çalışmalar üzerindeki isim ve imzaların kurallara aykırı oluşu hakkında...

Çalışmalar üzerindeki isim ve imzaların kurallara aykırı oluşu hakkında...
BlackWomaN

Merhaba,

Geçen gün 2 çalışmam üzerinde ismim var diye kurallara aykırı olduğu gerekçesi ile yayından kaldırıldı.Ki şuanda size anında hemen o şekilde olmasına rağmen hala galeride duran çalışmalardan örnek gösterebilirim. Lakin önceki tr3d döneminde burada paylaştığım ve kendi tasarımım olan birkaç çalışmayı daha sonra başkalarının sitesinde kendi çalışmaları gibi koyduklarını ve bunlar üzerinden iş almaya çalıştıklarını gördüm çünkü o altta ismimizin yazdığı incecik bant photoshopa ihtiyaç dahi duymadan paint ile bile kolayca silinebiliyor.Sonrasında çalışmalarımı üzerinde şeffaf şekilde temizlenemeyecek bir noktaya yerleştirmeye başlamıştım ve bir daha o şekilde bir sorun yaşamamıştım.Kendi web sayfama dahi o şekilde koymaktayım ki bunu her tasarımıma değil belirli tasarımlarıma yapmaktayım zaten.

Sorun neden oluşuyor derseniz : Bildiğiniz üzere bizlere çoğunlukla bu site üzerinden iş teklifi geliyor.Ki bunun için minnettarım. Bizim farketmediğimiz benzer detayları iş verenler çok sayıda kişinin sitesini veya bloglarını inceledikleri için hemen fark ediyor. 2-3 firmaya o çalışmaların bana ait olduklarını ve bir sahtekar olmadığımı ispatlamak için büyük çaba harcadım.Hatta proje dosyasını göndermek durumunda kaldım çünkü adamlar cv ile birlikte portfolyo gönderdiklerinde harika çalışmaları olan ama işe alındıklarında maket gibi çizenlerden bıkmış durumda.Ki bahsettiğim firmalardan biri o çalışmalarımı çok beğendiğinden beni işe almak istiyordu lakin başkasında da görünce 5 adım geri attılar. Eee peki bu söyleyenler peki ya söylemeden direk size geri dönüş yapmayanlar ne olucak.Zaten piyasanın suyu çıktı millet 25 TL gibi komik rakamlara tasarım yapıyor şaka gibi ama gerçek. Bide çıkan imkanlar sudan sebeplerden elimizden kaçarsa ne yapacağız.


Bu hem emek hırsızlığını önlüyor hemde firmalarla benzer sorunların yaşanmasını engelliyor.


He evet ben inanılmaz profesyonel biri değilim ama yaptığım tasarımların başkasının sitesinde kendi emeği gibi gösterilmesini istemiyorum.

Deviantart gibi bir sitede dahi böyle bir kural yok eğer üyeler copyright seçeneğini işaretlerse de sistem otomatik olarak resmin tam ortasında kocaman bir copyright@Deviantart/Blackwoman gibi bir yazıyı şeffaf ama silinemeyecek bir şekilde yerleştiriyor.

Aynı işlem burda da olmalı.Bu hakka sahip olmamız lazım.


Sizlerinde bu konuda ki fikirlerinizi almak istedim...

Yönetiminde sağduyulu davranıp neden bu şekilde olmasını istediğimzi anlayacaklarını düşünüyorum.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Saygılar

İpek Çolakoğlu


2011-08-24 15:21:21
  • Offline
Kesinlikle katılıyorum. Bu konuda
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Kesinlikle katılıyorum. Bu konuda yönetici arkadaşlar da oldukça duyarlı davranacaklardır bundan şüphen olmasın. Sadece dönem itibariyle biraz koşturmaca durumundalar.

Bu söylediğin gibi telif hakları konusunda bir açık sayılır ve benzer kargaşalara ortam sağlar.

Ben de senin gibi resimlerin başkaları tarafından kullanılamayacak şekilde etiketlenmesinden yanayım. Varsın resim çook net görünmesin.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-24 15:25:47
  • Offline
  • Erkek
watermark
ereen2Eren KayaAvatar

Güzel açıklama. keşke herkes tepkisini böyle detaylıca açıklayıp dile getirse. eminim yönetim buna çözüm bulacaktır. Büyük sitelerde varsa bizde de olması gerekir.


2011-08-24 16:18:24
  • Offline
  • Erkek
YÖNETİM ÜYELERİNİZİ NE KADAR
BlackWomaN

YÖNETİM ÜYELERİNİZİ NE KADAR KAALE ALDIĞINIZ BELLİ SAĞOLUN.


AYRICA GALERİDE BİRÇOK KİŞİNİN KONUSU ÜZERİNDE WATERMARK ŞEKLİNDE YAZILAR VAR AMA ONLARIN Kİ SİLİNMEMİŞ.

TEK TEK BURAYA LİNKLERİ KOYUCAM.


2011-12-01 15:21:06
  • Offline
Çok güzel bir konuya,
ArkondeRAlper SözenAvatar

Çok güzel bir konuya, çok doğru bir dille değinmişsiniz. Söylediklerinize ben de katılıyorum. Konu kalabalığı içinde gözden kaçmış olabilir. Bence drekon a özel mesaj atarak bu konuyu hatırlatırsanız yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-12-01 15:42:42
  • Offline
  • Erkek
Çok doğru, imza atılması
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Çok doğru, imza atılması taraftarıyım. Konu dikkate alınır ve en kısa sürede çözüme ulaşırsa sevinirim.Kenarda köşede değil, tam ortada abartmadan yada sayfaya yayılmış olarak yazılabilmeli, bu tür sitelerde kullanılmalı diye düşünüyorum. Dışarıda bir çok kişi bu tip siteleri dolaşıp ne var ne yok toplayıp portföy yapıyor. Bu konu tartışılmalı...


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2011-12-01 17:03:14
  • Offline
  • Erkek
Aynı sorun benimde başıma
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Aynı sorun benimde başıma geldi,geçenlerde bir sitede kendi tasarımlarımı görünce çok şaşırdım.freelance iş için istedikleri portfolyomdan resimleri direkt alarak web sitelerine koymuşlar,bende normal bir şirketmiş gibi aradım ve bu tasarımları siz mi yaptınız uyguladınız mı gibi sorular sordum.adamlar o kadar rahat ki anlatamam.Adamlara çizimlerin benim olduğunu söyledim.kaldırmalarını istedim.Adam direkt olarak ziaretçi sayımız çok fazladır.reklamın oluyor fena mı dedi.Yüzsüzlüğün ötesindeler.
Avukata devrettim bakalım ne çıkacak..
Tasarımlara kesinlikle imza atılmalı..gerekirse her yerine.


www.dvamimarlik.com
2011-12-01 20:30:05
  • Offline
  • Erkek
Buradan seslenmek istiyorum. Bu
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Buradan seslenmek istiyorum. Bu sitede belki bunu yapamayabiliriz ama örneğin bir blog yaratalım ve örneklerini gördüğümüz bu yüzsüzlerin bir listesini yayınlayalım. Karşılaştırma yapılan, eserimizin bize ait kanıtını ve karşılığındaki kullanımını delil olacak şekilde göstererek sunabileceğimiz, piyasada emek sarf etmeden çalanları afişe edelim. Olabilir mi? ....................düşünüyorum. Başka fikirlerde olabilir, bir şeyler yapmamız lazım vakit geçiyor, ortalık kaynıyor.


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2011-12-01 23:44:01
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!