TR3D Hakkında : 10 saniyelik film senaryoları

Arkadaşlar merhaba bayadır ziyaret
rotfireCemil T.Avatar

Arkadaşlar merhaba bayadır ziyaret edemiyordum insanın evi gibisi yok derler ya burası da benim için öyle.

Necmi hocam saygılar fikirler güzel ben ilk senaryoyu beğendim tam Türk usulü komedi olacak. Kısa değil bunun uzunu bile çıkar. Şimdiden emeğinize elinize zihninize sağlık.

Kolay gelsin...


Rotfire
2016-04-09 15:15:55
  • Offline
  • Erkek
komik senaryo
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Senaryo 5: İsim: Paralel evRen , Telif hakkı: Necmi Demirkeser

Profesor Engin , son denemesini yapmaktadır. Yanında yardımcı sadece çakma-sarışın sekreter kız Necla vardır ve neler olduğundan haberi olmadığı gibi bu işyerinde asgari ücretle çalışmaktadır. Profesor detaylıca anlatır "-Oraya gittiğinde kimseyle konuşmayıp sadece şu kutulara örnek dolduracaksın, konuşursan evren dengesini bozabilirsin" , kız telefonuyla oynamaktadır "tamam hocam örnek bulamazsam biraz toprak ve su getireceğim, siz bu işi bana bırakın".. profesor kolu indirir ve büyük bir ışık çıkar, arksasından endişeli bakar "geri getirecek biri olsa ben giderdim".

Kız etrafına bakar, yeşil gözleri kocaman açılmıştır, ağzındaki sakız düşer. Etrafta uçuşan kanatlı ayakkabılar vardır. Yere baktığında iki minik hayvanın sakızını çekiştirdiğini görür. Yanına gelen küçük bir adam konuşur; "bugün gelen beşinci kızsın; baştan söyleyeyim en falza 10 bin dolar maaş veririz, günde en az 3 saat de çalışman gerekir". Sonra elindeki örgü şişlerini ve yumakları kıza uzatır. Kızın ağzı gülerek açılmışken  aniden titreyip ışınlanır...

Gerekenler:
1- Profesor önlüğü ve gözlüğü
2- İhtiyar ak saçlı bir erkek, genç bayan.
3- Kısa bir erkek.

Film serisi Paralel evren'den dünyamıza veya buradan oraya ışınlanacak kişiler üzerine kurulu olacak. Devam serisi yapılması çok esnek ve çeşitli olabilir. Paralel evrende dünyaya göre tam tersine kaslı erkekler kadın işi yapıp, sıska kadınlar ağır yük kaldırabilir.


Game maker
2016-04-12 16:25:15
  • Offline
  • Erkek
senaryuuu
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Doğan-görünümlü-şahin isimli sanat eserlerini çok seven canım ülkem insanına daha abartı birşeyler vermeliyiz.Çekimler cep telefonu formatında olacak, tabii sonradan küçültülüp sallanan kamera etkisi verilmesi çok daha etkili olur. bazı Tv kanalları youtube videolarını indirip haber diye yayınlıyor ya, eminim bunu da yayınlalar. sırf telif davasından epey para kaldırmak mümkün. senaryo daha genişletilebilir. devamı yapılabilir.


 

Senaryo 6: İsim: Modifiye Metin , Telif hakkı: Necmi Demirkeser

Metin arabasından kafayı uzatır, "Amerikalıların zıplayan arabası varsa bizimki daha şekiiil kardaş" diyerek arabadan iner. "Bak şimdi park yeri bulamadın, napacan aha bu cep telefonu uygulamasından basıyorsun hooop"... Araba sesler çıkararak titrer ve küçülerek bir bavul kadar olur. Metin tekerlekli bavulu iterek yolun kenarına koyar. "Türkler yaparsa daha şekil yapar gardaaaaş".. sonra ekrana doğru gelir "naptın lan ahmet, düzgün çekebildin mi, aç bakalım izleyelim"... en son rasgele etrafı ve zemini çekerken arabanın titrediğini görürüz...

Gerekenler:
1- saçları şekil yapılmış bir gardaş


Game maker
2016-04-15 15:29:07
  • Offline
  • Erkek
Ahaha bu Modifiye Metim
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

Ahaha bu Modifiye Metim fikrini sevdim hocam yapılırsa güzel olur :D


www.yunusdayfun.com
2016-04-15 16:52:24
  • Offline
  • Erkek
senaryo
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Fikri bana ait olan senaryoları ileriye yönelik tasarlıyorum. Önemli olan karakterin tam oturması, ondan sonra bir çok devam senaryosu yazabiliriz.

smiley 18

Senaryo başlığına Katılım çok ama mümkünse etrafınızda gördüğünüz örnekleri yazarsanız ben ondan senaryo üretebilirim.

örneğin: topluma hitap edecek her politikacının ilk iş olarak önündeki mikrofonları sağa sola çekiştirmesi çok komik geliyor bana, önündeki son teknoloji pahalı mikrofon. bir metre uzaktan konuşsan bile çeker zaten. bir ileri itiyor, 10 saniye sonra geri itiyor. sanki TV anteni.


Game maker
2016-04-16 09:09:59
  • Offline
  • Erkek
Necmi hocamın son girisinden aklıma geldi.

Özellikle bilgisayarda büyüklerimizin "evladım şunu azıcık daha büyüt" dediklerinde mause dokununca "heh"oldu demeleri :d bana gayet eğlenceli ve komik geliyor. Aslında sadece büyüklerimiz değil, yemek yaparken ufak bir tuz daha atayım diyerek bir tencere makarnaya bir çay kaşığının ucu kadar daha tuz atmak, yada çaya şeker atarken 1.5 kaşık atmayı düşünüp kalan neredeyse göz ile sayılabilecek şeker tanelerini geri koymak. Bunu da ele alabiliriz. Eminim yurdumun her köşesindeki insan yaşamıştır.


Think
2016-04-16 11:30:55
  • Offline
  • Erkek
seneryo 5 Paralel evRen
mikayil

seneryo 5 Paralel evRen

Profesor Engin için yazılmış seneryo ilgi çekici geliyor bir cok süpriz sonuç cıkartılabilir görsel efekleride cocuklarin bayagi bir ilgisini ceker


2016-04-16 18:37:27
  • Offline
senaryi
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Senaryo 7: İsim: Zeki Hayvanlar , Telif hakkı: Necmi Demirkeser

Kaplumbağası ile kamera karşısına geçen Ahmet gülerek anlatmaktadır. "İlk başlarda herkes aynı düşünüyordu, kaplumbağalar yavaştır, kaplumbağa akılsızdır"... sonra elindeki küçük kara kaplumbağasına bakıp güler. "Ama buna ben bile şaşırdım, çünkü tombik bir insan kadar zeki ve daha becerikli".. Sonra ; masaya bırakılan tombik hızla kaçmaya başlar. Masaya koyduğu iki kutunun arasına  kalem koyan Ahmet kaplumbağayı birinci kutunun üstüne koyar , kaplumbağa biraz ilerleyecek iken düşer ve ters döner. Çaresizce çırpınır. Ahmet mahçup ve gülerek "Kusura bakmayın, kamera görünce heyecanlandı".

"Şimdi esas numaramızı yapıyoruz". Sonra kaplumbağayı bir kaldıraç'ın ucuna koyup ilerideki ateşlenecek çemberi yakar. kendisi de ters çevirdiği bir kovaya çıkar. Kameraman geriye çekilir. Ahmet aşağı atlar ve kaplumbağa havaya doğru dimdik yükselir, tam düşmeye başlarken havada durur ve kabuğunun arkası tarafı açılarak bir jetpack çıkar. kaplumbağa gökyüzüne doğru dimdik yükselip gözden kaybolur. Ahmet ağzı açık şekilde salakça kameraya bakar.

Gerekenler:
1- Ahmet ve 3D Tombik


Game maker
2016-04-18 13:32:13
  • Offline
  • Erkek
Bu videoya bir bakın
halkaFurkan YILMAZ

Bu videoya bir bakın :)


https://www.facebook.com/vineanasini/videos/vb.165126250348302/475926512601606/?type=2&theater


www.furkanyz.com
2016-05-05 11:14:19
  • Offline
  • Erkek
güzel
drekonNecmi DemirkeserAvatar

teşekkürler. güzel bir örnek. 70.K izleme , bu tarz basit bir video için gayet güzel sayı.

Yorumlar da bizim toplumun komedi anlayışını görmek açısından önemli. smiley 2

videoyu kesinlikle ingilizce yapmalıyız. !


Game maker
2016-05-05 11:17:53
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!