Oyun Yapımı : Aklımda güzel bir proje var? Tavsiyeleriniz?

Aklımda güzel bir proje var? Tavsiyeleriniz?

Arkadaşlar .. Aklımda güzel bir proje var. Yani benim için güzel bir proje sizler ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. Acemiyim bu işler de dürüst olacagım. Yinede tavsiyelerinizi bekliyorum. Kolay kavramak için elimden geleni yapacagımdan emin olabilirsiniz.
Biraz bahsetmek gerekirse hikaye odaklı olacak. Bölüm Bölüm her ay paylaşmayı düşünüyorum. Belki iki hafta sonra .. :) Kart oyun sistemini güzel oturtabiirsem her şeyi çok güzel olabilir.Acemi oldugum için dalga geçebilirsiniz belki ama herkes başta acemidir sonra kendini geliştirecek pozisyona gelebilir. İki yeni dostun kart oyunu macerasını anlatmayı planlıyorum.İlk mobil versiyon olur sonra bilgisyar olabilir buda kafama yatanlar arasında.. Tahmin edebiliyorum. Oyun yapımı hic basit bir şey değil ama aklımdakileri sizlerle paylaşıyorum. :) Kız ve erkeğin harika dostlukları macerası sizi derinden etkileyecek senaryosu hepsi aklımda :)

Güzel olması için ve kolay program onerirseniz cok sevinirim. Teşekkürler. :)
Hem mobil hem de bilgisayar için programlar onerirseniz minnettar olurum. İnsallah destekleyiniz cıkar. Teşekkürler. :)))


Aklımda güzel bir proje var oyun yapmmak için.. Bunun için oyun yapımı için programlar onerebilirseniz cok mutlu olurum. Neler tavsiye verebilirsiniz? Teşekkürler. Zaman:2018-12-26 14:36:11
2018-12-26 14:49:38
  • Offline
  • Erkek
unity
Elif7Elif KarlıdaAvatar

Ana sayfada solda "Unity3D" dersleri var. bildiğim kadarıyla hem iphone hemde android oyunu yapabiliyor.


Mimari çizim öğreniyorum.
2018-12-26 21:44:57
  • Offline
  • Bayan
elif hanımın söylediği gibi
umutbaglanumut bağlanAvatar

elif hanımın söylediği gibi temel olarak dersler var yan tarafta youtube'ta da baya ders bulabilirsin unity 3d hakkında + kendi sitesinde de ingilizcen iyi ise baya iyi bir anlatım yapmışlar grafik için 3ds max i öneririm daha hızlı modelleme yaparsın biliyorsan bilmiyorsan öğrenmen 2 yıl zamanını alır vaktin varsa ama değer

unity indirmek için
https://unity3d.com/get-unity/download/archive

eski sürüm indir 2017 ye geç en üstekini indir daha stabil çalışır.

unity kendi ders kaynağı(örnekli ama ingilizce)
https://docs.unity3d.com

şimdiden kolay gelsin sıkı çalışırsan beklediğinden hatta benim yazdığımdan daha kısa sürede öğrenmiş olursun.


Hiç bir zaman aramayı durduramazsınız, çünkü hiç bir zaman bulamazsınız. PABLO PİCASSO
2018-12-27 01:08:40
  • Offline
  • Erkek
1 - Ben de
sinsinaSinan Sahin

1 - Ben de Unity3D tavsiye edebilirim. https://unity3d.com/learn/tutorials burasi cok guzel ogrenmek icin, yalniz Ingilizce. Burada da Necmi Beyin dersleri var.

2 - Oncelikle temel programlama ogrenerek baslayabilirsin. Unity'de kodlama C# ile yapiliyor. Ayrica calismak yerine ders takip ederken bir yandan da C# ogrenebilirsin.

3 - Kodlama ile de bitmiyor. Oyun icerigindeki 2D veya 3D malzemeler de onemli. Modeller, animasyonlar vb. hazir bulunabilir ya da bulunamayabilir. Kendin yapman gerekecekse orasi apayri bir mesele.

4 - Bu asamada hayal ettigin oyunu yapmak gercekten zor. Ortaya cikan sonuc moral bozucu olabilir. O yuzden simdilik hayalindeki projeye atlamaktansa ogrenmeye oncelik vermenin daha faydali olacagina inaniyorum.


2018-12-27 07:18:35
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!