Mental Ray : Mental Ray kullanıcısı çok azmış yahu. Bu işte bir terslik var.

Mental Ray kullanıcısı çok azmış yahu. Bu işte bir terslik var.
St_AngerEmre Can BiliciAvatar

Bir Mental Ray kullanıcısı olarak yazıyorum;

Sitenin Mental Ray forum kısmına baktığımda 2011 yılından bu yana maksimum 5 sayfa yazı yazılmış.

Ama Vray kısmına bakıldığında aynı tarihten bu yana 41 sayfa yazı yazıldığını fark ettim. Vraaay anasını sayın seyirciler. Olacak iş değil. Ne olacak bu gidişat? Hiç iyi değil. Bu da mı gol değil? Neden böyle oluyor yahu? Sebep? Neden hali hazırda kurulu bir render motoru var iken, hem de çok kaliteliyken başka ellere gidersiniz anlamam ki?


http://emrecanbilici.blogspot.com.tr/
2015-12-02 02:48:23
  • Offline
  • Erkek
Katılıyorum size
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

Tabloya birde diğer taraftan bakalım. Mentalin kullanımı vray`e nazaran daha kolay, buda şu demek; Vrayin karmaşık arayüzünü çözmek için millet forumları alt üst ediyor :) Bırakın şu pluginlerle uğraşmayı mentale gelin mentale.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2015-12-02 07:58:31
  • Offline
  • Erkek
Mentalde eskiden eklenti idi
Seke

Mentalde eskiden eklenti idi ki benim gözümde halen öyle.Çok açık bir durum var insanlar mentali bilmiyorlar.Yani hiç duymayanların yüzdesi oldukça fazla.Mental ticari bir eklenti olmadığından reklamı yapılmıyor.Youtube u açın vrayin kaç reklamı var mentalin kaç bakın.demolar mentalmi vraymi bakın.Vs vs.


2015-12-02 09:55:14
  • Offline
evermotiooooon
ErkanErkan ÇALIŞKANAvatar

sorunun cevabı evermotionda gizli bence
internette evermotion serisinin nerdeyse tümünü vray olarak bedava bulabiliyorsun
ama mental ray versiyonları parmakla sayılacak kadar
türkiyede %90 mimari görselleştiriyoruz
evermotion olmasa ayvayı yeriz evermotion serisine enkolay ulaşmanın yoluuuuu

V_RAAAAYYYYYY


ANIMASYONA GÖNÜL VERENLERLE TANIŞALIM
2015-12-02 14:59:41
  • Offline
  • Erkek
Erkan beyin dediğine katılıyorum
hep_sensizimNecati Atalı

Erkan beyin dediğine katılıyorum zaten EVERMOTİON olmasa suan türkiye mimari görselleştirme çok geride kalırdı. Çağ atlattı adamlar resmen..


2015-12-02 15:38:04
  • Offline
  • Erkek
Ah evermotion :
St_AngerEmre Can BiliciAvatar

Gördüğüm kadarı ile evermotion dan hazır render setup ile beraber max dosyasını da indirebiliyorsun. Böylece material hazır, ışık hazır, model hazır olunca ver renderı bitsin iş gibi birşey oluyor.


http://emrecanbilici.blogspot.com.tr/
2015-12-02 19:50:11
  • Offline
  • Erkek
Ben vray biliyorum mental
halkaFurkan YILMAZ

Ben vray biliyorum mental ray kullanamıyorum, kullanım kolay diyorsunuz hala öğrenemedim, bir yerlerde başka eksikliklerde var gibi.


www.furkanyz.com
2015-12-02 20:04:16
  • Offline
  • Erkek
Vray diğer programlarlada çalıyor olması
2e3aemrekaracaAvatar

Özellikle sketchup gibi programlarda vray kurulup kullanılması vray render motorunu popüler yapıyor bence. Çünkü kaç tane öğrenci geldiyse 3Ds Max bilmiyorsa sketchup mutlaka biliyor ve mecburen vray kullanıyorlar.

Birde hayatında mental ray kullanmamış ama piyasada vray ağırlıklı çalışıldığı için yanlış yönlendiren bilinçsiz eğitmenler yada kullanıcılar var malesef.

Mentalray bilmiyorum demiyor vray "daha iyi" ?! şeklinde kestirip atan bir kesim var....

Vray 2senedir kullanıyorum. Şunu kesinlikle söyleyebilirim; Mental ray kullanımı gerçekten çok kolay.
İkiside çok iyi render motorları.Gelen öğrencilere ikisininde kaliteli render sonucu verdiğini ispatlamak için çalışma bile hazırladım. Öğrencilerime göstereceğim.


2015-12-02 20:10:30 Edit:2015-12-03 12:39:57
  • Offline
  • Erkek
Yaklaşık 7-8 yıl önce
designeverdesignever

Yaklaşık 7-8 yıl önce MentalRay le başlayıp sahneleri vray e göre fazla duygusuz teknik ve sert bulup vray e geçtim. Aynı sahneleri hem vr hem mr çalıştım sonra hepsi birbirine karıştı. Sonra scanlineda çalıştım. Şimdi tekrar mr ye dönüyorum devasa animasyon sahnelerini tekrar her bir materyali gözden geçirip ışıkları vs değiştirip ( ki son çalıştığım animasyon küçük bir şehrin içinde geçiyor) her şeyi tek tek mr ye aktarıyorum. Ne yazık ki animasyonda vray özellikle flicker problemleri bezdiriyor. Ayarları yok değil foton mapleri çıkartırsın vs ama mr deki netliğe keskinliğe bir türlü yaklaşamıyorum. Yaklaşsam da render süreleri kat be kat artıyor. Stil/durağan görüntülerde eyw ancak animasyonla uğraşan biri için hatalara yer yoktur ve inanılmaz ekonomik davranmak zorundasınız. Biraz önce bilgisayarımı karıştırırken bu işe ilk başladığım amatör zamanlarımda mr ile oluşturduğum devasa bir şehir modellemesini buldum. Yüzlerce ağaç, araçlar, binalar, insanlar ne ararsan var. Kabaca oha naapmışım 4 aylık bilgimle dedim.(7-8 yıl önce) Render tuşuna bastım o da ne :O . çat diye render ı aldı. (Maplerin yolu dahi değişmemiş)Işıklar sahne her şey tam istediğim gibi prüzsüz, "pudrasız" net ve keskin. İnanılmaz hızlı. Yemişim modellerin materyallerini hepsini tek tek değiştiririm. Aylar sürecek render için, daha keskin flickersız hatasız lekesiz titremesiz görüntü için değer. Yaklaşık 2 saattir sahnenin çoğunu değiştirdim. Şimdi kıssadan hisse Vray iyidir hoştur ama özellikle animasyonla uğraşanlara tavsiyem mental ray i boşlamayın. bir kenara savuşturmayın, hatta scanline ı da boşlamayın ki devasa şirketlere inanılmaz işler çıkardım. Vray tarkansa mental barış mançodur, neşet ertaştır.


2015-12-25 16:44:58
  • Offline
  • Erkek
mental ray
troy481@ferit mustafa sezer

Mental Ray kolay bir Render motoru olduğuna katılmıyorum,her ikisini hatta üç render motorunu kullandığım için Mental,Vray ve Brazil.Tüm kullandığım Render motorlarının ayrı ayrı zorlukları var.Evermotion`da hazır modelleri kullanmak tabi Render tercihlerini etkiliyor ancak Shader Utilities Final diye bir yazılımla Vray malzemelerini ya da tam tersi Mental Ray malzemelerini kullandığınız Render motoruna (Convert) edebiliyorsunuz.Tavsiye ederim.


2015-12-25 20:48:55
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!