Maya 3D : animasyonda nasıl render alınıyor

animasyonda nasıl render alınıyor
nancydownsNancy Downs

yani her kareyi ayrı ayrı render alıp sonra birleştiriliyormu yoksa başka bir şey mi çünkü renderı sadece bir açıdan alabiliyoruz


2018-02-06 14:06:20
  • Offline
  • Erkek
Cevap : Sequence Frame
St_AngerEmre Can BiliciAvatar

Selamlar,

Teknik olarak iki tür render alma işlemi vardır.

"single frame" denilen tek kare render dir.
"sequence frame" sekans halinde birden fazla kareden oluşan render dır.

Tek kare render bilindik üzere tek bir resim dosyasından oluşur.
Ama bir animasyon renderi tek kareden oluşmaz. Birden fazla kare gerekir. Şu anda sektörel olarak 1 saniyelik görüntü oluşturmak istiyorsan 25 kare çıktı alman gerekir. Eğer bir animasyon işi yapacaksan bağzen binlerce kare render alman gerekebilir.

Bu 25 kare mevzu farklı ortamlarda yada projelerde 30 veya daha fazla da olabilir ama genel olarak en yaygını 25 karedir. Türkiye`deki televizyon kanalları standart olarak 25 kare yayın yaparlar.

Animasyon projelerinin render edilebilmesi için kullandığın 3d yazılımın render export ayarlarından export edeceğin kareler arasını render panelinden belirlemen gerekir. Ardından export edeceğin dosya formatını belirlemelisin.

Ardı ardına gelen kareler after effect ve benzeri muadili yazılımlara "sequence file" olarak çağrılır ve bu yazılımlardan tek parça video dosyası olarak çıktı alınır. İşte bu video dosyasını windows media player gibi her ortamda oynatabilirsin.

Umarım soruna çözüm olmuştur.


http://emrecanbilici.blogspot.com.tr/
2018-02-06 21:52:44
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!