Maya 3D : 3ds max ten maya geçiş için sorular ??

3ds max ten maya geçiş için sorular ??
natxhoнатхъо муратAvatar

arkadaşlar maya öğrenmeye çalışıyorum bir kaç sorum olucak.

1-) 3ds maxte modellemeler yapabiliyorum herşeyden once 3ds max bilgimle acaba animasyona geçmek ve uretmek için maya ögrenmek ne kadar mantıklı acaba .
2-)maxte yaptıgım modellemeri atadıgım meteryallari mayada devam ettire bilme sansım nedir.
3-)anamasyonda mayanın daha yetenekli oldugunu biliyorum ama sırf animasyon için maya öğrenmeye gerek varmı yoksa max geliştirmek dahamı mantıklı
4-)piyasada animasyon işinde tercih sebebleri nelerdir

biraz uzun oldu ama kafamdakileri tek tek konu açıp forumda kalabalıklık yapmak istemedim umarım beni anlayışla karşılarsınız.


natxho
2014-02-02 20:06:40
  • Offline
  • Erkek
benim fikrim
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

Benim düşüncem şu, tek bir 3d programını öğren ve dört dörtlük öğren. 3d alanında hem maya hem max`i bir arada ilerletmen uzun vakit alacaktır. sen animasyon öğrenmek istiyorsan daha çok öğreneceğin program ve pluginler var. Mesela Fumefx,Rayfire,Realflow,After effect,moca,particul system,rig (Parçacık sistemi,akışkanlar,fizik,montaj vs...)vs... bu liste uzar da uzar. Bundan dolayı tek bir ana 3d programına yoğunlaş ve fazla vakit kaybetme. eğer profesyonelleşmek istiyorsan sadece max ve maya ile iş bitmiyor, daha öğreneceğin çok program var. max yada mayadan hangisine daha çok hakimsen onu geliştir derim.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2014-02-03 11:27:55
  • Offline
  • Erkek
natxhoнатхъо муратAvatar

öncelikle alaka gosterip yazdızdıngınız için çok teşşekkur ederim yureginize kaleminize saglık .
sizin dediginize katılıyorum da benım en cok kafamı kurcalıyan maya da animasyon konusunda daha cok iş bulunulacagı.max te modellemeler yapabiliyorum vrayde orta seviyede renderlar alabiliyorum animasyonuda başlagıç seviyesinde biliyorum egitim seti satan bir firmayla konuştum max lede guzel anımasyonlar yapılabilecegini soylediler ama mayada bunun daha kolay ve daha seri bir şekilde ve daha kulanışlı olarak yapıldıgı kousunda bilgi verdiler sanırım sizin bahsetiginiz bazı pluginlerde mayanın içersinde mevcut diye biliyorum umarım saçmalamıyorumdur max kullanıcısıda tek frame konusunda piyasa baya cogaldı ve kalite düşmüş durumda diye düşünüyorum bu yuzden kafam bu konuda baya ikilemde ve karmaşık kalıyor bu yuzden bu konuyu açma gereksinimi duydum.


natxho
2014-02-03 13:04:28
  • Offline
  • Erkek
her iki programda da
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

her iki programda da aynı işleri yapabilirsin. Maya da animasyon yapmak max`e nazaran daha stabil yani daha kolaylaştırılmış diye bazı yerlerde okumuştum. sonuç olarak max`te yaptığını maya da, maya da yaptığını da max`te yapabilirsin. Mühim olan programa olan hakimiyetindir. Animasyon sektöründe mayamı yoksa max mi daha çok tercih ediliyor o konuda fazla bir bilgim yok ama olan arkadaşlar umarım paylaşır bilgilerini.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2014-02-03 17:23:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!