Genel Konular : Yorgunluk Problemi? (Çözdüm)

@yılmaz bağıran Harbiden
blogbariscanBarış Can ÖztürkAvatar

@yılmaz bağıran

Harbiden :D Bende niye kuzeye dönüyoz diyodum ne alaka :D güneye dönünce işe yaramıyo mu ahhahaahhaahah


2012-01-11 15:33:30
  • Offline
  • Erkek
Aynı sorun bende yıllardır
hyltcasperMehmet AydoğduAvatar

Aynı sorun bende yıllardır var. Alıştım artık böyle yaşıyorum.


www.lovem2.org
2012-01-31 19:57:52
  • Offline
  • Erkek
Şahin hocama katılıyorum, spor
Ufuk şenufuk şenAvatar

Şahin hocama katılıyorum, spor yap, spor vücudunun zinde kalmasını mutluluk hormonu salgılamasına neden olur, ne kadar zevkli ve eğlenceli bir iş yaparsan yap, yada yaptığın işi ne kadar severek yapsanda (farklı bir anlatım) vücudunda stres birikir ve çıkış noktası arar bu senin vücudunu yorar.

Kendine zaman ayır.


http://www.ufuksen.com http://www.sketchupturkiye.com/
2012-02-02 10:36:39
  • Offline
  • Erkek
burada ben konuşmalıyım sanırım
akercikpossibleAvatar

bu sitede bir soruya benim gibi acemi birinin tüm ustalardan daha ustaca bir cevap verebileceği aklıma bile gelmezdi:))
ben bir doktor olarak cevap vereyim o halde, ehemm!!:)
yorgunluğun fizyolojik veya psikolojik nedenleri olabilir, stresten tutun kansere kadar birçok nedeni vardır, bu nedenle ayırıcı tanı açısından bir doktor muayenesinden geçmeniz gerekir, örneğin size belki Gilbert sendromunuz vardır desem, yani ihtimallerden birini söylesem varın diğer ihtimalleri siz düşünün derim...
forumda başka sorulara denk gelirsem cevaplamaya çalışırım;)

bu arada:) şu tavan aydınlatmasındaki kullanılan area light (mental ray), "mr area omni" midir? (vray kullanmıyorum)..beni aydınlatırsanız çok memnun olurum çünkü bu konu beni çok yoruyor..


"İyilik yapma işini yap, beni soracak olursan hem iş hem iyilik yapıyorum:))"
2012-02-02 11:51:46
  • Offline
  • Erkek
Huzur islamda :)
PixiesAli Ekber ÖzgenAvatar

Huzur islamda :)


Where is my mind FB:http://www.facebook.com/rakbenadam01
2012-02-02 12:32:45
  • Offline
  • Erkek
yataktan olabilir

Kendimden biliyorum. İlk ev eşyalarını alırken firmanın verdiği yatağı kullanıyorduk. Daha sonra İstikbal stresless veya stress free serisi bir yatağını aldık. İnan yatağın insan hayatında bu kadar önemli olduğunu o zaman anladım. Sabah yorgun kalkma sorununda yatağın kesinlikle etkisi çok.

Burunla ilgili sorununuzu da kontrol ettirmelisiniz bence. Burunda herhangi bir tıkanıklık varsa (et v.s.) nefes alımını zorlaştırdığı için vücuda yeterli oksijen geçişi zorlaşıyor. Bu da kaliteli bir uyku uyumadan uyanmanıza ve gün içinde ani uyku bastırmaları, halsizlik, yorgunluk v.s. olarak karşınıza çıkıyor. Burundaki sorun ayrıca kilo almada da etkili olabilir.

Benim aklıma gelenler bunlar. Geçmiş olsun.


2012-02-02 13:27:46
  • Offline
  • Erkek
Fazla yemek yememek lazım.
keremmaxkerem maxAvatar

Fazla yemek yememek lazım. Meyve ye bolbol. Güneşte kalmak çok ama çok harika oluyorda, bu mevsimde zor biraz. Banada olmuştu. Ama doktora felan gitmedim . Ve tabiki stresssss. En kötüsüde bu. Ayrıca kendine zaman ayır. Arkadaş , aile, uyu bol bol. Ama sporu egzersiz tarzı yap. Ben öyle yapmıştım...


2012-02-03 18:59:10
  • Offline
  • Bayan
Bu konuda bir kaç
niluferDurnaNilufer Durna-SimsekAvatar

Bu konuda bir kaç kitap okumuştum, siz çözdüm yazmışsınız fakat sorunu hala devam eden insanlar için yazmak isterim.

8 saat uyuduğunuz halde kalkmakta zorlanıyorsanız, gün içinde hala yorgunsanız, öncelikle kan dolaşımınız iyi değil ve toksinlisiniz demektir aynı zamanda.

Neler yapılabilir?

> iç dünyanız ile fizyolojinizi aynı tutmanız lazım ( fizyoloji dışsal görüntünüz, dik duruşunuz, sesinizin tonu, gülümsemeniz vb tarzınız diyelim) Uzmanlar diyorki Bu bir döngüdür. Mutlu huzurlu olmak için iç dünyanızda mutlu olmaya çalışın yapamıyorsanız fizyolojinizi mutluya çevirin, kendize bakın,yüzünüze gülümseme yerleştirin.İkisinden birini olumlu yaptığınızda mutlu / huzurlu olacaksınız. Negatif durumda olmak insanı huzursuz ve uykusuz bırakır.

> Herşey nefesle başlar. Vücut bilindiği üzere 8-12 bardak su içmekle değil, doğru nefes almakla vücut tazelenir. Günde 3 kez eğzersiz yapacaksınız. Nefes alın ortalama 3 sn nefes alın çarpı 4 ile : 12 sn içinizde tutmanız ve sonrasında ağzınızdan nefes verin. Sabah Öğle Akşam Bunu 10 kere toplam 30 kere yapacaksınız. Deneyen insanlar arasında kanser olma riski çok aza indirilmiş bu sayede, nefes aldığınız ve içinizde tuttuğunuz için her noktaya temiz oksijen gidecek ama bu.

> Suca zengin gıdalar yemeye özen gösterin.  Meyve ve sebzelerde bolca mevcut,örneğin karpuz.

> Birçok insan sağlıklı beslendiğini iddia eder ama yemek listesinde uygun gıdalar bulunuyormu? Nişastalı yiyecekler enzimle sindirilir, proteinler asitle mesela. Patates ve Kırmızı Eti aynı anda aynı akşam yemeğinde yediğiniz zaman ortalama 3 saat olan sindirme saati 7-8-10 saat bile sürebiliyor bir de akşam yemeğinde içicek içmişseniz gece boyunca guruldayan karnınız yüzünden tam olarak rahat yatamayabilirsiniz. Uygunsuz bu yiyecekler yüzünden vücudunuz enerjinizi sindirmeye harcıyor malesef.

> Az yemek yiyin. Uzun ve sağlıklı yaşayan insanlar tam olarak doyma hissine ulaşmadan masadan kalkarlar. Zaten yaş ilerledikçe de metabolizma yavaşladığı için hem de fit görüntünüzü korumuş olursunuz.

> Meyve aç karnına yenir.Meyve yemekten sonra yenir bizim ülkemizde, fakat meyveler ince bağırsakta sindirilir, yemekten sonra yerseniz ilerleyemeden orada mayalaşır ve atık oluşturur bünyede. Bu sizi hasta edebilir.Ben uyandığımda aç karnına meyve yiyorum. 15-20 dk içinde sindirildiği için kahvaltımı bu süre sonra yapıyorum.

> Az protein tüketin. Vücudumuz enerji için sırasıyla meyve,sebze ve filizlerden elde eder.Sonra Nişastalı ürünler, yağlar ve en son proteinden enerji sağlanır. En az kullandığı proteini vücudumuza yük olmasına gerek yoktur.

> spor veya en kötü ihtimalle yürüyüş yapmak. Spor yapmaya zamanını olmayabilir fakat internette oturduğunuz yerde bile yapabileceğiniz çalışanlar için egzersizler var.

   Kısacası yorgunluk bir enerji problemidir. Sinemaya tiyatroya giderek fizyolojinizi ve iç enerjinizi yükseltmeniz mümkün ama kanınızı bu şekilde temizleyemezsiniz. 10 - 30 gün arası bu yukarıda yazan programı deneyin, yurt dışında çeşitli insanlar bunu denemişler sadece yorgunluk problemi değil, hayatlarında ki diğer olumsuz hastalıklardan da kurtulmuşlar.

sevgiler

 


http://www.modernevdekorasyon.com/ - Modernizm,Dekorasyon ve Ev`e ait herşey burada...
2012-02-22 13:20:24
  • Offline
Çok güzel anlatmışsınız. benim
sinanonatSinan OnatAvatar

Çok güzel anlatmışsınız. benim çözmem ise tam anlamıyla çözülmesede mesajlardaki tavsiyeleri uyguladım az çok işe yaradılar.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-02-22 16:25:51
  • Offline
  • Erkek
Haraketsizlik, Glikoz şurubu (
murataksay

Haraketsizlik, Glikoz şurubu ( sahte şeker, gelişmiş ülkelerde kullanılmasada bize bol bol satıyorlar. Çikolata ve tüm şerbetli tatlılarda kullanılıyor) , geç yatıp geç kalmak. Bunlarda yorgunluğa neden oluyor..


2012-02-22 17:35:56
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!