Genel Konular : Yığma yapı ve mimari proje istek.

Yığma yapı ve mimari proje istek.
naysiAslı BakırcıAvatar

Arkadaşlar ben Üni. İç Mimarlık 2. sınıf öğrencisiyim. Size bir sorum ve birde isteğim olacak.

1- Yığma yapı hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Elimde ufak bir yığma yapı projesi var. Ödev olarak bunu çizmem gerekiyor. Ama yığma yapı standartlarının ne olması gerektiğini bilmiyorum. Mesela yığma yapıda duvar kalınlıkları en az kaç olmalı? Ve projede kapı, pencere gibi boşlukların ölçüleri verilmemiş. Hocamız bunu bizim bulmamızı istedi. Ve yığma yapıda duvar uzunluğuna göre açılacak olan boşluğu hesaplamak için bi formül kullanıldığını söyledi. Ama araştırmama rağmen bu bilgiyi edinemedim. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

2-Diğer bir ödevim ise maket. Yani 2+1 proje bulmam gerekiyor. Elinde 2+1 ferah ( geniş bir iç mekan projesi olması maketi yapmama kolaylık sağlayacak) daire planı olan varsa. Bunu benimle paylaşabilir mi? Tabi bi sakıncası olmayacaksa. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.


2012-10-15 19:11:18
  • Offline
  • Bayan
Yığma yapı hakkındaki bilgileri
halkaFurkan YILMAZ

Yığma yapı hakkındaki bilgileri yapı bilgisi kitaplarından bulabilirsin. Biz dersini alırken oradan öğrenmiştik şimdi buradan tek tek yazmam zor olur :) Üniversitende kütüphane varsa orada baya kitap vardır.


www.furkanyz.com
2012-10-15 19:57:47 Edit:2012-10-15 19:58:05
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!